Sökresultat
Annons-ID: 15095914

Sektionschef inom produktion till Ovako i Hällefors

Ovako

Vill du vara med och skapa stål för en bättre värld? Ovako ligger i framkant och är inom stålindustrin först i världen med en koldioxidneutral tillverkning. Som sektionschef inom produktion leder du ett team på ca 30 medarbetare och får en avgörande roll i att utveckla samt förbättra verksamheten framåt. Ovako befinner sig i en spännande fas med flertalet projekt kopplat till organisationen och arbetssätten framåt, här får du goda möjligheter att påverka och omsätta dina idéer i praktiken.

Ansök här

Företag: Ovako

Stad: Hällefors

Jobbkategori: Manufacturing

Omfattning: Heltid, Tillsvidare

Startdatum: Enligt överenskommelse

Typ av uppdrag: Rekrytering

Om tjänsten

Avdelningen som du kommer vara sektionschef över består av ca 30 medarbetare och är ett välfungerande team med en god sammanhållning. Tillsammans arbetar man för att nå de uppsatta målen för avdelningen. Rollen som sektionschef är väldigt varierande och består av både operativa och strategiska frågor. Det kan handla om att lösa problem som uppstår här och nu till större investeringar eller att utveckla arbetssätt för framtiden. Du kommer ingå i en ledningsgrupp tillsammans med ett flertal andra sektionschefer och din närmaste chef finns på plats på siten i Hällefors. Du har även flera andra interna kontaktytor inom servicefunktioner såsom t.ex EHS, HR och ekonomi. I rollen som sektionschef har du produkt- och processansvar och säkerställer en effektiv produktionsprocess genom ett gott ledarskap där du skapar delaktighet och samarbete i gruppen. I rollen ingår även att arbeta för ett optimalt resursutnyttjande och säkra en hög tillgänglighet. Vidare ansvarar du för att organisationen når och överträffar sina övergripande mål.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work men du kommer att anställas direkt hos Ovako.

Du erbjuds

 • Möjlighet att arbeta i en dynamisk miljö med engagerade och erfarna kollegor
 • En arbetsplats med fokus på medarbetarnas hälsa, säkerhet och välbefinnande
 • Att ständigt få arbeta med din egen kompetensutveckling
 • En arbetsplats som arbetar för en bättre miljö och mer hållbarhet. Ovakos stålprodukter har hela 80 % lägre koldioxidavtryck än det globala genomsnittet

Arbetsuppgifter

 • Proaktivt arbeta med förbättringar kring säkerhet, kvalitet och produktivitet
 • Dagligt ansvar för leverans och kvalitet till både interna och externa kunder
 • Att säkerställa att arbetet bedrivs på ett kostnadseffektivt sätt
 • Motivera och utveckla underställd personal för att tillsammans nå företagets mål
 • Budget- och arbetsmiljöansvar
 • Att driva produktionsrelaterade frågor i tvärfunktionella grupper

Vi söker dig som

 • Har en eftergymnasial utbildning, önskvärt som civilingenjör, ingenjör med inriktning maskinteknik eller industriell ekonomi alternativ tidigare erfarenhet av ledarskap i liknande roll
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska, då båda språken förekommer i arbetet
 • Har ett tekniskt intresse
 • Innehar ett B-körkort
 • God datavana och kunskap i Officepaketet

Det är meriterande om du har

 • Erfarenhet av ledarskap
 • Erfarenhet av en liknande bransch

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

I rollen som sektionschef ska du vara kommunikativ och relationsskapande då du kommer leda ett team. Du ska vara en naturlig ledare som är förtroendeingivande och som kan skapa engagemang i arbetsgruppen. Eftersom du har ansvar för din sektion bör du vara drivande och självgående i ditt arbete och ha en vilja av att ständigt bli bättre som ledare samt utveckla din sektion. Din vardag kommer att fyllas med olika typer utav arbetsuppgifter, utmaningar och deadlines och därför ser vi att du är strukturerad och planerande i ditt arbete. För att kunna göra ett bra jobb som sektionschef ser vi att du har ett strategiskt och affärsmässigt tänk. Du ska kunna se samband och kunna skapa en helhetsförståelse av verksamheten.

Övrig information

 • Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare. Provanställning tillämpas.
 • Arbetstider: Kontorstider, vardagar
 • Placering: Hällefors

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Ovako

Ovako tillverkar rent, högkvalitativt specialstål till kunder inom kullager-, transport- och tillverkningsindustrin. Stålet möjliggör produkter som är lätta, tåliga och klimatsmarta. Ovakos hållbarhetsambition är hög, produktionen är koldioxidneutral sedan januari 2022 och baseras på återvunnet stål och fossilfri el. Ovako har cirka 2 900 anställda i mer än 30 länder med en omsättning på cirka 1000 miljoner euro. De är ett dotterbolag till Sanyo Special Steel och en medlem av Nippon Steel Corporation, en av världens största stålproducenter.

Bli direktrekryterad till Ovako

Detta är en direktrekrytering, vilket betyder att den kandidat som får tjänsten blir direktanställd av kundföretaget. Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work.

Ansök här