info
VARNING! Det cirkulerar just nu felaktiga meddelanden i sociala medier om lediga jobb som inte kommer från Academic Work. Vi vill informera att dessa inte har något med oss att göra och att avsändaren obehörigt använder vårt varumärke. Vårt råd är att inte svara eller agera (t.ex. klicka) på meddelandena. Lediga tjänster söker du tryggt och säkert här på vår webbsida.
close
My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
chevron_left
Sökresultat
Annons-ID: 15099045

Senior utvecklare inom Java & React till SchoolSoft!

SchoolSoft AB

Sedan 2003 har SchoolSoft tillsammans med skolledare och lärare i Sverige utvecklat landets bästa helhetsstöd för lärande och skolutveckling. Här kommer du att tillsammans med ditt utvecklingsteam och produktledning förbättra och effektivisera skolarbetet för såväl lärare, elever och vårdnadshavare i hela Sverige. Har du flerårig erfarenhet inom Java och/eller React och vill till en arbetsplats som uppmuntrar nya idéer, där du får möjlighet att testa nytt och uppskattar en miljö där man jobbar gemensamt med att dela kunskap, då är SchoolSoft rätt plats för dig!

Ansök här

Företag: SchoolSoft AB

Plats: Stockholm

Jobbkategori: IT

Omfattning: Heltid

Startdatum: Enligt överenskommelse

Typ av uppdrag: Rekrytering

Om tjänsten

SchoolSoft har idag drygt 1 miljon aktiva användare och deras webbplattform och mobilappar erbjuds som en SaaS-lösning till drygt 2000 svenska skolor, såväl privata som kommunala skolor från grundskola till gymnasienivå. Hos SchoolSoft arbetar 45 medarbetare, varav runt 20 av dem jobbar med utveckling. Här blir du en del av ett företag där alla har ett stort engagemang för det de gör och utvecklar en produkt som har stor effekt för många människor och det är detta som driver utvecklingen framåt. Men du blir också del av ett härligt utvecklingsgäng som har roligt tillsammans, både på och utanför jobbet!

Du erbjuds

 • En möjlighet att utvecklas inom moderna tekniker i ett bolag som lägger stort fokus på utveckling och att bidra till att effektivisera och digitalisera skolvärlden.
 • En möjlighet att jobba med något samhällsviktigt - Du kommer genom ditt arbete att påverka många människors vardag. Det du utvecklar och skickar ut i kod eller på annat sätt levererar inom bolaget påverkar en stor del av landets unga, lärare och föräldrar.
 • Arbete i ett mindre bolag med möjlighet att snabbt få din röst hörd - Hos SchoolSoft arbetar medarbetare inom utveckling, support, marknad och sälj. Har du en idé, kontakta direkt någon av dina kollegor och berätta om dina idéer och tankar. Du jobbar i tätt samarbete med såväl utvecklare, utvecklingschef och produktägare i syfte att dela kunskap med varandra och du kommer att jobba tillsammans med både juniora och seniora kollegor.
 • En mentor som stöttar dig under din första tid i din nya roll.
 • Arbete i ett företag med ett mjukt och prestigelöst arbetsklimat

Arbetsuppgifter

 • Som utvecklare hos SchoolSoft arbetar du med en produkt i ständig förändring. Man kommer de kommande åren att satsa stort på att förbättra användarupplevelsen i såväl webbplattformen som mobilapparna och fortsätta resan med att lyfta allt till React. De befinner dessutom i slutfasen av en migration av sin drift till AWS och ett viktigt arbete är att säkerställa att den migrationen blir en smidig och positiv upplevelse för kunderna. Majoriteten av SchoolSofts utvecklare jobbar fullstack vilket du också kommer att göra men beroende på din bakgrund och i vilken riktning du vill utvecklas kommer du att jobba fokusera på de projekt som passar din kompetens och dina intressen bäst. Du kommer att jobba med både nyutveckling och underhåll och samarbeta såväl med ditt eget utvecklingsteam som med övriga utvecklare och funktioner inom bolaget. SchoolSoft jobbar med bl.a. Java, React, React Native, Material-UI, Jenkins, Linux, Ansible, Terraform, Docker, MySQL,.

Vi söker dig som

 • Har en eftergymnasial utbildning inom IT från högskola eller universitet
 • Har flerårig erfarenhet inom systemutveckling
 • Har goda kunskaper i frontend-ramverk som React, VUE, Angular JS eller liknande
 • Har goda kunskaper inom Java
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och och goda kunskaper i engelska då båda språken används i arbetet

Vi ser det som meriterande om du har erfarenheter inom…

 • Kunskaper och intresse inom UI, Event sourcing och CI/CD

I denna rekrytering kommer vi lägga stor vikt vid ditt intresse för rollen och dina personliga kompetenser. Motivera väl i din ansökan varför du valt att söka just denna tjänst.

Information om rekryteringsprocessen

 • Telefonintervju med Academic Work (10-15 min)
 • Djupintervju med Academic Work
 • Intervju med SchoolSoft
 • Kodtest + 2:a intervju med SchoolSoft
 • Referenser & beslut

Övrig information

 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Centrala Stockholm
 • Kontaktuppgifter: Ansvarig rekryteringskonsult Johanna Sörell, johanna.sorell@academicwork.se samt rekryteringskoordinator Minna Loosaar, minna.loosaar@academicwork.se
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och SchoolSofts önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
 • Urval sker löpande, sök tjänsten genom att klicka på "Ansök" nedan.

SchoolSoft AB

Läs mer om SchoolSoft på deras hemsida: https://www.schoolsoft.se/

Bli direktrekryterad till SchoolSoft AB

Detta är en direktrekrytering, vilket betyder att den kandidat som får tjänsten blir direktanställd av kundföretaget. Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work.

Happy group icon

Har du frågor om tjänsten?

Johanna Sörell eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på stn05@academicwork.se Ange annons-ID i ditt mail: 15099045

Ansök här