Sökresultat
Annons-ID: 15097363

Socialsekreterare till Trollhättans kommun

Just nu söker Trollhättans kommun en socialsekreterare till deras Barn- och familjeenhet. Som socialsekreterare i denna utvecklande roll kommer du att ha möjlighet att göra en verklig skillnad i livet för barn, ungdomar och deras familjer. Du kommer att få arbeta i en engagerad och professionell arbetsmiljö där du får möjlighet till att fortsätta utveckla dina kunskaper och färdigheter inom socialt arbete. Välkommen in med din ansökan!

Ansök här

Företag: Trollhättans kommun

Stad: Trollhättan

Jobbkategori: Other

Omfattning: Heltid, Heltid

Startdatum: Enligt överrenskommelse

Typ av uppdrag: Rekrytering

Övrigt: Möjlighet till distansarbete

Om tjänsten

Som socialsekreterare hos Trollhättans kommun kommer dina främsta ansvarsområden att vara att hantera ärenden enligt SoL (Socialtjänstlagen) och LVU (Lag om vård av unga). I denna roll är fokus riktat mot barn och ungdomar i åldrarna 0-18 år, deras familjer och nätverk. Du kommer att ha en central roll i att utreda och bedöma barnens och familjernas resurser samt deras behov av stöd och bistånd.

Din roll som socialsekreterare är av yttersta vikt för att säkerställa att barn och ungdomar får rätt stöd och skydd i enlighet med lagstiftningen. Du kommer att vara en viktig länk mellan barnen, deras familjer och olika samhällsresurser. Genom att samarbeta med andra yrkesgrupper och samhällsaktörer kan du se till att rätt åtgärder vidtas för att främja barnens och familjernas bästa intressen.

Du erbjuds:

 • En gedigen introduktion
 • En erfaren mentor under de första tre månaderna för att ge dig bästa möjliga start
 • Möjlighet till distansarbete två dagar i veckan
 • Friskvårdsbidrag
 • Reflektionsdagar

Vi söker dig som

 • Har en högskoleutbildning som socionom eller socialpedagog
 • Talar och skriver obehindrat i svenska då det kommer att användas i det dagliga arbetet

Det är meriterande om du

 • Har arbetslivserfarenhet från en liknande roll
 • Innehar B-körkort

För att lyckas i rollen är du:

 • Flexibel
 • Analytisk
 • Strukturerad
 • Relationsskapande

Vår rekryteringsprocess

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten riktas till Academic Work

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan tas ned innan sista ansökningsdag om vi har gått vidare till urvals- och intervjufasen. Rekryteringsprocessen omfattar två test: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att matcha rätt talang med rätt position samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Trollhättans kommun

Barn- och familjeenhet 2 inom Arbetsmarknads- och socialförvaltningen utgör en viktig del av verksamhetsområdet Familjestöd. Deras team består av 19 erfarna socialsekreterare, tre dedikerade teamledare, varav en pool-teamledare där alla tre har över 10 års erfarenhet av arbete inom tung myndighetsutövning med Barn och unga. De har också två skickliga socialadministratörer och en engagerad enhetschef, där alla har en nära samverkan med Barn- och familjeenhet 1, som har två utredningsteam och en mottagningsgrupp.

Barn- och familjeenheten är HBTQ+-certifierad och aktivt engagerade i att erbjuda rätt stöd till barn och familjer som kämpar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF-problematik).

Bli direktrekryterad till Trollhättans kommun

Detta är en direktrekrytering, vilket betyder att den kandidat som får tjänsten blir direktanställd av kundföretaget. Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work.

Ansök här