info
VARNING! Det cirkulerar just nu felaktiga meddelanden i sociala medier om lediga jobb som inte kommer från Academic Work. Vi vill informera att dessa inte har något med oss att göra och att avsändaren obehörigt använder vårt varumärke. Vårt råd är att inte svara eller agera (t.ex. klicka) på meddelandena. Lediga tjänster söker du tryggt och säkert här på vår webbsida.
close
My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
chevron_left
Sökresultat
Annons-ID: 15099722

Software Asset Mangement till Global Connect!

GlobalConnect AB

I rollen som Software Asset Management Lead spelar du en avgörande roll för att säkerställa effektiv, kostnadseffektiv och kvalitativ användning av Global Connects programvaror. Nu söker vi dig som har erfarenhet inom området och vill fortsätta utvecklas!

Ansök här

Företag: GlobalConnect AB

Plats: Stockholm

Jobbkategori: Ekonomi/juridik/inköp

Omfattning: Heltid, möjlighet att arbeta på distans 2 dagar i veckan

Startdatum: Omgående enligt överrenskommelse

Typ av uppdrag: Konsultuppdrag

Om tjänsten

Som Software Asset Management Lead spelar du en nyckelroll för Global Connect. Du kommer att ansvara för att etablera, hantera och optimera företagets programvarutillgångar. Genom att fatta beslut om programvaruanskaffning, användning och avveckling bidrar du till betydande kostnadsbesparingar och riskhantering. Din roll är avgörande för att säkerställa överensstämmelse med programvarulicensavtal, minska kostnader och behålla en säker och effektiv programvarumiljö.

Du erbjuds

 • En plats på ett stort företag som är en av de ledande leverantörerna av digital infrastruktur och nätverkstjänster i Norden.
 • En viktig roll för Global Connect, där dina idéer värderas.
 • En tillsvidareanställning med fast månadslön och en engagerad konsultchef från Academic Work som kommer att stödja och coacha dig i din karriärutveckling.

Arbetsuppgifter

 • Utveckla och implementera en strategi för Software Asset Management (SAM) på Global Connect.
 • Identifiera kostnadsbesparingsmöjligheter genom analys av programvaruanvändning och förhandling med leverantörer.
 • Garantera efterlevnad av programvarulicensavtal genom att regelbundet granska och övervaka användningen.
 • Hantera inventering av programvaror med hjälp av specialiserade SAM-verktyg.
 • Samarbeta nära med inköp och systemägare för att förhandla fram licensavtal.

Vi söker dig som

 • Har en utbildning inom datavetenskap, informationsteknik eller ett relaterat område. Alternativ jämförbar erfarenhet inom inköp mot IT.
 • Har erfarenhet inom Software Asset Mangement, eller relaterade områden såsom IT Asset Management, License Compliance Manager, IT Procurement Specialist eller IT operations manager med större ansvar.

Det är meriterande om du har

 • Regulatorisk kunskap med förståelse för programvarulicensbestämmelser och relevanta lagkrav.
 • Färdighet i att använda SAM-programvaror och verktyg för lagerhantering, licensöverensstämmelse och rapportering. t.ex. SNOW
 • Certifieringar såsom IAITAM, ITIL eller ISO 19770 (SAM).

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper: Du förväntas vara självgående, analytisk och ha starka problemlösningsfärdigheter. God kommunikationsförmåga och förmåga att samarbeta med olika avdelningar och leverantörer är avgörande.

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

GlobalConnect AB

GlobalConnect är stolta över att vara en viktig länk i Sveriges fibersatsning. De älskar internet med allt det möjliggör, och de bygger fiber för alla! Deras dörr är därför öppen för dig som vill ta upp utmaningen att hjälpa oss fortsätta och utöka den investeringen. De är ett företag med starka värderingar där initiativ och drivkraft högt värderas. De arbetar i en snabb takt med positiva kollegor och erbjuder dig möjligheten att påverka och utveckla både dig själv och vår verksamhet.

Bli en del av Academic Work

Som konsult för Academic Work erbjuds du stora möjligheter att växa professionellt och knyta värdefulla kontakter för framtiden. Du får en konsultchef som stöttar dig under resans gång och får ta del av olika förmåner, bl.a. möjlighet till kompetensutveckling i form av en grundläggande hållbarhetsutbildning.

Läs mer om vårt konsulterbjudande här
Happy group icon

Har du frågor om tjänsten?

Viktoria Ullman eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på stw01@academicwork.se Ange annons-ID i ditt mail: 15099722

Ansök här