Sökresultat
Annons-ID: 15097320

Statiker till SWECO i Sundsvall!

SWECO Sverige AB

Lockas du av möjligheten att jobba med beräkning i intressanta projekt och med kunniga kollegor? Vi söker nu dig som är intresserad av att arbeta med byggnadskonstruktion i ett teknikbolag i framkant. Låter det som något för dig? Sök idag då vi tillämpar löpande urval.

Ansök här

Företag: SWECO Sverige AB

Stad: Sundsvall

Jobbkategori: Technology

Omfattning: Heltid

Startdatum: Enligt överenskommelse

Typ av uppdrag: Rekrytering

Om tjänsten

Sweco Structures är ett konsultbolag inom Sweco-koncernen som är specialiserade på komplexa industri- och husbyggnadsprojekt. De bygger bland annat kontor, bostäder, shoppingcenter, skyskrapor, industrier och arenor. Till teamet i Sundsvall söker de nu en till statiker. Som statiker arbetar man främst med stommen på byggnaderna, stål och betongprefab, och samarbetar med arkitekter och andra bolag för att leverera byggnader i absolut toppklass.

I rollen arbetar du med byggnaders stabilitet, beräknar tjockleken på väggar och stommar, analyserar och beräknar mängden armering och bygger upp statiska modeller för att säkerställa kvalitet i byggnaden. Du kommer att arbeta med detaljdimensionering tillsammans med erfarna kollegor i teamet. Du kommer att arbeta från kontoret i centrala Sundsvall men kommer att arbeta i projekt över hela landet. Rollen passar för dig som är strukturerad, analyserande och som gillar att arbeta med beräkningar.

Arbetsuppgifter

 • Beräkning av prefablelement och leverera armeringsunderlag till elementritare
 • Global analys av en prefabstomme
 • Planering av egen och andras statikinsats
 • Intern kontakt med projektmedlemmar samt extern kontakt med projektets huvudkonstruktör

Vi söker dig som

 • Har en högskole- eller civilingenjörsutbildning inom bygg med inriktning konstruktion, maskinteknik, teknisk design eller mekanik
 • Har flerårig arbetslivserfarenhet från en liknande roll
 • Har erfarenhet av att ha arbetat i något beräkningsprogram som till exempel FEM-design
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift då båda språken används i dialog med kollegor samt kunder

Det är meriterande om du har

 • Erfarenhet av att arbeta med beräkningsprogrammet R FEM-design
 • Erfarenhet av prefab samt uppdragsledning inom prefab

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

 • Problemlösande
 • Självutvecklande
 • Resultatinriktad

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

SWECO Sverige AB

Läs mer om SWECO här.

Bli direktrekryterad till SWECO Sverige AB

Detta är en direktrekrytering, vilket betyder att den kandidat som får tjänsten blir direktanställd av kundföretaget. Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work.

Ansök här