Sökresultat
Annons-ID: 15097737

Student till Risk Reporting och Solvency & Capital Reporting på If

If Skadeförsäkring AB (publ)

Skulle det inte vara fantastiskt om du, parallellt med dina studier, kunde få bli en del av Nordens ledande skadeförsäkringsbolag? Vara med och stötta upp och få relevant erfarenhet kring solvens rapporteringar till myndigheter? Skicka då din ansökan redan idag, urval sker löpande!

Ansök här

Företag: If Skadeförsäkring AB (publ)

Stad: Stockholm

Jobbkategori: Ekonomi/juridik/inköp

Omfattning: Deltid

Startdatum: Deltid, sidan av studierna

Typ av uppdrag: Konsultuppdrag

Om tjänsten

If söker en student som kan komma in och stötta deras Risk Reporting samt Solvency & Capital Reporting team. Båda teamen sitter nära varandra i fina lokaler i Bergshamra, Solna.

If strävar efter att vara det mest omtänksamma försäkringsföretaget och alltid finnas vid sina kunders sida. If har en kultur där förtroende sitter i ryggraden och nyfikenhet driver dem framåt. De vill ständigt utmanas för att utvecklas både som individer och tillsammans.

Risk Reporting Teamet består av fyra medarbetare som ansvarar för att förbereda, granska och rapportera Ifs narrativa Solvens 2-rapportering till Finansinspektionen i Sverige samt koordinera delar av Ifs hållbarhetsrapport

Risk Reporting arbetar främst i systemet CDM, men även i Word, Excel och Power Point..

Solvency & Capital Reporting Teamet består av fem medarbetare som arbetar både i Sverige och Finland. Tillsammans ansvarar de för kvantitativ Solvens 2-rapporteringen till tillsynsmyndigheterna i Sverige, Finland, Estland och England.

De är även involverade i Ifs narrativa Solvens 2-rapportering.

Arbetsuppgifter

 • Ta fram tabeller och diagram
 • Förbereda kommande rapporter
 • Stötta med kvalitetssäkring
 • Koordinera presentationer i Power Point
 • Analysera valideringsfel
 • Kvalitetssäkra texter och tabeller

Vi söker dig som

 • Studerar inom relevant område, gärna efter ditt första studieår
 • Är trygg med att skriva och förstå akademiska texter
 • Gillar att arbeta med siffror och är analytiskt lagd
 • Har god systemvana och grundläggande kunskaper inom Excel, Word och Power Point
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

Det är vidare meriterande om du:

 • Har erfarenhet av balansräkning
 • Har erfarenhet av försäkringar
 • Har kunskap inom lagtexter och regelverk

För att lyckas i rollen är du en prestigelös lagspelare som är kommunikativ och inte är rädd för att ta kontakt. Du har ett eget driv och är noggrann ner till decimaler. Vidare är du lättlärd och stresstålig.

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

If Skadeförsäkring AB (publ)

Bli en del av Academic Work

Som konsult för Academic Work erbjuds du stora möjligheter att växa professionellt och knyta värdefulla kontakter för framtiden. Du får en konsultchef som stöttar dig under resans gång och får ta del av olika förmåner, bl.a. möjlighet till kompetensutveckling i form av en grundläggande hållbarhetsutbildning.

Läs mer om vårt konsulterbjudande här
Ansök här