My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
chevron_left
Sökresultat
Annons-ID: 15101714

Studerande laborant sökes till Algol Chemicals

Är du en student som söker labberfarenhet? Detta är en unik möjlighet att få ansvara för labb och analyser hos Algol Chemicals. Ett perfekt jobb för dig som vill ha relevant arbetserfarenhet på ditt CV redan innan du startar din framtida karriär. Sök redan idag då vi går igenom urvalet löpande!

Ansök här

Företag: Algol Chemicals AB

Plats: Ljungströmsvägen 8 i Kumla

Jobbkategori: Teknik

Omfattning: Deltid, ca. 4 pass/månad

Startdatum: Mars/april

Typ av uppdrag: Konsultuppdrag

Om tjänsten

Som Laborant hos Algol arbetar du deltid vid behov med analys av prover som kunderna har skickat in. Du kommer att analysera proverna till största del med hjälp av atomabsorptionsspektroskopi, men du kommer även analysera proverna genom titrering. Utöver ansvaret för test och analys kommer du även ansvara för att skriva rapporter och fylla i provresultat samt provnummer i färdigskapade exceldokument.

Du kommer att introduceras av en kollega som i dagsläget har dessa arbetsuppgifter, men du förväntas efter din introduktion själv kunna ta över ansvaret och bära rollen som företagets laborant. Stöter du på problem finns det kompetens inom företaget som du kan kontakta.

Algol erbjuder ett brett sortiment av industri- och specialkemikalier samt polymerer för industriella produktionsprocesser. Företagets kunder finns i olika industrisektorer i Norden, Baltikum, Ukraina, Vitryssland och Indien. I Kumla arbetar man främst med ammoniak och är den största distributören av ammoniak i Norden

Du erbjuds

 • En unik chans till ett meriterande deltidsjobb inom labb och kemi
 • Ett deltidsjobb som går utmärkt att kombinera med studier och till och med annat extrajobb
 • En dedikerad konsultchef och karriärpartner från Academic Work

Arbetsuppgifter

 • Test och analys av prover med hjälp av atomabsorptionsspektroskopi och titrering.
 • Ansvara för att skriva rapporter innehållande provresultat samt provnummer.
 • Utöver dessa huvudsakliga arbetsuppgifter kan det även tillkomma andra. Du kan exempelvis komma att arbeta även med kundfakturering framöver vid behov.

Vi söker dig som

 • Studerar på eftergymnasial nivå med inriktning mot kemi och/eller analys och har minst 1,5 år kvar av studierna
 • Har laborerat med atomabsorptionsspektroskopi
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då du kommer ha kontakt med internpersonal och kunder på båda språken
 • Är van användare av Office-paketet Det är självklart även meriterande om du har tidigare arbetserfarenhet från en liknande roll.

Utöver detta vill vi att du i samband med ansökan har funderat kring hur du tar dig ut till arbetsplatsen som ligger på Ljungströmsvägen 8 i Kumla.

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

 • Kvalitetsmedveten
 • Strukturerad
 • Självgående

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Algol Chemicals AB

Läs gärna mer om Algol och deras verksamhet HÄR.

Bli en del av Academic Work

Som konsult för Academic Work erbjuds du stora möjligheter att växa professionellt och knyta värdefulla kontakter för framtiden. Du får en konsultchef som stöttar dig under resans gång och får ta del av olika förmåner, bl.a. möjlighet till kompetensutveckling i form av en grundläggande hållbarhetsutbildning.

Läs mer om vårt konsulterbjudande här
Happy group icon

Har du frågor om tjänsten?

Madelene Julin eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på ore02@academicwork.se Ange annons-ID i ditt mail: 15101714

Ansök här