My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
chevron_left
Sökresultat
Annons-ID: 15100786

Teamleader för B2B-kreditteamet till Ikano Bank

Ikano Bank AB

"Hos oss drivs alla av en vilja att arbeta tillsammans. Vi vågar gå vår egen väg och tycker att sunt förnuft och enkelhet ofta ger de bästa lösningarna." Är du redo att leda och påverka som Teamleader för Ikano Banks B2B-kreditteam? Här får du möjligheten att leda ett engagerat team, forma kreditprocesser och utvecklas i en dynamisk roll.

Ansök här

Företag: Ikano Bank AB

Plats: Stockholm

Jobbkategori: Ekonomi/juridik/inköp

Omfattning: Heltid

Startdatum: Omgående

Typ av uppdrag: Rekrytering

Om tjänsten

Ikano Banks B2B-kreditteam består idag av sex kunniga analytiker som arbetar med att utvärdera kreditvärdigheten hos företagskunder som är involverade i leasing- och factoringtransaktioner. Med gedigen erfarenhet använder de sig av finansiell analys, branschspecifik riskbedömning och samarbetsinriktad problemlösning. Detta för att säkerställa en sund beslutsprocess och proaktiv riskhantering, vilket möjliggör snabba och effektiva beslut till förmån för bankens kunder.

Som ledare i denna position får du chansen att forma och implementera kreditriskstrategier anpassade för leasing- och factoringtransaktioner, vilket direkt bidrar till bankens och företagskundernas gemensamma framgång. Du kommer även att spela en viktig och central roll i handledning och utveckling av ditt team av analytiker, främja en samarbetsinriktad kultur och aktivt delta i praktiskt beslutsfattande och problemlösning.

Du erbjuds

 • En aktiv roll i olika beslutsforum där du ges möjlighet att representera Ikano Bank såväl internt som externt, med stora möjligheter att utveckla verksamheten.
 • En möjlighet att få utmana gränser och påverka ditt dagliga arbete.

Arbetsuppgifter

 • Handleda och utveckla teammedlemmarna, samt hålla i utbildningar för att säkerställa en hög nivå av kvalitét i bedömningen av kreditriskfaktorer relaterade till leasing och factoring
 • Övervaka utvecklingen och implementeringen av kreditriskstrategier, policys och procedurer specifikt anpassade för B2B-produkter
 • Samarbeta med tvärfunktionella team, inklusive försäljning, juridik, inkasso och operations
 • Delta i att fatta informerade och snabba praktiska kreditbeslut, där du balanserar risk och affärsstrategier

Vi söker dig som

 • Har god vana av ledarskap och av att leda team framgångsrikt
 • Har mycket god arbetslivserfarenhet som kreditanalytiker inom B2B, med erfarenhet inom leasing och/eller factoring
 • Har mycket god förståelse för finansiell analys, riskbedömning och branschspecifika regler
 • Har avslutad akademisk examen inom ekonomi eller business som lägst kandidat, meriterande med master, alternativt likvärdig arbetslivserfarenhet
 • Har mycket goda kunskaper inom svenska och engelska, då du använder båda språken i ditt dagliga arbete

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

 • Samarbetsinriktad
 • Självgående
 • Affärsinriktad
 • Resultatinriktad

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Ikano Bank AB

Ikano Bank startades i Sverige precis som IKEA för att ge de "många människorna" ett schysst alternativ i vardagen. Vi slog upp dörrarna 1995 och har idag verksamhet i åtta länder, Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Polen, UK och Österrike. Ikano Bank är en del av Ikanogruppen, som äger 51 procent av banken. Ingka-koncernen, en strategisk partner i IKEAs franchisesystem äger resterande 49 procent av banken. Ikano Banks huvudkontor ligger i Malmö och företaget är registrerat i Älmhult där verksamheten en gång grundades.

Bli direktrekryterad till Ikano Bank AB

Detta är en direktrekrytering, vilket betyder att den kandidat som får tjänsten blir direktanställd av kundföretaget. Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work.

Happy group icon

Har du frågor om tjänsten?

Catharina Alm eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på stn05@academicwork.se Ange annons-ID i ditt mail: 15100786

Ansök här