Sökresultat
Annons-ID: 15097581

Teknikingenjör sökes till Trafikverket!

Trafikverket

Vill du vara med i ett projekt och stolt kunna säga att just du var med och skapade framtidens infrastruktur? Här kommer du som Teknikingenjör att arbeta inom underhåll av väg- och järnvägsnätet. Underhåll verkar för att se över framkomlighet och säkerheten för väg- och järnväg. Är du tekniskt intresserad och har en vilja för att driva projekt? Är du dessutom kommunikativ, framåt och teamplayer? Då låter detta som en roll för dig! Rollen som Teknikingenjör ger dig en unik start på karriären och öppnar upp många dörrar för en framtida karriär hos Trafikverket. Vi söker dig med ett starkt intresse för infrastruktur specifikt järnväg, och som vill applicera dina akademiska kunskaper i ett praktiskt sammanhang. I rollen kommer du att få ett skräddarsytt utbildningsprogram, flera kontaktytor inom Trafikverket genom vilka du kommer samla värdefull erfarenhet och få växa i ansvarsområden. Om detta låter som ditt nästa karriärmässiga kliv, ser vi varmt fram emot din ansökan!

Ansök här

Företag: Trafikverket

Stad: Solna

Jobbkategori: Technology

Omfattning: Heltid, Till och med 2024-03-31

Startdatum: Omgående

Typ av uppdrag: Konsultuppdrag

Övrigt: Möjlighet till distansarbete

Om tjänsten

Du kommer arbeta som Teknikingenjör för Underhåll på Trafikverket. Arbetet kan röra sig om olika projekt mot väg- och järnväg samt broar och tunnel. Som Teknikingenjör kommer du arbeta med att intervjua Trafikverkets experter och verka som samordnare för att driva arbetet med att ta fram underhållsinstruktioner framåt.

Till din hjälp har du Trafikverkets experter inom de olika komponenterna för verksamhetsområdet Underhåll, samt dess avdelning Teknik och Miljö. Trafikverkets experter finns med för att bidra med fakta som du sedan ska arbeta med och dokumentera. Du som Teknikingenjör kommer även ha kontakt med den som är ansvarig för aktuell dokumentation. Du kommer ha möjlighet till att arbeta på distans med placeringsort antingen i Stockholm (Solna) eller Umeå.

Detta är en roll som lägger stor vikt vid såväl kommunikativ som administrativ förmåga, vi ser att du har en fallenhet för att driva ditt arbete framåt genom att söka svar samt med en förmåga att föra teknisk dokumentation med ett öga för noggrannhet.

Du erbjuds

 • För att ge dig de bästa förutsättningar att lyckas i din nya roll kommer vi erbjuda dig ett skräddarsytt utbildningsprogram kopplat till tjänsten. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och är anpassat för dig som nyligen tagit ut din examen. Programmet erbjuder kurser inom projektledning, självledarskap, excel och entreprenadjuridik. Förutom utbildningen kommer du även få löpande coaching för att ge dig bästa stöd att utvecklas såväl professionellt som personligt. Tjänsten som projektingenjör ger dig en unik start på karriären där du på sikt har möjligheten att växa in i en roll som exempelvis specialist.
 • En god introduktion och en arbetsmiljö med kollegor som besitter unik kompetens inom branschen.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande och och om våra konsulters upplevelse av att arbeta på Trafikverket här!.

Arbetsuppgifter

 • Dokumentera underhållsinstruktioner för tekniska komponenter inom bangård.
 • Tekniskt dokumentation - Ta fram konkreta instruktioner med bilder och text som beskriver vilka åtgärder som ska göras, hur de ska göras och frekvens.
 • Biträda projektledare och specialister i alla förekommande projektledaruppgifter så att de genomförs och dokumenteras
 • Agera länk mellan specialister, projektledare och andra kollegor i hanteringen av framtagning av dokumentation

Vi söker dig som

 • Innehar relevant högskoleutbildning om minst 180 HP inom sektor samhällsbyggnad alternativt utbildning och erfarenhet som Trafikverket bedömer som relevant. Bifoga ditt examensbevis i ansökan.
 • Är teknisk intresserad samt intresserad av järnvägsteknik.
 • Besitter god struktur i ditt arbete samt har goda färdigheter av dokumenthantering och teknisk dokumentation.
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska, då språken kommer användas i det dagliga arbetet.

Det är meriterande om du har

 • Innehar en civilingenjörsutbildning om minst 300 HP inom sektor samhällsbyggnad.

Vi kommer att lägga stort värde i dina personliga egenskaper i den här rekryteringsprocessen. Vi tror att du som ansöker uppskattar att arbeta i ett team, där du motiveras av att lyhört ta initiativ tillsammans med dina kollegor, som hela tiden har helheten i fokus. Vidare kommer du i tjänsten ha flera sociala kontaktytor där din kommunikativa förmåga kommer vara central för att arbetet ska fortskrida på ett kvalitativt sätt. Avslutningsvis tror vi att du skulle beskriva några av dina utmärkande egenskaper som att vara:

 • Lyhörd
 • Driven
 • Kommunikativ

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Trafikverket

Läs mer om dina framtida kollegor: Här!

Bli en del av Academic Work

Som konsult för Academic Work erbjuds du stora möjligheter att växa professionellt och knyta värdefulla kontakter för framtiden. Du får en konsultchef som stöttar dig under resans gång och får ta del av olika förmåner, bl.a. möjlighet till kompetensutveckling i form av en grundläggande hållbarhetsutbildning.

Läs mer om vårt konsulterbjudande här
Ansök här