Sökresultat
Annons-ID: 15097524

Trainee inom elkraft till Forsmark!

Forsmarks Kraftgrupp Aktiebolag

En utvecklande och samhällsviktig verksamhet väntar dig som blir trainee hos Forsmark! Här erbjuder vi dig som är i början av din karriär att ta nästa steg och utvecklas inom elkraft. Varmt välkommen in med din ansökan!

Ansök här

Företag: Forsmarks Kraftgrupp Aktiebolag

Stad: Uppsala

Jobbkategori: Technology

Omfattning: Heltid, Heltid

Startdatum: Januari 2024

Typ av uppdrag: Konsultuppdrag

Om tjänsten

Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Här har du som har ett intresse för energibranschen en unik möjlighet att varva arbete med utbildning för att på sikt ta dig an rollen som systemingenjör inom elkraft. Detta program riktar sig till dig som ser dig göra en karriär inom kärnkraften och utvecklas på Forsmark.

Som systemingenjör inom elkraft kommer du få ansvara för några av Forsmarks elkraftssystem. Där ansvarar du för systemens tillförlitlighet för säker och stabil drift, på såväl lång- som kort sikt. Gruppen ansvarar och förvaltar bland annat elkraftssystem, generatorer, transformatorer, dieselgeneratorer, kablar och elmotorer. Åtgärder av eventuella brister sker mest i projektform där du kommer ha en beställande och värderande roll samt fungera som spindeln i nätet.

Du erbjuds

 • Ett utbildningsprogram som är personligt utformad efter din kompetens och intresse
 • Att vara en del av ett företag med stora möjligheter att på sikt utvecklas vidare inom Forsmark och övriga Vattenfallkoncernen.
 • Lönetillägg för dig som pendlar minst 5 mil till Forsmark, exempelvis för dig som bor i Uppsala, Gävle eller Tierp
 • Kollektivtrafik till och från Forsmark som är anpassade efter dina arbetstider

Detta är ett konsultuppdrag och ambitionen är att du efter din traineeperiod blir anställd av Vattenfall som systemingenjör inom elkraft. Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

 • Analysera och utvärdera elkraftssystem för att säkerställa kvalitet och framtida drift
 • Ingå, driva och starta upp förnyelse- och underhållsprojekt för de elkraftssystem du förvaltar
 • Göra lönsamhetskalkyler, livscykelplaner och långsiktig planering över elkraftsystem
 • Skriva och analysera andra rapporter såsom projektdokument, systemhälsorapporter, beredningsrapporter, business cases och project charters

Vi söker dig som

 • Har en högskole- eller civilingenjörsexamen inom energisystem, elkraft eller liknande. Vi välkomnar även dig som har en yrkesutbildning inom elkraft eller liknande samt något års arbetserfarenhet inom el, elkraft eller process
 • Är flytande i svenska i såväl tal som skrift då kommunikation och dokumentation sker på svenska
 • Har goda kunskaper i engelska

För denna traineetjänst lägger vi också stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser därför att du har följande egenskaper:

 • Strukturerad
 • Självgående
 • Självutvecklande
 • Kvalitetsmedveten

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Säkerhetsprövningen omfattar registerkontroll samt säkerhetsprövningssamtal i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövningen kommer ett drogtest att genomföras.

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Forsmarks Kraftgrupp Aktiebolag

Läs mer om Forsmark här

Bli en del av Academic Work

Som konsult för Academic Work erbjuds du stora möjligheter att växa professionellt och knyta värdefulla kontakter för framtiden. Du får en konsultchef som stöttar dig under resans gång och får ta del av olika förmåner, bl.a. möjlighet till kompetensutveckling i form av en grundläggande hållbarhetsutbildning.

Läs mer om vårt konsulterbjudande här
Ansök här