info
VARNING! Det cirkulerar just nu felaktiga meddelanden i sociala medier om lediga jobb som inte kommer från Academic Work. Vi vill informera att dessa inte har något med oss att göra och att avsändaren obehörigt använder vårt varumärke. Vårt råd är att inte svara eller agera (t.ex. klicka) på meddelandena. Lediga tjänster söker du tryggt och säkert här på vår webbsida.
close
My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
chevron_left
Sökresultat
Annons-ID: 15098698

Utvecklare till Scania I-Talent Program september 2024!

Scania CV Aktiebolag

För åttonde gången drar Scania i gång sitt uppskattade I-Talent Program! Detta är programmet för dig med ett stort driv att utvecklas, som gärna bidrar med nya idéer och som vill vara en del i arbetet med att driva omställningen mot en mer hållbar transportindustri! Tar du examen 2024 eller har max ett par års erfarenhet i din IT-karriär är detta för dig!

Ansök här

Företag: Scania CV Aktiebolag

Plats: Södertälje

Jobbkategori: IT

Omfattning: Heltid, Visstid 6 mån, god chans till tillsvidareanställning

Startdatum: September 2024

Typ av uppdrag: Rekrytering

Om tjänsten

Scania är ett av Sveriges största företag och erbjuder lastbilar och bussar för tunga transporter i kombination med ett bredd produktrelaterat utbud av tjänster. De har målsättningen att driva omställningen till ett hållbart transportsystem genom att utveckla säkra, smarta och energieffektiva transportlösningar som är bättre för både människor och vår planet. De har idag runt 50 000 medarbetare i cirka 100 länder och tillsammans med partners och kunder driver de omställningen mot en mer hållbar transportindustri och är både trendsättare och pionjärer inom elektrifiering och hållbara transportsystem.

Tillsammans med flertalet andra I-talents kommer du erbjudas en unik chans att delta i ett program som kommer kickstarta din resa hos Scania. Du anställs i en specifik roll och tillhör ett team men varvar arbetet i din roll med träffar tillsammans med de andra I-talents. Programmet startar varje höst och är utformat för dig som är junior i din karriär och för att du ska få de bästa möjliga förutsättningarna att växa in i din roll. I-talent består, utöver arbete i ditt team, i huvudsak av tre delar - ”Learning your professional role”, ”Go-and-see” och ”Training”. Detta ger även mycket goda möjligheter att bygga ett bra nätverk inom Scania och förutom dina I-talents-kollegor och din närmsta chef tilldelas du även en buddy som kommer att finnas där för dig din första tid.

Hos Scania erbjuds du en mångkulturell arbetsmiljö med ambitiösa kollegor och ett företag som satsar på sitt ledarskap. Här finns plats för alla att växa, oavsett om du vill vara generalist, specialist eller ledare. Har du rätt inställning och är motiverad att ta ansvar har du alla möjligheter att utvecklas!

Rollbeskrivningar OBS! Då Scania rekryterar till olika roller vill vi att du väljer ut de 2-3 roller som du är mest intresserad av och tydliggör detta i ditt CV och personliga brev.

OBS 2! Annonsen kan komma att utökas med fler roller eftersom

SWS – Scania Workshop Suite – DevOps Som DevOps-utvecklare inom SWS tillhör du eftermarknad och jobbar med att realisera SWS - Scania Workshop Suite i molnet, AWS Amazon Web Services. SWS som produkt fokuserar på lastbilen efter att den är producerad och såld till kunden. Tjänsten är uppe 24/7 och används av mer än 15 000 tekniker runt om i världen hos Scanias verkstäder . Målet för kunden är att inte behöva ha sina lastbilar på verkstäderna och när man väl kommer dit vill man snabbt kunna fixa problemet och komma ut på vägarna igen! SWS hjälper till att lösa problemen och minska den ekonomiska påverkan för kunden, vilket i sin tur leder till att Scanias lastbilar blir mer attraktiva - du jobbar således med en produkt som är mycket viktig för Scanias affär. För denna roll letar vi dig med ett stort intresse för molnet och AWS mer specifikt. Exempel på arbetsområden kan vara att möjliggöra för de andra teamen att bygga bra funktioner, säkerställa att det är en bra infrastruktur och hjälpa andra team att migrera över till AWS från befintliga tekniker. För denna tjänst passar en bakgrund inom IT och kunskap i något programmeringsspråk, SWS utvecklas i C#/.NET, Angular och TypeScript. Majoriteten i gruppen är seniora vilket gör detta till ett perfekt tillfälle att komma in som junior och lära sig av de bästa men du kommer även ha några I-Talent-kollegor inom samma avdelning. Här befinner du dig i ett öppet klimat där man vågar säga vad man tycker och känner och vi letar efter dig är duktig på att samarbeta och som inte är rädd för att fråga för att lära!

SWS – Scania Workshop Suite - Fordonskommunikation Som utvecklare inom denna grupp jobbar du med systemet SWS - Scania Workshop Suite som har fokus på lastbilen efter att den är producerad och såld till verkstäderna. Målet för kunden är att inte behöva ha sina lastbilar på verkstäderna och när man väl kommer dit vill man snabbt kunna fixa problemet och komma ut på vägarna igen! Som en del av detta team inom SWS söker vi dig med ett extra stort intresse för tekniken och fordonskommunikationen och hur Scania får SWS att kommunicera med lastbilen. För Scania är det viktigt att lastbilen har en säker mjukvara som exempelvis inte kan hackas vilket gör utvecklingen av detta ”lager” mycket viktig. Utvecklingen sker framför allt i C#/.NET (främst back end) och exempel på arbetsområden kan vara att möjliggöra för de andra teamen att bygga bra funktioner, säkerställa bra infrastruktur och förvalta gemensamma komponenter som är lika i alla teams tjänster, detta för att säkerställa en likformighet i SWS där det behövs. Majoriteten i gruppen är seniora vilket gör detta till ett perfekt tillfälle att komma in som junior och lära sig av de bästa men du kommer även ha några I-Talent-kollegor inom samma avdelning. Här befinner du dig i ett öppet klimat där man vågar säga vad man tycker och känner och vi letar efter dig är duktig på att samarbeta och som inte är rädd för att fråga för att lära!

SWS – Scania Workshop Suite - frontend/backend Som en del av detta team tillhör du eftermarknad och jobbar med systemet SWS – Scania Workshop Suite. Fokus är på lastbilen efter att den är producerad och såld till kunden och används av verkstäderna. Målet för kunden är att inte behöva ha sina lastbilar på verkstäderna och när man väl kommer dit vill man snabbt kunna fixa problemet och komma ut på vägarna igen! SWS hjälper till att lösa problemen och minska den ekonomiska påverkan för kunden, vilket i sin tur leder till att Scanias lastbilar och blir mer attraktiva - du jobbar således med en produkt som är mycket viktig för Scanias affär. Produkten utvecklas i .NET/C#, Angular och TypeScript, är molnbaserad och implementerad i AWS. Gruppen består av 25 personer fördelade på 5 team och du kommer att samarbeta med både utvecklare och produktägare. Majoriteten är seniora utvecklare vilket gör detta till ett perfekt tillfälle att komma in som junior och lära sig av de bästa! Här befinner du dig i ett öppet klimat där man vågar säga vad man tycker och känner och vi letar efter dig är duktig på att samarbeta och som inte är rädd för att fråga för att lära!

Junior lösningsarkitekt - Supply Chain Network IT Som junior lösningsarkitekt tillhör du teamet som jobbar med flera olika logistiksystem som används inom området. Scania är nu inne i en spännande transformationsresa och din roll kommer innebära att samla in krav från verksamheten, mappa olika funktioner och analysera vilka behov som finns inom logistikområdet. Resan innebär att definiera en målarkitektur samt lyfta/anpassa dagens systemlösningar till en modern ERP, Cloud- och integrationslösningar. Du kommer att samarbeta med kollegor från olika kulturer och i olika åldrar bland annat utvecklare, arkitekter och logistikverksamhet. Kanske har du erfarenhet från utveckling och vill ta ett steg uppåt och vara delaktig i ansvaret för en större lösning där du får komma med input på vilka tekniker som ska användas och hur lösningen ska se ut. Vi söker dig som har viljan att lära, är nyfiken, utåtriktad och lyhörd och du erbjuds en bra möjlighet att samarbeta och lära av seniora kollegor!

Nätverk/Infrastruktur Som ingenjör inom infrastruktur tillhör du avdelningen som levererar nätverkslösningar till Scanias R&D, produktion samt Commercial Operations både i Sverige och internationellt. Gruppen består av ca 40 medarbetare fördelat på tre team varav du kommer att tillhöra ett av dessa. Dina arbetsuppgifter berör konfigurering av nätverksutrustning och nätsäkerhet och du kommer att jobba nära verksamheten och omsätta behoven till tekniska löningar. Förutom att delta i arbetet med allt från arkitektur till design till att sätta dig in i verksamhetens krav kommer du också bidra i arbetet med att upprätthålla företagsstandarder och policys för området. Du jobbar i en roll med ett stort spann i tekniken, det är mycket att förstå och komplexa IT-miljöer men det är också det som gör rollen så spännande! Scania är ett stort företag med många användare och vi tror att detta är en perfekt roll för dig som vill komma in och förstå hur allt hänger ihop rent tekniskt. Vi tror att du har en utbildning inom IT/teknik och inriktat dig på nätverk och säkerhet men det absolut viktigaste är din vilja att lära, att du har ett öppet sinne och tar ett stort ansvar för din egen utveckling!

CAD/CATIA Development Scania genomgår just nu en spännande förvandling från en renodlad lastbilstillverkare till att erbjuda hållbara och kompletta transportlösningar. IT är en avgörande del av denna transformation och Scania IT har gett sig ut på en spännande förändringsresa för att bidra till denna utveckling. En del i denna förändring är att anpassa CAD- och PDM-sektionens system och det är detta du kommer att arbeta med! Utvecklingen sker främst i C men på sikt även i Java och vi söker dig som brinner för utveckling och lockas av utmaningen att få människor och teknik att samarbeta för att nå bästa resultat. Du kommer att tillhöra en stor avdelning och jobba i en roll med många kontaktytor och detta är en roll för dig som trivs i en utåtriktad arbetsmiljö där man delar kunskaper med varandra. Du behöver inte kunna allt från början utan det viktigaste är din ambition och vilja att utvecklas!

Product Testing Som en del av IRBT Testing inom IT Product Development jobbar du med att tillhandahålla systemen som möjliggör för Scanias prototyp testning. Som en del i det här teamet är du med och utvecklar komplexa applikationer som används inom Reaserch & Development, samt andra delar av verksamheten för prototyp testning av lastbilar. Här jobbar du nära R&D och bidrar med din IT kunskap till att specificera systemkrav, utveckla lösningar, och optimera existerande funktionalitet. Teamet jobbar fullstack och du kommer framförallt komma i kontakt med Java, TypeScript, och AWS. Som en del av Scanias större transformation kommer du jobba med teknologier i framkant och få möjlighet att både nyutveckla, förvalta och jobba med molnbaserade lösningar (AWS), i en global miljö. För att lyckas i teamet är det viktigt att du har ett livscykeltänk för utvecklingen och ett helhetstänk i din problemlösning.

Sales and Marketing IT Som en del av Sales and Marketing IT teamet jobbar du med att utveckla ett stödsystem som används av Scanias säljkår runt om i världen. Säljstödet används i försäljningsprocessen för att stötta i att matcha transportlösningar med kundernas behov. Applikationen är huvudsakligen utvecklad i .NET/C#, Python och Angular, och är implementerad i en molnlösning. Tre team utvecklar tillsammans säljstödet, med agila principer som bas i DevOps miljö, vilket innebär att ansvara för hela utvecklingskedjan inklusive driftsättning och övervakning. Teamet värdesätter kvalitet, och finns med både i utvecklingsfaserna och genom testning. I teamet möts du av en trevlig, positiv, mångkulturell och kompetent utvecklargrupp, där det finns goda möjligheter att utveckla sig själv.

Digital Workplace - Collaboration and Automation Det här teamet ansvarar för flera interna projekt där de för närvarande implementerar Microsoft-lösningarna Power Platform och SharePoint. Dessa kommer att utvecklas och anpassas till Scanias interna medarbetare i syfte att optimera och digitalisera arbetsflöden inom fildelning, att bygga ett nytt intranät, utveckla analysverktyg och datavisualisering, och mycket mer. Du kommer att ingå i ett progressivt och socialt team där din roll kommer att kretsa kring att utveckla funktioner och implementera Power Platform och SharePoint tillsammans med medarbetare och konsulter från leverantörerna. Rollen är en utvecklar-tjänst, och passar dig som har viss tidigare kunskap och erfarenhet av kodning, är snabblärd och har ett stort driv och en vilja att lära dig!

Driver Performance – Customer Digitalisation Som en del av Driver Performance – Customer Digitalisation-teamet jobbar du med utveckling av digitala tjänster som syftar till att förbättra en chaufförs körning. Produkterna samlar exempelvis in data om hur mycket bränsle som förbrukas och kvaliteten på chaufförens körning – för att sedan kunna ge rekommendationer om hur detta kan förbättras och hur kunden i sin tur kan spara både bränsle och energi. Produkterna utvecklas i .NET/C#, Angular, AWS, Gitlab och Python och teamet ansvarar för hela utvecklingskedjan från kravinsamling till arkitektur, utveckling, test och driftsättning. Teamet har också börjat undersöka hur man kan använda maskininlärning för att förbättra hanteringen av data och utveckla produkterna ytterligare. Så är maskininlärning något du är intresserad av finns även möjlighet att utvecklas inom det! Du kommer att tillhöra ett mångkulturellt team som är stolta över sin produkt och som är mån om allas olikheter ska få komma fram!

Driver Display Driver Display-teamet ansvarar för implementering av affärslogik för föraraviseringar, ikoner, menysidor, inställningar och annan förardisplayfunktion och utvecklar således mjukvaran i fordonet (embeddedutveckling). Produkten säkerställer att förarna så effektivt som möjligt kan använda de många funktionerna i Scanias fordon och tillsammans ökar de värdet av produkterna genom en bra mjukvara. Då teamet jobbar med utveckling av funktionalitet som direkt påverkar fordonets förare innebär det att du komma jobba nära den fysiska produkten och utvecklingen sker främst i C++. Teamet består av både produktägare, Scrum Master och utvecklare och även tidigare I-talents! Här blir du en del av ett team med olika personligheter, erfarenhet och från olika kulturer och med en hel del ingenjörshumor ;) Rollen passar dig som är duktig på problemlösning, har en god samarbetsförmåga och en vilja att förstå hur alla funktioner och delar fungerar tillsammans. Du vågar be om hjälp och motiveras av att utmana dig själv och till hjälp att du ett stöttande team som jobbar tillsammans för att utveckla en riktigt bra produkt!

Product Customization Som en del av product customization-teamet jobbar du med Scanias system som kvalitetssäkrar och förlänger produktlivscykeln. Utifrån ett kvalitets- och hållbarhetsperspektiv jobbar teamet med att säkerhetsställa uppdateringar hos den integrerade mjukvaran i lastbilarna, samt göra produktanpassningar i linje med de senaste uppdateringarna. Produkten utvecklas primärt inom AWS, Python, Angular och TypeScript och man arbetar både med front- och backend. I teamet blir du en del av ett öppen och agil grupp, där du uppmuntras till att vara självständig och ta eget ansvar. Här kommer du ingå i nära samarbete med ditt team och ha breda kontaktytor inom Scania med stakeholders och produktägare.

Vi söker dig som

I denna rekrytering kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och ditt intresse för såväl tjänsten som Scania som företag. Vi söker efter engagerade och duktiga problemlösare som gärna kommer med nya idéer om hur saker kan förbättras och utvecklas. Det är av stor vikt att du har en god samarbetsförmåga och tar ett stort ansvar för ditt eget lärande. Gör du det finns oändliga möjligheter att utvecklas. Exempelvis har tidigare I-talents nu både ledar- och specialistroller!

OBS! Var tydlig i ditt CV och personliga brev vilka 2-3 roller du främst är intresserad av och varför.

Vidare har du…

 • Har en eftergymnasial utbildning inom systemvetenskap, datateknik, nätverk, infrastruktur eller liknande
 • Har kunskaper i något av språken Java, C#, Kotlin eller TypeScript, C, C++, Python
 • Har kunskaper i frontend-ramverk som React, Angular eller Vue
 • Är nyexaminerad våren 2024 eller har upp till 2 års arbetslivserfarenhet vid programmets start september 2024
 • Har mycket goda kunskaper i engelska då det är det primära arbetsspråket

Meriterande

 • För vissa av rollerna är det meriterande med kunskaper i svenska

Rekryteringsprocessen

 • Telefonintervju med Academic Work
 • Tester (problemlösning + personlighet)
 • Djupintervju med Academic Work
 • Intervju med Scania (vid vissa tjänster tillämpas även programmeringstester)
 • Referenser + beslut

Intervjuer med Scania kommer ske den 16:e november, 14:e december samt efter årsskiftet.

 • Start: September 2024
 • Omfattning: Heltid, visstidsanställning 6 månader med god chans till förlängning
 • Placering: Södertälje och med möjlighet till distansjobb några dagar i veckan
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och alla frågor kring processen hanteras av Academic Work.
 • Kontaktuppgifter: Ansvariga rekryteringskonsulter Johanna Sörell johanna.sorell@academicwork.se, Emelie Säfbom, emelie.safbom@academicwork.se samt Milly Ellqvist Weidstam, milly.weidstam@academicwork.se

Bli direktrekryterad till Scania CV Aktiebolag

Detta är en direktrekrytering, vilket betyder att den kandidat som får tjänsten blir direktanställd av kundföretaget. Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work.

Happy group icon

Har du frågor om tjänsten?

Lovisa Flygare eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på stn05@academicwork.se Ange annons-ID i ditt mail: 15098698

Ansök här