Sökresultat
Annons-ID: 15097470

Vill du arbeta med fordon, motorer och teknik?

AVL Motortestcenter AB

Är du en person som gärna grottar ner sig i hur tekniska prylar fungerar, skruvar isär diskmaskinen när den krånglar eller fixar bilen själv när det är dags för service? AVL söker en Tekniker/Provcellsingenjör till deras testcenter i Göteborg där du kommer arbeta med komplex problemlösning och motorprovning av förbrännings- och elmotorer. Rollen lämpar sig för dig med en teknisk eller praktisk bakgrund samt stort intresse för fordon, motorer och teknik.

Ansök här

Företag: AVL Motortestcenter AB

Stad: Göteborg

Jobbkategori: Technology

Omfattning: Heltid, Tillsvidare

Startdatum: Enligt överenskommelse

Typ av uppdrag: Rekrytering

Om tjänsten

I rollen som Tekniker/Provcellsingenjör kommer du främst arbeta med motorprovning av förbrännings- och elmotorer. Du och ditt team ansvarar tillsammans för att provobjekt prepareras, förbereds och installeras före provning, vilket inkluderar montering av motorer och inverter.

Din roll innebär växlande arbete med provning av objekt, systematisk felsökning samt analys av provningsresultat i avancerad verkstad/labbmiljö på vårt testcenter vid Chalmers Science Park. Du kommer även ha kontinuerlig kundkontakt genom mail och telefon avseende provningen av kundens objekt.

Arbetsuppgifter

 • Provning av "Heavy Duty"-motorer i motorprovcell (personbil, lastbil, buss, anläggningsmaskiner till största del)
 • Komponentutvärdering genom provning
 • Hållbarhetsprovning
 • Emissionsmätning (mätning av föroreningar i avgaser)
 • Underhåll och kalibrering av instrument i provceller

Vi söker dig som

I den här rekryteringen kommer vi lägga stort fokus vid dina personliga egenskaper. Du behöver också vara öppen för ett flexibelt arbetsschema då AVL tillämpar tvåskift. Vidare ser vi att du är en händig person och har ett intresse av fordon, motorer och teknik då tjänsten innefattar praktiskt arbete i verkstad/labbmiljö. Du har även följande:

 • Gymnasial eller eftergymnasial teknisk utbildning och/eller arbetslivserfarenhet från en praktisk roll som mekaniker, servicetekniker eller liknande
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • Goda kunskaper i Officepaketet
 • B-körkort

Det är meriterande om du har:

 • Arbetslivserfarenhet från en motsvarande roll inom motorprovning
 • C-körkort

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

 • Problemlösande
 • Strukturerad
 • Självgående
 • Anpassningsbar

Övrig information:

 • Arbetstider: AVL tillämpar tvåskift enligt följande; förmiddagsskift mån-tors 06:00-15:00 inkl. fredagar 06:00-16:30. Eftermiddagsskift mån-tors 14:00-23:00 inkl. ledig fredag.
 • Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos AVL.

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och AVL's önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufasen. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess. Läs mer om hur vi arbetar med våra tester här.

AVL Motortestcenter AB

AVL är världens största privatägda företag för utveckling, simulering och provning av drivlinor (hybrider, förbränningsmotorer, transmissioner, elektriska drivsystem, batterier, bränsleceller och styrteknik) för personbilar, lastbilar, anläggningsmaskiner, stora motorer och dess integration i fordon.

Vi är en internationell koncern och har testcenter och ingenjörskontor i Europa, Nord- och Sydamerika, Asien samt Australien. I Sverige har vi testcenter i Göteborg, Trollhättan, Södertälje och Haninge. Som bolag har vi alltid kunden i fokus och värdesätter samarbeten och bra sammanhållning mellan kollegor. Läs gärna mer om oss på vår hemsida!

Bli direktrekryterad till AVL Motortestcenter AB

Detta är en direktrekrytering, vilket betyder att den kandidat som får tjänsten blir direktanställd av kundföretaget. Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work.

Ansök här