info
VARNING! Det cirkulerar just nu felaktiga meddelanden i sociala medier om lediga jobb som inte kommer från Academic Work. Vi vill informera att dessa inte har något med oss att göra och att avsändaren obehörigt använder vårt varumärke. Vårt råd är att inte svara eller agera (t.ex. klicka) på meddelandena. Lediga tjänster söker du tryggt och säkert här på vår webbsida.
close
My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
chevron_left
Sökresultat
Annons-ID: 15098955

Vill du bli framtidens automationsingenjör till någon av våra kunder?

Fastighetsautomation är som att ge fastigheter en egen hjärna genom digitalisering och design av system. När alla system samverkar uppstår värdefulla synergieffekter som effektivare energihantering, bättre säkerhet och hållbarare fastigheter. Nu har du möjlighet att bli en del av framtidsresan genom Academyprogrammet inom fastighetsautomation!

Ansök här

Plats: Västerås

Jobbkategori: Teknik

Omfattning: Heltid, Heltid

Startdatum: 5/2

Typ av uppdrag: Konsultuppdrag

Om tjänsten

Fastigheter står för cirka 20 procent av Nordens koldioxidutsläpp. Genom att automatisera, uppgradera och digitalisera fastigheter är det möjligt att minska utsläppen. Fastighetsautomation handlar om att ha koll på fastigheters olika flöden såsom exempelvis vatten, ventilation och antal människor som befinner sig i lokalerna. När alla system jobbar tillsammans bildas synergieffekter vilket bidrar till såväl miljö- och energivinster som bättre inomhusklimat och hälsosammare fastigheter att vistas i.

Vi välkomnar vi dig, oavsett bakgrund och tidigare förkunskaper, till att arbeta med automatisering av framtidens hållbara fastigheter genom vårt 12 veckors Academyprogram. Efter 12 spännande och intensiva utbildningsveckor på vårt Academyprogram går du in i rollen som Automationsingenjör inom fastighet hos någon av våra spännande partners!

Arbetsuppgifter

 • Ta fram energismarta lösningar för att möta kunders utmaningar med att automatisera och digitalisera sina fastigheter.
 • Konstruera anläggningar för fastighetsautomation
 • Sätta upp, programmera och konfigurera funktioner i styrsystem
 • Projektleda och vägleda tekniker vid implementation av konfigurerat styrsystem
 • Utföra funktionstest inför driftsättning i samarbete med tekniker
 • Arbeta med löpande underhåll

Vi söker dig som

 • Är över 18 år
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska, muntligt och skriftligt
 • Har B-körkort
 • Har klarat de två testerna med fokus på förmågor som du gör under rekryteringsprocessen
 • Har ett genuint intresse för teknik och fastighetsbranschen
 • Uttrycker stark motivation för programmet

För att ha fallenhet för konsultrollen behöver du ingen tidigare erfarenhet av IT eller Teknik, men du måste ha rätt förmågor, personliga egenskaper och engagemang att påbörja din nya karriär. Du kommer därför börja processen med att göra två tester, ett personlighetstest och ett problemlösningstest. De personliga egenskaper vi söker hos alla våra kandidater är:

 • Anpassningsbar
 • Samarbetsinriktad
 • Problemlösande
 • Serviceinriktad

INFORMATION OM UTBILDNINGEN

Metodiken under utbildningen är baserad på Accelerated Learning som är en snabb väg för dig som söker en ny karriär och som inte är rädd för en spännande utmaning. Pedagogiken fokuserar på praktiskt lärande med högt tempo. Teorisessionerna är korta, tempot är högt och fokus ligger på praktiska övningar och en konstant feedbackdialog. Under programmet kommer du få arbeta hands on och bland annat lära dig ellära, elteknik, uppsättning av fastighetsfunktioner och PLC programmering. Detta kombinerat med processförståelse för hela projekt samt mjuka värden som krävs för att lyckas i rollen – allt för att göra dig redo för det kommande arbetet som automationsingenjör.

Med Academy inom fastighetsautomation får du möjligheten att under 12 veckor utveckla din kompetens inom fastighetsautomation och efter avklarad examen applicera din förvärvade kompetens hos någon av våra spännande partners. Utbildningen ger dig förutsättning till att med god kompetens bidra till fastigheters automation och hållbarhet samtidigt som du blir konkurrenskraftig med eftertraktade kunskaper.

 • Välkomstkväll inför utbildning: 8 januari - 2024

 • Förstudieperiod: 8 januari -2 februari - 2024

 • Utbildningsstart: 5 februari - 2024

 • Examensdag: 26 april - 2024

 • Omfattning: Heltid, schemalagd undervisning vardagar kl: 09.00-17.00

 • Utbildningsort: På Campus i Stockholm, Hagastaden, eller på distans

 • Arbetsort efter avslutad utbildning: Västerås

TRÄFFA DINA STUDIEKAMRATER

Under utbildningen tillkommer obligatoriska moment baserat på att du kommer lära dig arbeta fysiskt med de tekniska momenten som rollen kräver, samt träffa dina studiekamrater. Oavsett boende- eller arbetsort välkomnar vi dig till vårt Campus i Life City, Hagastaden, Stockholm följande datum:

 • 5-6 februari 2024
 • 19 andra dagar fördelat under utbildningen. Exakta datum kommer längre fram.
 • 26 april 2024

Samtliga av våra Academyprogram kräver obligatorisk närvaro på campus i Stockholm de två första utbildningsdagarna samt sista dagen i samband med examen. Under resterande obligatoriska tillfällen i Stockholm erbjuder Academic Work kostnadsfria resor och boende. Detta gäller för konsulter placerade utanför Stockholm där närvaro kräver resor och eventuell övernattning för att genomföras.

ROLLEN SOM TEKNIK-KONSULT

Efter utbildningen kommer du att bli anställd som teknik-konsult genom Academic Work och arbeta på uppdrag ute hos våra kunder. Med inriktning som automationsingenjör inom fastighet kommer befattningar, branscher och storleken på våra kunder att variera och det är viktigt att du i rollen som konsult är öppen för det. Det uppdrag du kommer att få påverkas av våra kunder och dess region.

Kunder och din möjliga framtida arbetsgivare för den här rekryteringsomgången med Västerås eller Eskilstuna som arbetsort efter examen:

PRAKTISK INFORMATION

 • Vi kan komma att begära utdrag ur belastningsregister från Polismyndigheten för denna process.

 • Rekryteringsprocessen: Vi arbetar utifrån löpande urval och processen består av både tester och totalt tre intervjuer. Öka därför dina chanser att få en plats genom att söka så snart som möjligt!

 • Sök till Academy inom fastighetsautomation direkt genom den här annonsen. Ansvarig Academy Recruiter kommer inom de närmsta dagarna att ringa upp dig för ett inledande samtal och informera om de inledande testerna.

 • Har du specifika frågor kring Academy och utbildningen besvaras dessa via mailadressen academy@academicwork.se under kontorstid. Vi tar inte emot ansökningar via mailen.

OM ACADEMIC WORK ACADEMY

Tillsammans med Brights, vår utbildningspartner tillika systerföretag, har vi sedan 2015 hjälpt över 3500 individer till nya karriärer, vilket också möjliggjort för över 600 företag att få tillgång till ny och eftertraktad kompetens. Vårt Academykoncept är både kvalitativt och tidseffektivt. Vi kombinerar en utmanande rekryteringsprocess som lägger vikt på vad personer kan åstadkomma imorgon i stället för vad de gjorde igår, med ett skräddarsytt utbildningsprogram som bygger på erkänt effektiva pedagogiska modeller och handplockade lärare med gedigen och relevant kompetens inom det ämne de undervisar. Det här skapar en utbildningsmiljö där verkligt ambitiösa människor har möjlighet att nå sin fulla potential.

Bli en del av Academic Work

Som konsult för Academic Work erbjuds du stora möjligheter att växa professionellt och knyta värdefulla kontakter för framtiden. Du får en konsultchef som stöttar dig under resans gång och får ta del av olika förmåner, bl.a. möjlighet till kompetensutveckling i form av en grundläggande hållbarhetsutbildning.

Läs mer om vårt konsulterbjudande här
Happy group icon

Har du frågor om tjänsten?

Vera Flygare eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på academy@academicwork.se Ange annons-ID i ditt mail: 15098955

Ansök här