Livet på Skandia 

2017 startade Skandia sin nya satsning på nyexaminerade akademiker. Programmet fick namnet ”Skandia Accelerate”. Målet var att anställa juniora medarbetare med driv och engagemang som i snabb takt får möjlighet att lära sig om Skandia som företag. Skandias filosofi är att en stabil grund bidrar till att effektivisera introduktionsprocessen och ger bästa möjliga förutsättningar att lyckas i den nya rollen. I första programmet anställdes fyra utvecklare och en projektledare, möt dem nedan och läs om deras upplevelser av programmet.

Varför sökte du Skandia Accelerate?

"Jag ville ha en utmaning, men kontrollfreaket inom mig ville ha en utmaning med rätt förutsättningar, man ska ju ta lite risker i livet, men det optimala är ju när de ger utdelning. Programmet innebar en gedigen start i en bransch jag inte hade förutspått mig själv "hamna" i, men rollen och de möjligheterna Skandia innebär gjorde att jag sökte mig hit. Efter intervjun på plats hos Skandia hade den nyfikenheten växt och jag kände definitivt att jag hade hittat rätt."

Sofia Dieckhoff

Vad har varit det bästa med Skandia Accelerate?

"Det bästa med Accelerate är att man får en inblick i resten av verksamheten, vilket är väldigt svårt för alla andra på Skandia IT. Kunskaperna vi har fått från föreläsningar och diskussioner med olika chefer och medarbetare hjälper både i arbetet men vi har också lärt oss väldigt mycket som är användbart privat. Det är också trevligt att lära känna många fler på företaget än bara i sitt team, både de som är med i Accelerate och andra som vi träffat."

Jonathan Larsson

Varför sökte du till programmet?

"Jag var ute efter ett traineeprogram på ett lite större företag där det fanns utvecklingsmöjligheter. Jag fick ett riktigt bra intryck och bemötande genom hela rekryteringsprocessen, vilket underlättade mitt beslut."

Har du något tips till andra deltagare?

"I början trodde jag att "Hassan" var en person på Skandia alla pratade om men det var ett system! Woops… "

Izabella Larsson

Tipsa en vän