Career Steps - din kompetensutveckling som Account Manager

Kunskap är en konkurrensfördel – det gäller inte minst i rollen som Account manager. Vi vet att det krävs både utbildning, bra ledarskap och hårt arbete för att bli en toppsäljare. Därför har vi utvecklat ett kompetensutvecklingsprogram, Career Steps. Där får du rätt förutsättningar att prestera där du är idag, för att kunna ta nästa steg i din utveckling imorgon. I Career Steps kopplas prestation, ansvar, träning och förmåner samman för att driva dig framåt i din utveckling. Ju längre du kommer i programmet desto mer belönas du med ökat ansvar, utökade förmåner och nya kompetens- och utbildningsmöjligheter. Din ambition avgör hur långt du når! Nedan får du en översikt på upplägget för Career Steps.

Till testet för rollen som Account Manager

Career Step 1

Under det första steget som Account Manager vill vi ge dig den bästa starten på din nya karriär! Programmet inleds därför med 4 veckors introduktionsutbildning om vår organisation, våra processer och system. Med andra ord kommer ditt första år som Account Manager innebära mycket utbildning och träning. Vi fokuserar på att utveckla din förståelse för säljprocessen och erbjuder dig därför bland annat en säljcoach. Vårt mål är att förse dig med all stöd och praxis som behövs för du ska få bästa möjliga start i din roll som Account Manager. Därefter startar du din operativa säljroll och börjar bygga upp din kundstock.

Career Step 2

Med detta steg har du kommit igång ordentligt och har en befintlig kundstock på plats. För att du ska fortsätta utveckla dina kundrelationer utbildar vi inom Career Step 2 hur du bygger din kundbas och hanterar större kunduppdrag. Du kommer få verktygen för att identifiera vilka av dina kunder som är strategiskt viktiga för framtiden samt hur du stöttar dina kunders strategiska personalplanering. Du kommer även få insikt i våra tilläggstjänster och hur du skapar samt hanterar dessa affärer. Detta innebär ett större ansvar och fler förmåner – we reward ambition!

Career Step 3

Du har under de föregående stegen förmodligen hunnit skaffa dig värdefulla erfarenheter av att både vinna och förlora affärer. Nu har du nått 3:e steget och kommer lära dig mer om hur du identifierar möjligheter till fler affärer och skapar fortsatta affärsmöjligheter. Under detta steg hanterar du därför mer komplexa affärer och arbetar med en strategisk kundportfölj. Att du tagit dig till Career Step 3 innebär också att du har kvalificerat dig för mer ansvar och fler förmåner. För att ta nästa steg i din karriär som Account Manager ger vi dig verktygen du behöver för att fortsätta utvecklas och nå dina processmål.

Career Step 4

Under ditt 4:e steg hanterar du långvariga kundrelationer med strategiskt viktiga kunder. Du är framgångsrik i din roll, identifierar snabbt större affärer och generar dessutom flertalet affärer och leads till andra regioner inom Academic Work. För att du ska fortsätta utvecklas deltar du i årliga nätverksträffar med lika erfarna Account Managers i koncernen. Du, dina kollegor samt dina kunder kommer göra en analys kring dina styrkor och vad du kan utveckla i din roll. Genom denna analys kommer du identifiera behov och utveckla din kompetens tillsammans med din chef. Du kommer även få god insikt i både hur du uppfattar dig själv liksom hur du uppfattas av andra.

Career Step Senior AM

Till att börja med, bra jobbat! Du har nått den högsta nivån i Career Steps och kan nu titulera dig som Senior Account Manager. Det må vara det sista steget inom Career Steps, men på ett sätt det första steget i din utveckling som fullfjädrad säljare. Som Senior Account Manager kvalificerar du dig till ytterligare förmåner och ansvarsområden. Du kommer axla ett ännu större ansvar på Academic Work i stort och blir en förebild, en slags mentor, för hela vår säljorganisation.

Under dina fortsätta år som Senior Account Manager kommer du tillsammans med din chef skräddarsy din kompetensutveckling – helt efter ditt behov och önskemål! Tillsammans med din chef kommer ni se över vilka utbildningar du behöver/vill gå för att du ska utvecklas vidare i din roll och fortsätta prestera. Grattis, av våra snart 200 Account Managers tillhör du nu de mest erfarna på Academic Work.

Är du Academic Works nästa Account Manager?

Till testerna för rollen som Account Manager
Tipsa en vän!