Career Steps - din kompetensutveckling som Account Manager

Kunskap är en konkurrensfördel i vår bransch och därför satsar vi mycket på utbildning, utveckling och bra ledarskap. Vi värderar utbildning högt och ser det som en nyckel till våra medarbetares utveckling. Och du som älskar försäljning och vill bli riktigt duktig på det, vet att det krävs mycket träning för att nå toppen. I Career Steps erbjuder vi därför utbildning som ska ge förutsättningar att prestera där du är idag, men även till att ta nästa steg. Hur långt du når är det din ambition som avgör.

Till testet för rollen som Account Manager

Career step 1

Syftet med Career Step 1 är att ge dig den mest gynnsamma starten på din nya karriär som Account Manager. Du kommer lära känna organisationen och vår bransch. Under det här året har du mycket att lära och träningen är intensiv. Vi fokuserar på att utveckla din förståelse för säljprocessen och du får stöd i dina säljmöten av en säljcoach. Vårt mål är att förse dig med allt stöd och praxis som behövs för bästa möjliga start i din roll som Account Manager, och för att hjälpa dig att lyckas i din nya roll.

Du ingår i vad vi kallar för AW Sales Academy. Programmet inleds med fyra veckors introduktionsutbildning där du får teoretisk utbildning om vår organisation, våra processer och system. Därefter startar du din operativa säljroll och börjar bygga upp din kundstock. Under dina första 6 månader får du möjlighet att vara trainee på en del av din roll. Vi vill verkligen ge dig möjlighet att utvecklas i olika forum med bland annat strukturerad säljträning, caseövningar, e-kurser, sambesök med kollegor och mötescoachning. Parallellt med detta arbetar du operativt i din roll som Account Manager.

Career step 2

Du har kommit igång ordentligt och har en befintlig kundstock. Genom utbildningen Business Sales Strategy fokuserar vi på att stötta dig i att utveckla dina kundrelationer genom att ge dig kunskap om hur man bygger sin kundbas och hur du kan hantera större kunduppdrag. Vi ger dig verktyg för att kunna identifiera vilka av dina kunder som är strategiskt viktiga för framtiden och hur du kan stötta i dina kunders strategiska personalplanering.

Målet är att du ska få den kunskap du behöver när du arbetar med prioriterade kunder, vilket också är ett ansvar och en förmån som du får ta del av i Career Step 2.

Career step 3

Under ditt tredje och fjärde år som Account Manager kommer du att få möjlighet att förbereda dig inför steget som Senior Account Manager. Syftet med det här steget är att fördjupa dina säljkunskaper för att vinna fler affärer. Du har hunnit skaffa dig värdefulla erfarenheter både av att vinna och förlora affärer.

För att ta nästa steg i din karriär som Account Manager ger vi dig verktygen du behöver. Detta för att fullt ut förstå hur du når dina processmål, inte göra samma misstag igen och vinna ännu fler affärer. Det gör du genom utbildningen Advance Business Sales som ligger i Career Step 3. Att du tagit dig till Career Step 3 innebär också att du har kvalificerat dig för mer ansvar och fler förmåner.

Career step Senior AM

När du har kommit till Career Step Senior AM 1 & 2 så skräddarsys utbildningserbjudande efter de behov och önskemål som du och din chef gemensamt ser som avgörande för din fortsatta prestation och fortsatta utveckling. Till det får du 10 000 kronor per kalenderår att ”shoppa” utbildning för. När du når Senior AM step 1 byter du också titel till Senior Account Manager, samt kvalificerar dig ytterligare för fler förmåner och ansvarsområden.

När du har arbetat minst 6 år i rollen som Account Manager når du det sista steget inom Career Step-programmet, Senior AM Step 2. När du har nått hit hör du till den mest erfarna gruppen Account Managers hos Academic Work och får ta del av ytterligare förmåner. Med detta kommer ett större ansvar och du är nu verkligen en förebild på vår säljorganisation.

Är du Academic Works nästa Account Manager?

Till testerna för rollen som Account Manager
Tipsa en vän!