Försäljning på Academic Work

Allt börjar med våra Account Managers. I rollen som säljare och kundansvarig på Academic Work är du med och identifierar eventuella personalbehov hos nya och befintliga kunder samt ansvarar för att sälja våra tjänster. Det betyder att du som Account Manager har en viktig uppgift. Du hjälper våra kunder med deras viktigaste tillgång – medarbetarna. Genom det är du, tillsammans med resten av Academic Work, med och hjälper young professionals hitta jobb och göra karriär samtidigt som du hjälper våra kunder att växa. Det är något att vara stolt över. Det betyder förstås mycket för oss och för den person som får det där drömjobbet, men också för samhället i stort.

Bli Account Manager på Academic Work

Försäljning är att driva eget företag

I praktiken innebär säljarrollen hos oss att du får möjligheten att driva ditt eget företag i företaget. Från prospektering och nyförsäljning, till att underhålla och utveckla relationen samt samarbetet med dina kunder. Du kommer varje dag ha nära samarbeten med våra konsultchefer och rekryterare som ansvarar för att hitta rätt kandidat utifrån kundens behov. Vid större upphandlingar och affärer kan du ta hjälp av våra specialister och samarbetar bland annat med avdelningen som hjälper till med avtal och upphandlingar.

Kompetensutveckling inom försäljning

Som Account Manager har du stora möjligheter att utvecklas. Både i din roll men också genom att längre fram kunna ta dig an nya roller och karriärsteg, såsom Senior Account Manager, Key Account Manager, Säljcoach eller Business Area Manager. Tack vare vår stora organisation får du tillgång till utbildning, coaching och rätt stöd längs vägen. Som Account Manager hos oss går du exempelvis kompetensutvecklingsprogrammet Career Steps.

Vi bryr oss mer om potential än CV

Det finns ingen strikt kravprofil för en Account Manager på Academic Work. Vi värderar personlighet och potential i rollen som Account Manager. Den gemensamma nämnaren för att trivas och lyckas i rollen är social intelligens, uthållighet och att du är orädd. Du är ambitiös, vill nå dina mål och vågar ta egna initiativ för att göra det. Passar det in på dig?

Till testerna för Account Manager

Bästa försäljningsorganisation 2018

Sales Award Gala är en del av den årliga konferensen The Sales Conference som arrangeras av ProSales Institute. Under galan hyllas företag och individer som bidrar till Sveriges tillväxt och nationella framgång. Priset Årets B2B Commercial Excellence Company delas ut till ett företag som har utvecklat en lönsam kommersiell modell där man inkluderar och bedriver försäljning och marknadsföring på ett innovativt och kundorienterat sätt. År 2018 tog Academic Work emot priset för bästa försäljningsorganisation. Ett resultat av framgångsrikt försäljnings- och marknadsarbete, något vi är oerhört stolta över. Allt tack vare våra engagerade medarbetare!

Är du vår nästa Account Manager?

Bli säljare hos oss
Tipsa en vän!