Försäljning

Allting börjar med våra Account Managers. I den rollen är du med och identifierar eventuella personalbehov hos nya och befintliga kunder och du ansvarar för att sälja våra tjänster. Det betyder att du har en otroligt viktig uppgift. Du hjälper våra kunder med deras viktigaste tillgång – medarbetarna. Genom det är du, tillsammans med resten av Academic Work, med och hjälper young professionals hitta jobb och bygga karriärer samtidigt som du hjälper våra kunder att växa. Det är något att vara stolt över. Det betyder förstås väldigt mycket för den person som får det där specifika jobbet, men också för samhället i stort.

Till testerna för rollen som Account Manager

Driv ditt företag

I praktiken innebär det här att du får möjligheten att driva ditt eget lilla företag i det stora företaget. Från prospektering och nyförsäljning till att underhålla och utveckla relationen och samarbetet med dina kunder. Du kommer varje dag ha nära samarbeten med våra konsultchefer och rekryterare som ansvarar för att hitta rätt kandidat utifrån en kunds specifika behov. Vid större upphandlingar och affärer kan du ta hjälp av våra specialister och samarbetar bland annat med avdelningen som hjälper till med avtal och upphandlingar.

Som Account Manager har du stora möjligheter att utvecklas, båda i din roll men också genom att längre fram kunna ta dig an andra roller, t.ex. som Key Account Manager, Säljcoach eller Business Area Manager. Vi uppmuntrar dig alltid, men du tar själv ansvar för din utveckling och tack vare vår stora organisation får du tillgång till utbildning, coaching och rätt stöd längs vägen.

Vi bryr oss inte om ditt CV

Men din personlighet är helt avgörande för oss. Det finns ingen strikt kravprofil för en Account Manager på Academic Work, men den gemensamma nämnaren för att lyckas är social intelligens, uthållighet och att du är orädd. Du vill nå dina mål och vågar ta egna initiativ för att göra det.

Vill du söka en av tjänsterna och gå direkt till första urvalstestet, bli kontaktad av oss eller vill du läsa mer om känslan rollen som Account Manager på Academic Work?

Årets B2B Commercial Excellence Company 2018

Sales Award Gala är en del av den årliga konferensen The Sales Conference som arrangeras av ProSales Institute. Under galan hyllas företag och individer som bidrar till Sveriges tillväxt och nationella framgång. Priset Årets B2B Commercial Excellence Company delas ut till ett företag som har utvecklat en lönsam kommersiell modell där man inkluderar och bedriver försäljning och marknadsföring på ett innovativt och kundorienterat sätt. År 2018 fick vi ta emot priset, som ett resultat av framgångsrikt försäljnings- och marknadsarbete, något vi är oerhört stolta över. Allt tack vare våra engagerade medarbetare!

Läs mer om rollen som Account Manager
Tipsa en vän!