Om rollen som Account Manager

Här delar vi allt och lite till som kan vara intressant att veta om rollen som Account Manager hos oss på Academic Work. Läs mer om arbetsuppgifterna, introduktionen, kompetensutveckling eller varför inte ta del intervjuerna där våra Account Managers beskriver rollen med sina egna ord?

Till testerna för rollen som Account Manager

Vad gör en Account Manager hos oss?

Som Account Manager hos oss bygger du ditt eget företag inom Academic Work. Du letar upp potentiella kunder, skapar nya kontakter samt säljer in bemanning och rekrytering genom personliga möten. Du blir kundansvarig genom hela samarbetet och ser till att kunden växer hos oss. Tillsammans skapar vi arbetstillfällen och karriärmöjligheter för personer i början av karriären.

Vill du veta mer om rollen? Skicka ett mail till oss!

Provision på varje krona

Du jobbar mot en budget som du sätter tillsammans med din chef, din Team Manager. Vi ger provision på varje krona som du säljer in och de intäkter som samarbetet med dina kunder ger. Du arbetar med att ständigt förbättra lönsamheten i dina affärer och väljer själv vilka företag, branscher eller kompetensområden du vill jobba mot.

Personliga kontakter ger nöjda kunder

Kunderna du träffar i rollen som Account Manager kan vara allt ifrån små bolag till multinationella verksamheter. Många företag har ofta flera kontakter du kan bearbeta för att utveckla samarbetet – och i sin tur lönsamheten. Mycket handlar om att göra dina företagskontakter till fullständigt nöjda kunder. Det i sin tur innebär bra samarbeten och lojala kunder.

Vi är stolta över att ha nöjdast kunder i branschen för 10:e året i rad!

VI värdesätter service och personlig kontakt högt. Därför är rollen som Account Manager extra viktig för oss på Academic Work.

Årets B2B Commercial Excellence Company

Sales Award Gala är en del av den årliga konferensen The Sales Conference som arrangeras av ProSales Institute. Under galan hyllas företag och individer som bidrar till Sveriges tillväxt och nationella framgång. Priset Årets B2B Commercial Excellence Company delas ut till ett företag som har utvecklat en lönsam kommersiell modell där man inkluderar och bedriver försäljning och marknadsföring på ett innovativt och kundorienterat sätt. År 2018 fick vi ta emot priset, som ett resultat av framgångsrikt försäljnings- och marknadsarbete, något vi är oerhört stolta över. Allt tack vare våra engagerade medarbetare!

Academic Work bästa arbetsgivaren

Vi värnar om att skapa en miljö och kultur där våra medarbetare mår bra och kan växa. Här vågar vi faktiskt sticka ut hakan och säga att vi lyckas riktigt bra också. För 4:a året i rad (2017-2020) utsågs Academic Work-koncernen till bästa arbetsgivaren i kategorin service- och tjänsteföretag i tävlingen Powered by People, som mäter medarbetarengagemang.I vår övergripande strategi för Academic Work är "Engaged co-workers" med som en av de viktigaste målen. Med andra ord statsar vi oerhört mycket på att alla som jobbar på Academic Work ska trivas hos oss. Som vår grundare och koncernchef Johan Skarborg brukar säga:

"Min ambition är att våra medarbetare inte ska vilja jobba någon annanstans än hos oss."

Vår kultur vårt starkaste argument

Det är svårt att beskriva kulturen på Academic Work i ord. Vi kan försöka beskriva stämningen på kontoren samt alla fantastiskt ambitiösa (och trevliga) kollegor som jobbar här, men det säger ändå väldigt lite om hur vardagen på Academic Work ser ut. En sak kan vi säga, och det är att vi alla kan vara överens om att det kommer ner till personerna som jobbar här. Det är vi tillsammans som är kulturen och på olika sätt lever våra värderingar: Share Energy, Show Heart och Beat Yesterday.

På instagram @academicwork får du några ögonblicksbilder av vilka vi är och vad vi gör.

Academic Work gillar hälsa & välmående

På Academic Work uppmuntrar vi våra interna medarbetare till en hälsosam livsstil. Utöver möjlighet till 1 h friskvårdstid/veckan erbjuder vi även friskvårdsbidrag, samt rabatterade priser på ett flertal träningsanläggningar. Beroende på utbud (vi har kontor i hela landet) anordnar vi också gratis träningspass, såsom innebandy, thaiboxning, fotboll, tennis, löpning, crossfit och cirkelträning. Alla organiserade eller ledda av våra medarbetare!

Bli en del av oss, gör testerna för Account Manager!

Din ambition + vårt stöd = Career Steps

Vi är övertygade om att ambition i kombination med rätt förutsättningar tar våra medarbetare till oanade höjder. Kunskap är en konkurrensfördel i vår bransch och därför satsar vi mycket på utbildning, utveckling och bra ledarskap. Vi värderar utbildning högt och ser det som en nyckel till våra medarbetares utveckling och framgång.

För att stötta din ambition och få dig att växa, ingår du som Account Manager i ett karriär- och förmånsprogram kallat Career Steps. Där kopplas prestation, ansvar, träning och förmåner samman för att ta dig till nästa karriärsteg. Att nå nästa nivå i Career Steps kräver att du presterar enligt uppsatta mål och går utbildningarna. Att gå upp en nivå belönas med ökat ansvar, utökade förmåner och nya utbildningsmöjligheter.

Intervjuer med Account Managers hos oss

"Det är inget 100-meters lopp, det är ett maraton"

Academic Work Gävle har på mindre än två år gått från en anställd till tio. Kontorsutrymmet på 30 kvm där Christoffer började sin resa är ett minne blott och snart flyttar man till större lokaler. Här berättar Christoffer om rollen och varför just Gävlekontoret vuxit så fort.

Läs intervjun med Christoffer här

"Här finns inga vassa armbågar"

Tidigare i år vann hon utmärkelsen Årets rookie och har bokstavligt talat redan stått på den stora scenen. Hon är målmedveten, nyfiken och bestämmer själv hur hon lägger upp dagarna. Möt Nishat Siddique, Academic Works nya stjärna på Account Manager-himlen.

Läs intervjun med Nishat här

Från reporter till Account Manager

Cecilia Reiskog jobbar som Account Manager på Academic Works kontor i Malmö. Här berättar hon om lyxen att styra sin egen tid, utmaningar i rollen, och hur hennes bakgrund som reporter kan användas i mötet med kunden.

Läs intervjun med Cecilia här

Erik gick från elitfotbollsspelare till toppsäljare

Det finns inte ett sätt att vara en duktig säljare – men det gäller att vara en bra lyssnare och att hitta sin egen styrka. Det menar Erik Berthagen som, i sin roll som Account Manager på Academic Work, har nytta av sina erfarenheter från elitfotbollen.

Läs intervjun med Erik här

De började som Account Managers

Rollen som Account Manager ger dig många möjligheter, både för dig som vill specialisera dig, utveckla ditt affärsmannaskap, din kundstock och din säljteknik för att bli en riktigt duktig Account Manager. Men rollen innebär också en bra grund för dig som senare vill ta dig an andra ansvarsområden eller roller på Academic Work. Här är 3 kollegor som alla började som Account Managers.

Johan Skarborg, CEO och grundare

"Allt började med försäljning för oss. Jag var säljare de sju första åren med Academic Work, och även om jag inte har något säljansvar idag så är jag ofta med på kundmöten för att förstå hur våra kunder resonerar. Att få vara med om att ta hem en affär – vilken kick det är! Fortfarande idag är det få saker som ger mig mer energi än när en kund väljer oss som leverantör eller ger oss högsta betyg när vi ber dem om feedback!"

Gabriel Sauma, Team Manager, Sales

"Jag vet att Academic Work tar in de bästa, de med mest ambition och vilja. Vad du gjort tidigare spelar inte så stor roll – dina egenskaper och vart du vill betyder så mycket mer. Och helt ärligt – när du kommer in här kommer ingen bry sig om vad du lyckats med tidigare. Det är vad du gör från och med nu som räknas! Å andra sidan är det du och ingen annan som sätter gränserna för hur långt du vill gå."

Camilla Wallin, Sales Development Manager

"Ska du inte bli säljare hos oss då, frågade Sofia. Säljare? Jag? Nä, jag är ingen säljartyp! Jag är ju akademiker. Så till dig som pluggar och siktar på chefs- eller ledningsgrupproller i framtiden. Till dig som inte ser dig som en säljare. Jag förstår dig! Men ett litet, litet tips från mig är att i alla fall undersöka om den där säljådran, entreprenörsviljan eller drivkraften du sitter på kanske trots allt, mot alla odds, kan vara något att jobba vidare med."

Vill du bli en del av vår säljavdelning?

Gör testerna här
Tipsa en vän!