Vår kultur

Academic Work började med att en grupp nära vänner hade en idé om att matcha studenter med företag. Atmosfären i den lilla källaren där de först satt var en mix av målmedvetenhet, fokus, samarbete, svett och tårar och en hel del skratt. Den där speciella atmosfären har aldrig lämnat Academic Work, den är del av vår kultur. Vi tror fortfarande på att ha roligt i teamet, ta hjälp av varandra och att tävla på ett positivt sätt. Det är de viktigaste delarna av vad Academic Work verkligen är.

Lediga tjänster internt på Academic Work

En kultur som inspirerar

Företagskultur betyder ingenting om det bara står nedskrivet på ett papper någonstans. Kulturen är själen i företaget. Det är något levande, som växer och utvecklas hela tiden. Kulturen måste levas varje dag, genom varje medarbetare. På Academic Work är vår kultur det den är tack vare våra medarbetare och hur de, vi, lever våra värderingar.

Share Energy

Livet startar med energi. Det är källan för tillväxt. Ju mer energi du har, desto mer kommer du kunna växa. Vi vill vara en källa till energi och vi blir det genom att dela energi med varandra. Vi delar alla energi på olika sätt och det är upp till var och en av oss att hitta sin egen väg.

Beat Yesterday

Vi mår som bäst när vi tar möjligheten och öppnar våra sinnen för att lära oss något nytt. När alla strävar efter att slå gårdagens prestationer blir hela företaget både starkare och smartare. På Academic Work arbetar vi hårt för att fortsätta vara nyfikna, öppensinnade, orädda, stöttande och ärliga nog att kunna reflektera över våra egna handlingar.

Show Heart

Ett bra liv handlar i slutändan om att bry sig om andra och att ha andra som bryr sig om dig. Detsamma gäller på jobbet. Att bry sig betyder att vi anstränger oss för att verkligen se och stötta varandra – och när det behövs att vi tillsammans kämpar för varandra.

Vi tror på engagemang

Medarbetare som är engagerade presterar bättre och gillar att komma till jobbet. Våra medarbetare är vår viktigaste tillgång och vi behöver bra ledare som stöttar och utvecklar dem. Resultat är ett kvitto på bra ledarskap. Att vara en ledare på Academic Work handlar om resultat men också om att bry sig om människor. Och att förstå att om du som ledare lyckas skapa engagerade människor på jobbet kommer du bli en ledare som når mål och som bidrar till företagets resultat. Vi tror på att bra ledare skapar engagemang.

Bäst i Sverige på medarbetarengagemang

Varje år tar vi hjälp av ett externt företag för att mäta engagemanget bland alla våra medarbetare. Vi mäter 5 parametrar: Engagement, Leadership, Team Efficiency, Psychosocial Work Environment och Net Promoter Score (NPS). Det senaste resultatet från 2020 är vi riktigt stolta över. För 4:e året i rad vann Academic Work kategorin bästa service - och tjänsteföretag i Brilliants tävling Powered by People. Academic Work har med andra ord högst medarbetarengagemang! Enligt Ida Wirmark, Head of People and Performance på Academic Work: "Vi har lyckats hitta rätt medarbetare och skapa en kultur där vi har roligt, en avgörande faktor som lett till goda resultat."

Vi ska bygga en arbetsplats i absoluta världsklass med målet att inga medarbetare ska vilja jobba någon annanstans!

Johan Skarborg, koncern-vd och medgrundare av Academic Work

Vad väntar i framtiden?

Academic Work startades i Sverige 1998 av tre studenter och är idag ett internationellt företag. Nästa land vi gick in i var Norge, följt av Finland och Danmark. Tyskland blev den femte marknaden som vi etablerade oss på och det senaste tillskottet är Schweiz där vi idag har verksamheter i den fransktalande delen av landet. Det är spännande att tänka på hur mycket mer vi kan växa på var och en av de här marknaderna – och att tänka på i vilka nya länder vi öppnar i framtiden. Vår ambition när det kommer till expansion är hög – bli en del av Academic Work och var med på den spännande resan som ligger framför oss.

VIll du bli en del av oss på Academic Work?

Lediga interna tjänster
Tipsa en vän!