PILOTSTUDIE FÖR SCREENINGTESTER

 Academic Work genomför just nu en pilotstudie  med screeningtester i utvalda rekryteringsprocesser. Vi har valt ut tre testleverantörer och olika pilotgrupper för att utvärdera testen och ge oss värdefull information kring upplevelse och funktion. Din upplevelse av att göra testerna är viktig för oss! Så vi hoppas att du vill dela med dig av dina tankar när vi om några veckor skickar ut en utvärdering till dig. 

VARFÖR HAR VI TESTER SOM EN DEL AV DEN HÄR REKRYTERINGSPROCESSEN?

Syftet med testerna är att på ett så objektivt och rättvist sätt som möjligt tidigt i processen kunna bedöma de kompetenser som är viktigast för den sökta tjänsten, som ett komplement till ansökningshandlingar.

VARFÖR REKOMMENDERAR VI  ATT DU GENOMFÖR TESTERNA?

Matchar du de kompetenser som är viktiga för den här tjänsten är testresultaten ett mycket bra komplement till din ansökan och det blir tydligare på vilket sätt du kommer matcha och trivas i rollen. 

HUR GENOMFÖR JAG TESTET?

I jobbannonsen finner du den länk som tar dig till testerna. Klicka på länken och följ instruktionerna. 
Se till att du sparar det personliga lösenordet som du får  när du registrerat dig. Detta lösenord behövs om du vill pausa mellan deltest och behöver logga in igen. 

VAD HÄNDER EFTER TESTET?

Går du vidare i processen efter testerna kommer du bli kontaktad via telefon. Går du inte vidare får du besked via mail inom ett par veckor.

HUR LÅNG TID TAR TESTEN?

Academic Work har valt att testa tre olika testleverantörer samtidigt. Två leverantörer har testerna uppdelade i 2 områden medan den tredje har dem uppdelade i 3 områden. Allt som allt bör testerna ta mellan 25-35 minuter att genomföra oavsett leverantör.
Du kan pausa mellan de olika deltesten men när ett test väl startat måste du slutföra det för att få rätt resultat. Se därför till att du har tillräckligt med tid och att du sitter ostört.

FÅR JAG VETA MITT TESTRESULTAT?

Du får direkt återkoppling på dina tester! När du är klar har du möjlighet att direkt ladda ner en kort textbaserad rapport som är automatiskt framtagen utifrån dina svar. 

OM JAG FÅR PROBLEM? 

Gäller det tekniska problem så vill vi att du kontaktar kundsupport hos testleverantören. Hittar du inte kontaktnumret på testsidan, kontakta oss i här i vår chatt på webben och uppge vilken tjänst det gäller så hjälper vi dig gärna.
Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig konsultchef eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet. Mailadress hittar du längst ner i annonsen. 

VAD TYCKER DU?

Vi tror och hoppas att testerna kommer bidra till att vår rekryteringsprocess upplevs så rättvis och relevant som möjligt. Men din åsikt är väldigt viktigt för oss! Om några veckor kommer en undersökning kring din upplevelse av testen mailas  till dig. Vi hoppas du har möjlighet att hjälpa oss genom att ge din såväl positiva som konstruktiva feedback. Du får också gärna ge eventuell feedback direkt till ansvarig rekryterare under processen.

Tipsa en vän