Atlas Copco är en industrikoncern med världsledande ställning inom kompressorer, anläggnings- och gruvutrustning, industriverktyg och monteringssystem. Koncernen erbjuder hållbara lösningar med innovativa produkter och tjänster som ökar kundernas produktivitet. Företaget grundades 1873, har huvudkontor i Stockholm och försäljning till över 170 länder.

Kort fakta

Anställda i Sverige

2501-5000


Anställda i världen

>25000


Ingångslön

Atlas Copco tillämpar marknadsmässig lönesättning.


Planerad rekrytering

Ja, inom närmsta året


Stora pensionsavgångar

Nej


Omsättning

50-100 miljarder


Snittålder

41-45


Könsfördelning

Totala andelen kvinnor inom Atlas Copco är 17%. Av de nyutexaminerade som anställs är ungefär 36% kvinnor.


Världen

Afrika

Asien

Australien

Europa

Nordamerika

Sverige

Sydamerika

Det här visste du inte om oss...

Familjen Wallenberg ligger bakom grundandet av Atlas Copco, som till en början hette AB Atlas och tillverkade järnvägsutrustning. Företaget har bland annat gett namn åt Atlasområdet i Vasastan i Stockholm och tillverkat välkända broar i Stockholm såsom Vasabron och St. Eriksbron.

Var tredje bil som tillverkas i världen sätts samman med hjälp av Atlas Copcos verktyg. Våra bergsborrar var även med och grävde fram fossilen av en tidigare okänd dinosaurieart. Arten fick namnet Atlascopcosaurus loadsi, som tack för hjälpinsatserna från Atlas Copco.

Atlas Copco har en intern arbetsmarknad där samtliga lediga jobb inom koncernen läggs ut två veckor innan de annonseras externt. Detta öppnar upp möjligheten till en spännande karriär oavsett om man vill jobba i sitt hemland eller internationellt.

Viktiga egenskaper

  • Empatisk förmåga
  • Initiativtagande
  • Kreativ
  • Problemlösande analysförmåga
  • Samarbetsförmåga

Karta

Atlas Copco
Företagets hemsida
Sickla Industriväg 18
Stockholm
08-743 8000