Gillar du utmaningar och är sugen på en karriär är försäkringsbranschen något för dig. Du får arbeta i en spännande, samhällsengagerande och ansvarstagande bransch som erbjuder ständiga utvecklingsmöjligheter. Du får en arbetsgivare som tar ansvar - inte bara för dig som anställd utan även för samhället och miljön. Här finns dessutom möjligheter att jobba både i Sverige och utomlands. Försäkringsbolagen strävar efter att ligga i framkant och hänga med i utvecklingen. Att vara engagerad och drivande är därför viktigt. Olika utbildningsbakgrund behövs för en stor variation av yrkesroller.

Kort fakta

Anställda i Sverige

>10000


Anställda i världen

>25000


Ingångslön

I försäkringsbranschen har man individuell lönesättning. Det finns en stor bredd i försäkringsbranschen med många olika yrken.


Planerad rekrytering

Ja, inom närmsta året


Stora pensionsavgångar

Nej


Omsättning

> 100 miljarder


Snittålder

41-45


Könsfördelning

53% kvinnor och 47% män


Vad kan vi erbjuda

Deltidsanställning

Examensarbete

Heltidsanställning

Internationell tjänst

Internship

Praktikplats

Sommararbete

Trainee

Visstidsanställning


Världen

Afrika

Asien

Australien

Europa

Nordamerika

Sverige

Sydamerika


Kompetensområden

Administration

Data/IT

Ekonomi

Juridik

Marknad/Reklam

Natur/Medicin

Teknik

Det här visste du inte om oss...

Försäkringsbolagen satsar mycket på internutbildningar och kompetensutveckling för sina anställda. Försäkringsarbete kräver ofta specialkunskaper inom många områden. Därför kommer din arbetsgivare se till att du får relevant kompetensutveckling.

Ett av Sveriges äldsta försäkringsbolag, som fortfarande är verksamt, är Änke- och Pupillkassan. Bolaget startade sin verksamhet inom livförsäkring redan på 1740-talet. I november 1762 knackade en ung Carl Michael Bellman på bolagets dörr och sökte arbete som kamrer.

Försäkringsbranschen tillgodoser behovet av ekonomiskt skydd som gör att enskilda kan känna sig trygga i vardagen och att företag vågar satsa på sin verksamhet. Branschen har en viktig roll i samhällsutvecklingen och arbetar bland annat för att skador inte ska uppstå samt frågor kring klimatfrågan.

Att jobba hos oss

Viktiga egenskaper

  • Empatisk förmåga
  • Energi
  • Initiativtagande
  • Relationsskapande
  • Stresstålig

Karta

Försäkringsbranschens Arbetsgivareorganisation
Företagets hemsida
Karlavägen 108
Stockholm
08-522 786 00