UMS SKELDAR är ett Joint Venture mellan UMS AERO Group och Saab AB. Moderbolaget med huvudkontor finns i Schweiz utanför Basel och det svenska dotterbolaget har verksamheten placerad i Linköping. På kontoret i Linköping designar, utvecklar, utprovar, producerar och underhåller vi främst vårt obemannade helikoptersystem Skeldar V-200. En systemlösning som bland annat kan användas inom militärt försvar, civila säkerhetslösningar och maritima sektorer globalt. Vi är idag 18 medarbetare på kontoret i Linköping med tyngdpunkt på ingenjörssidan. Vi jobbar tätt ihop, hjälper och stöttar varandra.

Kort fakta

Anställda i Sverige

<50


Anställda i världen

1 - 1000


Planerad rekrytering

Ja, inom närmsta året


Stora pensionsavgångar

Nej


Omsättning

<1 miljard


Snittålder

36-40


Världen

Europa


Kompetensområden

Teknik


Värden vi prioriterar

Flexibilitet

Kreativitet

Medarbetare

Professionalitet

Respekt

Teamkänsla

Detta här visste du inte om oss...

UMS Skeldar var den första tillverkaren av Rotary UAV-system, som med Skeldar V-200 har fått medverka i och flyga autonomt på den stora indiska flygutställningen Aero India. Detta skedde i början av 2017. Fem mycket lyckade uppvisningsflygningar genomfördes.

UMS Skeldar håller precis på att levererar två Skeldar V-200-system till Martek Marine som på uppdrag från EMSA kommer att operera med farkosterna runt om i Europa. Ett av systemen är bland annat utrustat med en gas-sensor som kan användas för att mäta avgasvärden från skorstenarna på stora fartyg.

Skeldar V-200 har möjlighet att bära med sig till exempel en hydrofon för att lyssna under vattnet. Vid vår testsite i Motala gör vi många olika typer av tester, det kan vara prov med olika typer av optiska sensorer, olika typer av video och datalänk system, vädersensorer och radarsensorer.

Yrkesroller

Logistikansvarig


Som orderplanerare och logistikansvarig hos oss sitter man i en mycket viktig position och man har stor möjlighet att utforma metoder och arbetssätt.

Läs mer

Teknisk inköpare


Som inköpare hos oss får du möjligheten att bygga upp och utforma vår inköpsfunktion.

Läs mer

Utvecklingsingenjör


Som systemingenjör hos oss får du möjligheten att jobba med de coolaste produkterna på marknaden, våra obemannade helikoptersystem!

Läs mer

Att jobba hos oss

OLA HÄRKEGARD


Reglertekniker

Läs mer

GUSTAF LOSAND


Biträdande chefsingenjör

Läs mer

Följ oss på Twitter!

Gå till Twitter

Följ oss på LinkedIn!

Gå till LinkedIn

Karta

UMS Skeldar
Företagets hemsida
Låsbomsgatan 18
Linköping
+46 13 10 17 00