Vi är 12 500 personer med ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar som kan uppfylla världens vattenbehov. En grundläggande del av vårt arbete är att utveckla nya tekniker som kan komma att förbättra vårt sätt att använda, förvara och återanvända vatten. Vi flyttar, behandlar, analyserar och återför vatten till miljön, och vi hjälper människor att använda vatten effektivt - hemma, på arbetet, på fabrikerna och i jordbruket. Vi står för en dynamisk kombination av ledande produktvarumärken och expertkunskaper om applikationer med stöd av vår historia som innovatörer.

Kort fakta

Anställda i Sverige

1001-2500


Anställda i världen

10001-25000


Ingångslön

Vi tillämpar marknadsmässig lönesättning


Planerad rekrytering

Ja, inom närmsta året


Stora pensionsavgångar

Nej


Omsättning

10-25 miljarder


Snittålder

41-45


Könsfördelning

26% kvinnor och 74% män


Världen

Sverige

Det här visste du inte om oss...

Vi bidrar med utrustning för vattenförsörjning och vattenrening och sponsrar utbildningar och skolor. Vi deltar i humanitärt hjälparbete och samarbetar med organisationer som Water For People och Mercy Corps i utvecklingsländer. Dessutom är vi grundare och sponsor av Stockholm Water Prize.

Vi utsågs under 2009 av Forbes till BestManaged Conglomerate och fick även utnämningen MostAdmired Company av Fortune.

En av fördelarna med att välja ett stort företag som Xylem är att karriärmöjligheterna är många. Det börjar redan genom den bredd i tjänsterna vi erbjuder. Hos oss kan du jobba med allt från forskning och utveckling till produktion, IT och marknadsföring/information.

Att jobba hos oss

Karta

Xylem
Företagets hemsida
Gesällvägen 33
Sundbyberg
08-475 69 00​