Vår rekryteringsprocess

Vår rekryteringsprocess startar så fort du skickat in en ansökan till ett eller flera av de jobb du är intresserad av hos oss. Ett första urval bland ansökningarna sker löpande och efter det följs vår rekryteringsprocess av en telefonavstämning, intervjuer, referenstagning och ett av de sista stegen i vår rekryteringsprocess är en intervju hos företaget som är i behov av kompetensen.

Första urvalet: selektering av ansökningar

Vi går löpande igenom alla ansökningar och om du är en av de kandidater som bäst matchar tjänstens kravprofil kontaktar vi dig för en kortare telefonintervju. Löpande urval innebär att vi kontaktar de kandidater som bäst matchar kravprofilen i den ordning de sökt. Är du inte en av dem som gått vidare får du återkoppling per mail. Vårt mål är att återkoppla inom 2-3 veckor efter att du har skickat in din ansökan.

Telefonintervju

Har du gått vidare i rekryteringen blir du kontaktad för en kortare telefonintervju på ca 10 minuter där vi stämmer av kompletterande frågor till din ansökan samt praktisk information som exempelvis uppsägningstid och löneanspråk. Har du blivit uppringd får du normalt återkoppling via telefon eller mail inom en vecka.

Andra urvalet: Intervju hos academic work.

Går du vidare efter telefonintervjun blir du kallad till en fysisk intervju hos Academic Work då du träffar den ansvarige rekryteraren för tjänsten. Intervjun tar cirka 1 timme och vi vill att du har med dig två referenser från tidigare arbetsplatser till mötet. Hur lång tid det tar att få återkoppling efter intervjun beror lite på hur rekryteringsprocessen ser ut men rekryteraren ger dig normalt information om vad du kan förvänta dig. Läs mer om hur du förbereder dig för intervju.

Referenstagning

Efter intervjun hos oss på Academic Work kontaktar vi de referenser du har uppgett.

Sista urvalet: intervju hos företaget

Är du en av dem som vi anser passar bäst för tjänsten så presenterar vi dig för företaget och de i sin tur väljer vilka de vill träffa personligen. Du blir då kallad till en sista intervju direkt hos företaget och går det bra återstår det bara att skriva avtal. Är det en konsulttjänst så skrivs avtalet mellan dig och Academic Work. Är det istället en direktrekrytering så skriver du avtal direkt med företaget.

Återkoppling: om du inte fick jobbet

Eftersom vi har ett högt ansökningstryck har vi begränsad möjlighet att ge personlig feedback om du inte går vidare i det första urvalet. Varför inte just du fick jobbet kan naturligtvis bero på en massa olika saker, varav några går att påverka och andra inte. Här har vi försökt lista och ge tips på saker du kan påverka, men också om saker du inte kan göra något åt men som kan vara bra att veta. Ta dig en titt! För att öka dina chanser brukar vi alltid tipsa dig om att skapa en jobbevakning då får du jobbtips direkt i mailen så snart ett jobb du är intresserad av kommer ut! 

Tipsa en vän