ROLLEN SOM ACCOUNT MANAGER

Passar rollen dig? Testa nu!

Här delar vi allt och lite till som kan vara intressant att veta om jobbet som Account Manager hos oss. Läs om arbetsuppgifterna, introduktionen, kompetensutveckling och kolla även in filmen där tre kollegor beskriver rollen med sina egna ord.

VAD GÖR EN ACCOUNT MANAGER HOS OSS?

Du bygger ditt eget företag inom Academic Work. Du letar upp potentiella kunder, skapar kontakter och säljer in personaluthyrning och rekrytering genom personliga möten. Du blir kundansvarig genom hela samarbetet och ser till att kunden växer hos oss. Dessutom bidrar du med allt du säljer som Account Manager hos oss till att skapa arbetstillfällen och karriärmöjligheter för personer som är i början av karriären.

PROVISION PÅ VARJE KRONA

Du jobbar mot en budget som du sätter tillsammans med din chef, din Team Manager. Vi ger provision på varje krona som du säljer in och de intäkter som samarbetet med dina kunder ger. Du arbetar med att ständigt förbättra lönsamheten i dina affärer och väljer själv vilka företag, branscher eller affärsområden du vill jobba mot.

PERSONLIGA KONTAKTER GER NÖJDA KUNDER

Kontakterna du träffar kan representera allt från små bolag till multinationella verksamheter. Alla företag som kunder har ofta flera kontakter du kan bearbeta för att öka samarbetet och lönsamheten. Mycket handlar om att göra dina företagskontakter till fullständigt nöjda kunder, vilket i sin tur innebär bra samarbeten och lojala kunder. Vi är stolta över att ha nöjdast kunder i branschen för sjunde året i rad och värdesätter service och den personliga kontakten högt. Därför är rollen som Account Manager mycket viktig för oss på Academic Work.

FRÅN REPORTER TILL ACCOUNT MANAGER

Cecilia Reiskog är 34 år och jobbar som Account Manager på Academic Works kontor i Malmö. Här berättar hon om lyxen att styra sin egen tid, utmaningar i rollen, och hur hennes bakgrund som reporter kan användas i mötet med kunden.

Läs hela intervjun här >

Cecilia Reiskog_500x250

ERIK GICK FRÅN ELITFOTBOLLSSPELARE TILL TOPPSÄLJARE

Det finns inte ett sätt att vara en duktig säljare – men det gäller att vara en bra lyssnare och att hitta sin egen styrka. Det menar Erik Berthagen som, i sin roll som Account Manager på Academic Work, har nytta av sina erfarenheter från elitfotbollen. 

Läs hela intervjun här >

Erik Berthagen_500x250

ETT BRA KARRIÄRSTEG EFTER EKONOMISTUDIERNA

Account Manager är för många inte den mest naturliga jobbtiteln efter en ekonomikandidat. Maria Hellmér hade nog inte heller tänk sig en sådan tjänst efter studierna – varför och vad fick henne att ändra uppfattning?

Läs hela intervjun här >

Maria Hellmér_500x250

De började som Account Managers

Rollen som Account Manager ger dig många möjligheter, både för dig som vill specialisera dig, utveckla ditt affärsmannaskap, din kundstock och din säljteknik för att bli en riktigt duktig Account Manager. Men rollen innebär också en bra grund för dig som senare vill ta dig an andra ansvarsområden eller roller på Academic Work. Här är tre kollegor som alla började som Account Managers. 

Gabriel Sauma

Team Manager, Sales, Örebro

Jag vet att Academic Work tar in de bästa, de med mest ambition och vilja. Vad du gjort tidigare spelar inte så stor roll – dina egenskaper och vart du vill betyder så mycket mer. Och helt ärligt – när du kommer in här kommer ingen bry sig om vad du lyckats med tidigare. Det är vad du gör från och med nu som räknas! Å andra sidan är det du och ingen annan som sätter gränserna för hur långt du vill gå.

Camilla Wallin

Business Area Manager, Finance

Ska du inte bli säljare hos oss då, frågade Sofia. Säljare? Jag? Nä, jag är ingen säljartyp! Jag är ju akademiker. Så till dig som pluggar och siktar på chefs- eller ledningsgrupproller i framtiden. Till dig som inte ser dig som en säljare. Jag förstår dig! Men ett litet, litet tips från mig är att i alla fall undersöka om den där säljådran, entreprenörsviljan eller drivkraften du sitter på kanske trots allt, mot alla odds, kan vara något att jobba vidare med.

Johan Skarborg

CEO och grundare

Allt började med försäljning för oss. Jag var säljare de sju första åren med Academic Work, och även om jag inte har något säljansvar idag så är jag ofta med på kundmöten för att förstå hur våra kunder resonerar. Att få vara med om att ta hem en affär – vilken kick det är! Fortfarande idag är det få saker som ger mig mer energi än när en kund väljer oss som leverantör eller ger oss högsta betyg när vi ber dem om feedback!

DIN AMBITION TILLSAMMANS MED VÅRT STÖD

Vi är övertygade om att ambition i kombination med rätt förutsättningar tar våra medarbetare till oanade höjder. Kunskap är en konkurrensfördel i vår bransch och därför satsar vi mycket på utbildning, utveckling och bra ledarskap. Vi värderar utbildning högt och ser det som en nyckel till våra medarbetares utveckling och framgång.

CAREER STEPS - FÖLJER DIN UTVECKLING HOS OSS

För att stötta din ambition och få dig att växa så ingår du som Account Manager i ett karriär- och förmånsprogram kallat Career steps, där prestation, ansvar, träning och förmåner kopplas samman och får dig att ta karriärsteg. Att nå till nästa nivå i Career Steps innebär krav på att du presterar enligt uppsatta mål och att du går de utbildningar som krävs för nästa nivå. Att stiga en nivå belönas med ökat ansvar, utökade förmåner och nya utbildningsmöjligheter.


Mer om Career Steps >

DU KOMMER ATT TRIVAS HOS OSS

Kaxigt uttalande kan tyckas - men faktum är att när vi jämför vårt resultat från vår senaste medarbetarundersökning med andra så visar alla fyra parametrar att vi ligger långt över andra jämförbara bolags resultat. I vår övergripande strategi för Academic Work är just Engaged co-workers med som en av de viktigaste byggstenarna - vilket också innebär att vi statsar mycket på att alla som jobbar på Academic Work ska trivas hos oss. Vår grundare och koncernchef Johan Skarborg brukar säga att: "Min ambition är att våra medarbetare inte ska vilja jobba någon annanstans än hos oss." Och det förpliktigar ju onekligen.

VAD GÖR VI FÖR ATT DU SKA TRIVAS?

Mycket kommer tack vare vår starka företagskultur - som vi försöker beskriva mer här. Men det är svårt att beskriva kulturen på ett företag. Vi kan skryta om stämningen på kontoren och alla fantastiskt ambitiösa (och trevliga) kollegor som jobbar här, men det säger ändå bara lite om hur vardagen på Academic Work faktiskt är. Det kan lätt kännas tillrättalagt att med ord berätta om allt bra som kommer med vår företagskultur - men vi är alla överens om att det kommer ner till personerna som jobbar hos oss. Det är ju vi som tillsammans är kulturen. På instagram @academicwork får du i alla fall några ögonblicksbilder av vilka vi är och vad vi gör.

ACADEMIC WORK GILLAR VÄLMÅENDE

På Academic Work vill vi uppmuntra alla våra medarbetare till en hälsosam livsstil. Vi tror nämligen att en välmående medarbetare presterar bättre i sitt arbete och har en bättre balans mellan arbetstid och fritid. Vi erbjuder därför träningsformer som thaiboxning, fotboll, tennis, löpning, crossfit och cirkelträning.