Ska en jobbansökan följas upp? 

Det kan vara svårt att veta vad du ska göra när du har skickat in din jobbansökan. Ska du vänta på att rekryteraren hör av sig, eller ska du ta saken i egna händer och själv ringa upp för att fråga hur det går? Emelie Johansson är Head Of Talent Acquisition och jobbar med internrekryteringen hos oss på Academic Work och delar här med sig av goda råd om vad du ska tänka på om och när du ringer för att följa upp din jobbansökan.

Fokusera i första hand på frågor du har om tjänsten, arbetsgivaren eller kanske organisationskulturen som du själv inte kan utläsa av annonsen eller på företagets hemsida.

Är det bra att ringa och följa upp min ansökan till en tjänst?

emelie-johansson_450x500Jag är lite kluven i den här frågan men i de allra flesta fall – ja, absolut. Förutsatt att du har något intressant att tillägga eller fråga utöver att bara höra om din ansökan har kommit in. I de allra flesta fall får kandidater mailbekräftelse om att företaget mottagit deras ansökan och kanske till och med en kort information om processens gång. Fokusera i första hand på frågor du har om tjänsten, arbetsgivaren eller organisationskulturen som du själv inte kan utläsa av annonsen eller på företagets hemsida. Sedan kan du passa på att på ett kort och koncist sätt sälja in dig själv och varför du tror du är rätt person för jobbet.

Vad bör jag undvika när jag ringer för en uppföljning av min ansökan?

Det händer ofta att kandidater ringer mig och efter att de har presenterat sig själva, undrar de om jag kan berätta vad tjänsten går ut på. Det får mig direkt att undra om de verkligen har läst annonsen. Visst finns det mer eller mindre utförliga annonser och tjänstebeskrivningar, givetvis ska du fråga om information som saknas. Men allra helst bör du för din egen skull ta tillfället att få svar på faktiska funderingar du har och samtidigt visa intresse för tjänsten.

Att få tag i rekryteraren

Det är få saker som ger mig så dåligt samvete som att få pikar om att ”Dig var det minsann inte lätt att få tag i”.  Det ligger självklart i en rekryterares intresse att vara tillgänglig för samtal från kandidater och att svara på frågor. Men faktum är att man i en högsäsong av många rekryteringar kan, och bör, man sitta upptagen i intervjuer dagarna långa.

När du försöker få tag i en rekryterare försök få en positiv start, pika inte om att rekryteraren var svår att få tag i. Tänk på att han eller hon sitter i intervjuer hela dagarna!

Försök att få en positiv start i samtalet och genom att ställa uttänkta frågor väcka rekryterarens intresse på kort tid. Det kan göras på ett så enkelt sätt som att bara säga ”Hej, jag heter Emelie och har sökt tjänsten som Consultant Manager och skulle vilja ställa några kompletterande frågor om jobbet. Har du tid för mig ett par minuter, eller ringer jag olägligt?”. På det viset ger du rekryteraren en chans att prioritera ditt samtal. Om det vore så att du faktiskt ringer olägligt så kan ni istället komma överens om en mer passande tid att talas vid så du får rekryterarens fulla uppmärksamhet.

Vill du följa upp en jobbansökan? Börja med att söka en av våra lediga tjänster!

Tipsa en vän