Spontanansökan - vad ska jag tänka på?

När ett företag inte utannonserar några tjänster finns möjligheten att skicka in en spontanansökan. Men vad innebär det egentligen att skicka en spontanansökan? Vilka är fördelarna och finns det några risker? Vi frågade Ida Wirmark, rekryterare på Academic Work, om råd.

Vad är egentligen definitionen av en spontanansökan?
Som jag ser det är en spontanansökan en allmän ansökan du skickar till ett företag, men inte till ett specifikt utannonserat jobb. Du är antagligen intresserad av företaget eller branschen och vill visa vem du är så att arbetsgivaren redan känner till dig när en möjlighet dyker upp.

Vad skiljer en spontanansökan från en ansökan till en utannonserad tjänst?ida-wirmark_450x500

När du skickar in en spontanansökan så blir det såklart mycket viktigare att du förklarar varför du är intresserad av att arbeta på det specifika företaget. Vad är det som lockar? Är det branschen, produkten eller företagets värderingarna eller alltihop? Beskriv också gärna vilken bild du har av företaget sedan tidigare och vad du baserar den på – om du känner någon som jobbar där, har du erfarenhet från branschen, hört gott om företaget, etc.

Vilka är fördelarna med att skicka en spontanansökan?
En fördel kan vara att du redan gjort dig ett namn och visat på ditt intresse för företaget när en lämplig roll blir ledig. Om företaget snabbt behöver en ersättare eller rekrytera en ny medarbetare kan det hända att man börjar titta i sina register eller nätverk innan man väljer att lägga ut jobbet som annons. Om du redan innan visat intresse för bolaget och har en ansökan inskickad kan detta vara positivt för dig.

Finns det några risker med att skicka en spontansökan?
Risken att falla mellan stolarna finns alltid. Det beror helt på hur företaget hanterar eventuella spontanansökaningar. Ofta kan du läsa på företagets hemsida om de tar emot spontanansökningar och till vem du i så fall skall skicka dem. Slå annars företaget en signal och fråga hur de brukar göra.

Bör jag höra av mig efter att jag skickat in spontanansökan?
Du kan absolut ringa till personen du ställt spontanansökan till och visa ditt intresse och höra efter så att ansökan kommit fram. Du får helt enkelt känna av vilket bemötande du får om du skall fortsätta höra av dig eller låta det bero ett tag. Det är svårt att ge ett svar på denna fråga eftersom olika företag och olika rekryterare hanterar spontanansökningar på olika sätt.

Tipsa en vän