Staffing & recruitment assistants på Academic work

Stort ansvar och förtroende från organisationen är två delar som Julia Granström Staffing & Recruitment Assistant (SRA) på Academic Work, lyfter fram för att beskriva sitt jobb.

Julia berättar att hon hade förstått att rollen skulle vara både utvecklande och utmanande – men hon hade ändå inte förstått vidden av det ansvar som en SRA hos oss får:

- Organisationen hade inte gått runt utan det arbete SRA gör och resterande organisation har mycket stort förtroende för oss assistenter. Visar du framfötterna och gör ett bra jobb så belönas du genom att få ta ännu mer ansvar. Det gör att du inte bara växer kunskapsmässigt utan även som person. 

ROLLEN SOM  STAFFING & RECRUITMENT ASSISTANT

Jobbet som Staffing & Recruitment assistant innebär kortfattat att hjälpa våra konsultchefer och rekryteringskonsulter med diverse olika uppgifter som underlättar för att de i sin tur ska hitta rätt personer för jobben hos kundföretagen. 

Julia beskriver det nära samarbetet med konsultchefer och rekryterare och att han alltid vet vad han ska göra under ett arbetspass tack vare en bra överlämning från den han ska hjälpa:

- Uppgifterna som jag får är väldigt varierande och kan vara allt från att selektera kandidater för en ingenjörstjänst till att skriva ett arbetsgivarintyg. En gång jag särskilt kommer ihåg är när jag tillsammans med en konsultchef skulle hitta två konsulter – men där kunden efter att vi presenterat så många duktiga personer istället valde att ta in fyra konsulter. Det kändes riktigt bra att vi fick möjlighet att ge fyra personer nytt jobb! 

LÄRDOMAR FÖR KARRIÄREN

- Vanan att arbeta med tighta deadlines och att hantera stressiga arbetstoppar men också möten med olika typer. Jag kommer också att ta med mig erfarenheten från att jobba in en växande organisation där mycket ständigt är på gång. Det är en väldigt rolig resa att få vara med på och det blir tydligt att hårt arbete kan ge direkt utdelning om möjligheten bara ges och rätt förutsättningar finns. 

På Academic Work är vi bra på att lyfta varandras prestationer och det tävlas i det mesta – hela tiden. Men även om det är ett tävlingsinriktat gäng som arbetar här, så är känslan alltid att man arbetar i ett och samma lag. Kulturen är tydligt framträdande i allt ifrån hur kontoren ser ut till stående kulturpunkter på veckomöten och uppstyrda evenemang, både under som efter arbetstid. Festkommittén anordnar fester ett par gånger om året och utöver evenemang för alla anställda så är det många assistenter som är bra på att dra ihop afterworks, badminton och beachvolleyboll för assistenterna på kontoret.     

BALANSERAR ARBETE OCH STUDIER

Julia tycker det handlar om att prioritera, och planera sin tid både för jobb och studier och tillägger att och du måste vara beredda på att lägga tid på jobbet. 

– Att bara komma till jobbet och monotont beta av dina arbetstimmar för lönen är fel inställning på Academic Work. Lockas du av att ha ett utmanande extrajobb med högt tempo och del i ett socialt sammanhang, så passar du perfekt för tjänsten!