Information om tipspeng

Du vet att du som konsult kan tipsa om en vän och få bonus för det? Läs om hur nedan. 

Vad krävs för att få tipspeng?

För att få ta del av tipspeng krävs att din, eller dina vänner anställs för tjänsten som Account Manager på något av våra Academic Work-kontor och skriver på ett anställningsavtal för tjänsten. Tipspengen är lönegrundande och därmed skattepliktig. Du som tipsar om tjänsten måste därför vara anställd hos Academic Work. Om flera personer tipsar om samma kandidat kommer tipspengen utbetalas till den person som vi ser har tipsat kandidaten först. 

Får ett eller flera av dina tips en anställning hos oss kommer vi kontakta dig för att kunna betala ut tipspengen, därför är det viktigt att du anger dina kontaktuppgifter i formuläret. När du skickar detta mail skapas ett tillfälligt ID mellan dig och den du tipsar om. Detta är avgörande för att kunna se att det är just du som tipsat kandidaten. Om personen du tipsar om sedan får jobbet hos oss vet vi att det är till dig vi ska betala vår tipsbonus. 
För att vi ska betala ut tipsbonusen krävs det även att ditt tips kan stärka att hon/han har fått tipset av dig.

VAD HÄNDER NÄR JAG SKICKAR VIDARE MIN VÄNS KONTAKTUPPGIFTER?

1. När du trycker på Skicka-knappen, skickas ett tipsmail till den person du tipsar om. I det mailet kommer ditt namn att stå som avsändare samt att det är du som tipsar din vän om tjänsten.

2. Är din vän intresserad av att veta mer kommer hon/han kunna ta sig vidare och läsa mer om vad tjänsten handlar om.

3. Är din vän intresserad av att söka kommer hon/han kunna ladda upp sitt CV och skicka sin ansökan till mailadressen: hr@academicwork.se.

4. Vi på Academic Work återkopplar till din vän och startar en sedvanlig rekryteringsprocess om hon/han har rätt profil för tjänsten.

5. Får din vän en anställning som Account Manager på något av våra Academic Work-kontor, kontaktar vi dig för att betala ut din tipspeng om 10 000kr.

Frågor?

Har du frågor angående vår tipspeng är du välkommen att kontakta vår HR-avdelning på hr@academicwork.se eller 020-37 38 40.

Tipsa en vän