Vad gör en bid manager?

Namn: Gustaf Ideströmgustaf-idestrom_450x500
Ålder: 30
Bor: Göteborg
Första jobbet: Sorterare av komponenter på en elektronikfirma.
Gör idag: Bid Manager på Academic Work
Bakgrund: Har läs KY-utbildning inom kvalificerat inköp. Har sedan dess jobbat med inköp och försäljning inom avfalls-, försvars- och matindustrin.

Vad gör du om dagarna: Jag ingår i vår Contract-funktion och vi arbetar proaktivt, utvecklande och uppföljande med Academic Works avtal och avtalsprocesser. Jag som Bid Manager arbetar i projektform med olika upphandlingar och ramavtalsförhandlingar inom många olika branscher, främst inom offentlig men även privat sektor. Jag driver projekten och ansvarar för att bilda en projektgrupp med mina mest lämpliga medarbetare för respektive upphandling. Min roll är att fungera som en central supportfunktion till våra Account Managers där mitt jobb är att driva rätt förutsättningar, utifrån både pris- och avtalsvillkor, för kommande kundsamarbeten.

Aktuell med: Att tillsammans med ett par av mina vinnarkollegor ta rätt krafttag i vår affärsutveckling mot offentlig sektor.

Vad är du mest stolt över att du uppnått i din karriär fram till idag: Att bli uttagen till Ambition Day 2013 här på Academic Work. (Ambition Day är en dag då kollegor i koncernen som utmärkt sig extra mycket gällande prestation och ambition, under en dag träffas och utbyter erfarenheter med vår koncernledning.)För mig sammanfattar den platsen stora delar av mina mål på Academic Work, det jag kämpar för att uppnå varje dag. Att min ambition och prestation även är något som mina kollegor och min arbetsgivare uppskattar hos mig känns oerhört stort och något jag såklart är väldigt stolt över.

Vad gör att du trivs på ditt jobb: Kulturen kulturen kulturen. Academic Work är ett ungt och piggt företag som jag upplever duktig på att ta hand som sina anställda. Vi är verkligen ”Home of the Young Professionals” både genom våra konsulter och vår interna personal. Mina kollegor lär mig varje dag, och att dagligen få verka i en miljö där jag så ofta tvingas stå på tårna för att hänga med är inspirerande och utvecklande. Klyschigt men väldigt sant.

Tipsa en vän