Vår kultur

Academic Work började med att en grupp nära vänner hade en idé om att matcha studenter med företag. Atmosfären i den lilla källaren där de först satt var en mix av målmedvetenhet, fokus, samarbete, svett och tårar. Men framförallt skrattades det. Den där speciella atmosfären har aldrig lämnat Academic Work. Vi tror fortfarande på att kunna ha roligt i teamet, få rätt hjälp av varandra och att tävla på ett positivt sätt är den viktigaste delen av vad Academic Work verkligen är.

en kultur som inspirerar

En företagskultur betyder ingenting om den bara står nedskriven på ett papper som sedan stuvats undan någonstans. Kultur är något levande. Det är själen i företaget. Och precis som allt annat levande behöver kulturen andra för att växa och utvecklas. Den måste levas varje dag genom varje medarbetare. På Academic Work får vår kultur just den hjälp som behövs. Hur det är möjligt? För att vi har värderingar som är enkla att förstå och samtidigt väldigt viktiga. Share energy, Beat yesterday och Show heart.

Våra tre värderingar

Vår kultur beskrivs lite tydligare genom våra tre värderingar. Dessutom har vi en tradition sär vi med hjälp av våra värderingar delar ut kort för att lyfta och uppmärksamma kollegor som gjort något extra bra. Läs några av kortren som delats ut här under.

SHARE ENERGY

Livet startar med energi. Det är källan för tillväxt. Ju mer energi du har, desto mer kommer du kunna växa. Vi vill vara en källa till energi och vi blir det genom att dela energi med varandra. Vi delar alla energi på olika sätt och det är upp till var och en av oss att hitta sin egen väg.

BEAT YESTERDAY

Vi mår som bäst när vi tar möjligheten och öppnar våra sinnen för att lära oss något nytt. När alla strävar efter att slå gårdagens prestationer blir hela företaget både starkare och smartare. På Academic Work arbetar vi hårt för att fortsätta vara nyfikna, öppensinnade, orädda, stöttande och ärliga nog att kunna reflektera över våra egna handlingar.

SHOW HEART

Ett bra liv handlar i slutändan om att bry sig om andra och att ha andra som bryr sig om dig. Och detsamma gäller på jobbet. Att bry sig betyder att vi anstränger oss för att verkligen se och stötta varandra – och när det behövs att vi tillsammans kämpar för varandra.

Vad väntar i framtiden?

Academic Work startades i Sverige 1998 av tre studenter. Nästa land vi gick in i var Norge, följt av Finland och Danmark. Tyskland blev den femte marknaden som vi etablerade oss på och det senaste tillskottet är Schweiz där vi idag har verksamheter i den fransktalande delen av landet. Det är spännande att tänka på hur mycket mer vi kan växa på var och en av de här marknaderna – och att tänka på i vilka nya länder vi öppnar i framtiden. Vår ambition när det kommer till expansion är höga – Bli en del av Academic Work och var med på den spännande resan som ligger framför oss.

Vi tror på engagemang

Medarbetare som är engagerade presterar bättre och gillar att komma till jobbet. Våra medarbetare är vår viktigaste tillgång och vi behöver bra ledare som stöttar och utvecklar dem. Resultat är ett kvitto på bra ledarskap. Att vara en ledare på Academic Work handlar om resultat men också om att bry sig om människor. Och att förstå att om du som ledare lyckas skapa engagerade människor på jobbet kommer du bli en ledare som når mål och som bidrar till företagets resultat. Vi tror på att bra ledare skapar engagemang.

Topp tre i Sverige

Varje år tar vi hjälp av ett externt företag för att mäta engagemanget bland alla våra medarbetare. Vi mäter fyra parametrar Employee Satisfaction Index, Engagement Index, Communicative Leadership och Net Promoter Score (NPS). 2016 års resultat är vi riktigt stolta över och faktum är att vår undersökningsleverantör NetSurvey har plockat ut oss i kategorin Best Service Company. I maj avgörs det om vi vinner eller inte – men stolta över att vara topp tre i landet är vi i alla fall!

Vi ska bygga en arbetsplats i absoluta världsklass med målet att inga medarbetare ska vilja jobba någon annanstans!

Johan Skarborg

Koncernchef och grundare till Academic Work

Vi vet att det största fortfarande ligger framför oss!

Kolla in lediga tjänster på våra kontor och var med på resan