Vi är Academic Work

Vår råvara är ambition. Det är vad vi söker, förädlar och förmedlar. Ambition som i den där viljan att utvecklas, i kraften som driver oss framåt. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag.

Vi kopplar ihop rätt person med rätt plats 

Rätt person på rätt plats brukar det heta. Vi ser till att föra samman dessa två, vid rätt tillfälle. Vi rekryterar och hyr ut akademiker som fortfarande studerar, eller som är i början av karriären – young professionals. Rätt tillfälle att hyra in en konsult kan till exempel vara vid arbetstoppar, organisationsförändringar, anställningsstopp eller vid vikariebehov. Då ser vi till att rätt person finns på rätt plats, när du behöver det. Vi hjälper dig också rekrytera när ditt behov är mer långsiktigt, och driver då den processen hela vägen fram till färdig anställning.

Bemanning

Bemanning är ett samlingsnamn för att hyra personal och kompetens. Vi hjälper våra kunder med konsulter till både heltids- och deltidsuppdrag. I vissa fall för att täcka upp för en tillfällig vakans och i andra fall för att bemanna en funktion eller avdelning på längre sikt. Kundföretaget får tidigt kontakt med en av våra konsultchefer som driver rekryteringsprocessen framåt och tillsammans väljer ni vilken eller vilka konsulter som passar för uppdraget hos er. Konsulterna anställs av Academic Work och konsultchefen fungerar som närmsta chef för personerna. 

Nu kan Academic Work hålla öppet för dig som behöver extra bemanning 24/7! Vi har skapat instajobs - ett digitalt bemanningsverktyg där du kan hitta och anlita extrapersonal on-demand. 

Instajobs är ett digitalt verktyg, i app eller på webben, där du som behöver anlita extrapersonal kan göra det dygnet runt. Våra konsulter, eller instajobbare är alla studenter på högskola eller universitet och rekryterade av Instajobs på förhand. 

Rekrytering

En rekrytering handlar inte bara om att täcka ett behov. Det är minst lika mycket ett tillfälle att utveckla organisationen och få in ny energi, nya kompetenser och synsätt. Och ungefär så enkelt kan vårt rekryteringserbjudande sammanfattas. Våra rekryteringskonsulter är erfarna och ansvarar för hela rekryteringsprocessen fram till att kundföretaget valt ut den person som ska erbjudas anställningen hos dem.

Andra tjänster

Våra insikter och kontakter med målgruppen kan våra kunder också dra nytta av när de vill öka sin förståelse för young professionals internt. Eller när de vill stärka sitt arbetsgivarvarumärke hos målgruppen externt. Då hjälper vi gärna till med någon av våra andra tjänster. Vi genomför undersökningar, föreläsningar, workshops, budskapsprofilering och andra marknadsaktiviteter.

Våra kompetensområden

Vi finns inom de flesta branscher och hjälper till med roller från assistent till chef. Detta tack vare vår långa erfarenhet och vårt stora nätverk av young professionals.

Tipsa en vän