Vilka frågor ställer vi referenstagningen? 

Vi fortsätter på referensspåret och för att ge er ytterligare inblick om hur det går till så tänkte vi berätta om några typer av frågor vi ställer under en referenstagning.

Som ni vet vid det här laget vill rekryteraren under en referenstagning få så mycket information om kandidaten som möjligt. Referenstagningen är sista delen i rekryteringen och man kan helt enkelt se det som ett komplement till intervjun. Som nämndes i det här inlägget ska dina referenser på ett informativt sätt kunna bekräfta hur du är som person, i professionella och i arbetsrelaterade situationer. Därför är det viktigt att du som arbetssökande känner dig bekväm med sina referenser och litar på att de kan ge en så rättvis bild av dig som möjligt.

En referenstagning hos Academic Work

Här bjussar vi på tre exempel på frågor som vi ställer under en referenstagning (och som kan vara bra att du förbereder dina referenser på att de kan få svara på):

Hur är hans/hennes samarbetsförmåga, både relationen till chef och till andra kollegor?Den här frågan ställer vi nästan alltid, vi är ju nyfikna på att höra om hur kandidaten fungerat i grupp tillsammans med andra kollegor.

Vilka konkreta ansvarsområden och arbetsuppgifter hade kandidaten när ni arbetade tillsammans?Rekryteraren vill helt enkelt veta hur kandidatens arbetsdagar sett ut. Har arbetet varit självständigt, kreativt eller kanske mest handlat om analys? Dessutom vill rekryteraren förstås dubbelkolla så att de uppgifter du som kandidat nämnt att du arbetat med verkar stämma.

Vilka egenskaper hos kandidaten har varit mest värdefulla i ert samarbete?Det här är nog min favoritfråga - svaren ger oftast en tydlig helhetsbild av kandidaten och det är i slutändan det viktigaste under referenstagningen.

Sist men inte minst glöm inte att välja era referenser med omsorg - och stort lycka till!

Tipsa en vän