I år får du ingen julklapp av oss...

... det får däremot ett hundratal barn i Zambia. Sedan 2004 skänker vi en del av vår vinst till Response Network, en välgörenhetsorganisation i södra Zambia som arbetar utifrån filosofin hjälp till självhjälp. 

Datacenter, luftkonditionering och en extra lärare

Vi ger dem en procent av vår vinst och den största delen av bidraget används till att bygga skolor. Under åren har 53 skolor byggts och det har gjort det möjligt för tusentals barn att gå ut grundskolan.

I år, precis som tidigare år, ger vi Response Network alla de pengar vi annars skulle köpt julklappar för. Pengarna kommer användas till att bygga vidare på ett datacenter med nya möbler, luftkonditionering och en extra lärare. Vi bjuder också in ett hundratal barn från byarna kring Livingstone till en stor julfest, där vi bland annat kommer att dela ut skolböcker. 

Dessutom delar vi ut ett stipendium till en tjej som har presterat lite extra bra i skolan under året. I år går stipendiet till Lweendo Hantumbu som har antagits till Paglory Teacher College och stipendiet kommer att täcka kostnaderna för hennes treåriga högskoleutbildning. 
Läs mer om vårt engagemang i Zambia. 

God jul från oss på Academic Work!

Tipsa en vän