Hero image

Academy för karriärbytare

Sedan starten 2015 har Academic Work Academy utmanat synen på vuxenutbildning och traditionella karriärvägar genom våra Accelereated Learning Program. I de skandinaviska länderna och Tyskland erbjuder vi tidseffektiva och kvalitativa intensivutbildningar som ett svar på kompetensbristen. Vi tror att lärande är nyckeln till att utvecklas och växa, både för individer och organisationer.

Byt karriär på 12 veckor

Drömmer du om ett snabbt karriärbyte och en ny riktning i arbetslivet? Gör som våra 3 500 alumner redan har gjort och hoppa på Academic Work Academys accelerationsbana mot arbetslivets frontlinje. Vi erbjuder intensivutbildningar som leder till ett säkert jobb och en effektiv språngbräda till IT- eller techbranschen.

image

Varför finns vi?

Vi startade Academy 2015 för att utmana den traditionella synen på utbildning och rekrytering. Med grunden för Academy-konceptet i Accelerated Learning erbjuder vi snabba karriärskiften och gör det möjligt för organisationer att växa med kollegor med eftertraktade färdigheter. Vi främjar individuella karriärer och möter därmed efterfrågan på kvalificerade medarbetare inom en lång rad branscher. Sedan augusti 2022 har bolaget som tidigare var känt som AW Academy bytt skepnad till Brights, med samma medarbetare och samma passion för att göra lärande till en del av organisationers DNA, men i en ny kostym. Academy som koncept flyttas in till Academic Work och fortsätter erbjuda individer snabba karriärskiften via 12-veckors intensivutbildning som leder till garanterat jobb. Brights och Academic Work är systerbolag och samarbetar i Academyprogrammen.

Vi började med att ta in en konsult från första klassen 2015 och idag har vi tre stycken överrekryterade konsulter från AW Academy. I samtliga fallen har vi varit imponerade av kunskapen men framför allt drivet hos dessa personer, att de så snabbt kommer upp på banan och är produktiva.

Susanne Larsson Byström, Swedish Connection

Hur fungerar det?

Från början av vår verksamhet har vi anordnat utbildningar för motiverade karriärbytare. De snabba och praktiska utbildningarna utvecklas tillsammans med vår lärandepartner Brights och genomförs under ledning av experter. Academy består av tre faser som tillsammans garanterar att våra deltagare är redo att börja arbeta inom ett nytt område direkt efter examen: En rekryteringsprocess som mäter motivation, 12 veckors intensiv utbildning och en garanterad tillsvidareanställning via Academic Work som konsult på ett av våra kundföretag.

Antagningsprocessen

Ansökningsprocessen till Academic Work Academy varierar beroende på vilken utbildning du är intresserad av. Däremot är det alltid din logiska förmåga samt din motivation som avgör om du har en plats eller inte. Academic Works rekryterare ansvarar och genomför rekryteringsprocessen in till programmen som leder till en anställning via de efter examen.MicrosoftTeams-image_(20).png

1. Digitala urvalstest

Starta din ansökan genom att göra de inledande testerna online som mäter logisk förmåga samt motivation. Detta avgör om du har vad som krävs för att gå en intensivutbildning.MicrosoftTeams-image_(24).png

2. Skicka in ditt CV och motivationsbrev

Du får återkoppling om du klarat de första testen inom 7 dagar via mail. Klarade du testerna får du ett mail med länkar till ansökningsportalen där du laddar upp ditt motivationsbrev samt CV.

MicrosoftTeams-image_(25).png

3. Telefonintervju

Om ditt ansökningsbrev övertygar oss om att du har det som krävs för att gå Academyprogrammet du sökt, bokar vi in dig på en telefonintervju. Här kan du berätta mer om dig själv och dina drivkrafter samt få mer information om programmet du söker till.

MicrosoftTeams-image_(26).png

4. Intervju

Går du vidare från telefonintervjun kallar vi dig till en längre intervju för att undersöka dina personliga egenskaper. Hur du har löst problem i tidigare roller, hur du samarbetar med andra och varför du vill gå utbildningen, är exempel på vad vi kommer vilja veta mer om.

MicrosoftTeams-image_(27).png

5. Referenstagning

Vi ringer till två personer som du jobbat med tidigare för att säkerställa att det verkligen är dig vi söker. Vilka personer dessa kommer vara bestämmer du själv och du lämnar in kontaktinfo till oss under intervjun.

MicrosoftTeams-image_(28).png

6. Kundintervju

Söker du till en utbildning där vi redan har färdiga platser att jobba på hos företag efter examen, har du även en intervju hos respektive kund

efter academy

Efter Academy

Har du gått en kostnadsfri intensivutbildning från Academy förbinder du dig att arbeta för Academic Work med ett kontrakt på 12 månader. Du har då flera olika intervjuer med kunder från Academic Work tills du har ett uppdrag. Under tiden deltar du i vår extended training. 

Vad säger tidigare deltagare? 🎓

Att byta karriär eller boosta kompetens via en intensivutbildning kan vara tufft men helt klart värt det. Låt våra alumner berätta om sina erfarenheter från Academic Work Academy och hur deras karriärer tagit fart efter examen.

Redo att hitta din nya karriär?