My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Två kvinnliga studenter som läser en intensivutbildning

Academy för karriärbytare

Sedan starten 2015 har Academic Work Academy utmanat synen på vuxenutbildning och traditionella karriärvägar genom våra Accelereated Learning Programs. I de skandinaviska länderna och Tyskland erbjuder vi tidseffektiva och kvalitativa intensivutbildningar som ett svar på kompetensbristen. Vi tror att lärande är nyckeln till att växa och utvecklas – både för individer och organisationer.

Två kvinnliga studenter som går och pratar med varandra

Byt karriär på 12 veckor

Drömmer du om ett snabbt karriärbyte och en ny riktning i arbetslivet? Gör som våra 3 500 alumner och hoppa på Academic Work Academys accelerationsbana mot arbetslivets frontlinje. Vi erbjuder intensivutbildningar som leder till ett säkert jobb – en effektiv språngbräda in i IT- eller techbranschen helt enkelt!

En kvinnlig student med brunt hår och blå blus som ler

Varför finns vi?

Vi startade Academic Work Academy 2015 för att utmana den traditionella synen på utbildning och rekrytering. Med grunden för Academy-konceptet i Accelerated Learning erbjuder vi snabba karriärskiften och gör det möjligt för organisationer att växa med kollegor som besitter eftertraktade färdigheter. Vi främjar individuella karriärer och möter därmed efterfrågan på kvalificerade medarbetare inom en rad olika branscher. Sedan augusti 2022 har bolaget som tidigare var känt som AW Academy bytt skepnad till Brights, men med samma medarbetare och passion för att göra lärande till en del av organisationers DNA. Academy som koncept har flyttat in under Academic Work, och vi fortsätter erbjuda individer snabba karriärskiften som leder till garanterat jobb. Brights och Academic Work är systerbolag och samarbetar med Academy-programmen.

Vi började med att ta in en konsult från första klassen 2015 och idag har vi tre stycken överrekryterade konsulter från Academic Work Academy. I samtliga fallen har vi varit imponerade av kunskapen men framför allt drivet hos dessa personer, att de så snabbt kommer upp på banan och är produktiva.

Susanne Larsson Byström, Swedish Connection

En kvinnlig och en manlig student pratar och dricker kaffe

Hur fungerar det?

Sedan start har vi anordnat utbildningar för motiverade karriärbytare. De snabba och praktiska utbildningarna utvecklas tillsammans med vår lärandepartner Brights och genomförs under ledning av experter. Academic Work Academy består av tre faser som tillsammans garanterar att våra deltagare är redo att börja arbeta inom ett nytt område direkt efter examen: En ansökningsprocess som mäter motivation, 12 veckors intensiv utbildning och en garanterad tillsvidareanställning via Academic Work som konsult på ett av våra kundföretag.

Ansökningsprocessen

Ansökningsprocessen till Academic Work Academy varierar beroende på vilken utbildning du är intresserad av. Däremot är det alltid din logiska förmåga samt din motivation som avgör om du får en plats eller inte. Academic Works rekryterare ansvarar för och genomför antagningsprocessen till programmen.

MicrosoftTeams-image_(20).png

1. Digitala urvalstest

Starta din ansökan genom att göra de inledande testerna online som mäter logisk förmåga samt motivation. Detta avgör om du har vad som krävs för att gå en intensivutbildning.MicrosoftTeams-image_(24).png

2. Skicka in ditt CV

Du får återkoppling om du klarat de första testen inom 7 dagar via mail. Klarade du testerna får du ett mail med länkar till ansökningsportalen där du laddar upp ditt CV.

MicrosoftTeams-image_(25).png

3. Telefonintervju

Om ditt ansökningsbrev övertygar oss om att du har det som krävs för att gå Academyprogrammet du sökt, bokar vi in dig på en telefonintervju. Här kan du berätta mer om dig själv och dina drivkrafter samt få mer information om programmet du söker till.

MicrosoftTeams-image_(26).png

4. Intervju

Går du vidare från telefonintervjun kallar vi dig till en längre intervju för att undersöka dina personliga egenskaper. Hur du har löst problem i tidigare roller, hur du samarbetar med andra och varför du vill gå utbildningen, är exempel på vad vi kommer vilja veta mer om.

MicrosoftTeams-image_(27).png

5. Referenstagning

Vi ringer till två personer som du jobbat med tidigare för att säkerställa att det verkligen är dig vi söker. Vilka personer dessa kommer vara bestämmer du själv och du lämnar in kontaktinfo till oss under intervjun.

MicrosoftTeams-image_(28).png

6. Kundintervju

Söker du till en utbildning där vi redan har färdiga platser att jobba på hos företag efter examen, har du även en intervju hos respektive kund

En kvinnlig student med brunt hår och randig skjorta

Efter Academy

Har du gått en kostnadsfri intensivutbildning från Academy förbinder du dig att arbeta för Academic Work med ett kontrakt på 12 månader. Du har då flera olika intervjuer med kunder från Academic Work tills du har ett uppdrag. Under tiden deltar du i vår extended training. 

Vad säger tidigare deltagare?

Att byta karriär eller boosta kompetens via en intensivutbildning kan vara tufft men helt klart värt det. Låt våra alumner berätta om sina erfarenheter från Academic Work Academy och hur deras karriärer tagit fart efter examen.

Redo att hitta din nya karriär?