My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Bravida Intensivutbildning Academy

Automationsingenjör inom fastighet till Bravida

Tillsammans med Bravida välkomnar vi dig, oavsett bakgrund och tidigare förkunskaper, till att arbeta med automatisering av framtidens hållbara fastigheter genom vårt Academyprogram. Efter 12 spännande och intensiva utbildningsveckor går du in i rollen som Automationsingenjör inom fastighet hos Bravida. 

Stängt för ansökningar

Om utbildningen

Fastighetsautomation är som att ge fastigheter en egen hjärna genom digitalisering och design av system. När alla system samverkar uppstår värdefulla synergieffekter som effektivare energihantering, bättre säkerhet och mer hållbara fastigheter. Detta kallar Bravida för automationseffekten och nu har du möjlighet att bli en del av framtidsresan.  

Bravida ger fastigheter liv dygnet runt och året om. Det gör de med hjälp av tusentals medarbetare som installerar och underhåller funktioner för elektricitet, värme och kyla, vatten, sprinkler, ventilation, kraft och säkerhet. Sådant som bara ska fungera. 

Fastigheter står för cirka 20 procent av Nordens koldioxidutsläpp. Genom att automatisera, uppgradera och digitalisera fastigheter är det möjligt att minska utsläppen. Fastighetsautomation handlar om att ha koll på fastigheters olika flöden såsom exempelvis vatten, ventilation och antal människor som befinner sig i lokalerna. När alla system jobbar tillsammans bildas synergieffekter vilket bidrar till såväl miljö- och energivinster som bättre inomhusklimat och hälsosammare fastigheter att vistas i.  

I rollen som Automationsingenjör på Bravida kommer du arbeta i team för att ta fram energismarta, hållbara och konkurrenskraftiga lösningar för att möta kunders utmaningar med att automatisera och digitalisera sina fastigheter. Du kommer exempelvis: 

 • Konstruera anläggningar för fastighetsautomation 
 • Sätta upp, programmera och konfigurera funktioner i styrsystem  
 • Projektleda och vägleda tekniker vid implementation av konfigurerat styrsystem 
 • Utföra funktionstest inför driftsättning i samarbete med tekniker 
 • Arbeta med löpande underhåll  

Projekten varierar i storlek, innehåll och bransch och arbetet utförs antingen ute på plats hos Bravidas kunder eller på kontoret.  

Nyfiken på vad våra alumner från tidigare automationsprogram tycker om sina nya karriärer? Läs Leontinas historia här.

För denna rekryteringsprocess krävs ett utdrag ur belastningsregistret och en kreditupplysning.

Åh nej, vi tar inte emot ansökningar till detta program.

Men du är välkommen att registrera dig för vårt nyhetsbrev. Då kommer du få ett meddelande så snart vi lanserar nya utbildningar!

Vi erbjuder

 • Intensivutbildning som är lärarledd med praktiska studier med utgångspunkt i Accelerated Learning.
 • Efter examen från Academy blir du tillsvidareanställd som konsult via Academic Work.
 • En effektiv väg till en ny karriär inom teknik, utan krav på någon tidigare erfarenhet.

Utbildningens innehåll

 • Ellära och elkonstruktion
 • Projektförståelse - helhetsförståelse för processen
 • Fastighetsautomation - beteckningar, tolkning av tekniska beskrivningar, systemförståelse, energioptimering, digitalisering
 • Kunskap om Bravida
 • Programmering - övergripande förståelse för teknik och programmering, övergripande kunskap om datakommunikation och nätverkskunskap (t ex TCP/IP routning), fjärruppkoppling
 • God förståelse och utförande av PLC programmering
 • Power Skills - affärsmässighet, självledarskap, säljträning, systematiskt arbetssätt
text

Utbildningen passar dig som:

 • Är över 18 år
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska, muntligt och skriftligt
 • Har B-körkort
 • Har klarat de två inledande testerna med fokus på förmågor
 • Har ett genuint intresse för teknik och fastighetsbranschen
 • Uttrycker stark motivation för programmet

Hur är det att arbeta inom fastighetsautomation på Bravida och varför ska du söka dig dit? Läs intervjun med medarbetarna Mathias, Anders och Christoffer!
Det var så kul att få vara en del av en klass med engagerade och likasinnade individer. Lärarna är otroligt kunniga och duktiga, man längtade alltid till nästa dag för att få lära sig mer

- Benjamin, tidigare deltagare på Academy

Så här fungerar utbildningen

Academys intensivutbildningar bedrivs i bootcamp-format, tillsammans med vår utbildningspartner Brights. Utbildningen sker med utgångspunkt i metodiken Accelerated Learning – vilket innebär ett högt tempo, kortare teoretiska genomgångar och mycket praktiskt arbete, både enskilt och i grupp. Din utveckling är viktig. Därför kommer du under utbildningen få stöttning från lärare och ha avstämningar med programansvarig för att säkerställa att du hänger med tekniskt och att du mår bra. Det är viktigt med systematisk uppföljning av deltagarnas kunskaper, färdigheter och kompetens. Genom det kan vi säkerställa hög kvalitet, skapa värde och ge dig den stöttning du behöver för att utveckla din lärandekurva. Detta för att du ska få de bästa förutsättningarna att börja bygga din nya karriär. Här kan du läsa mer om hur Brights ser på lärande och vad du kan förvänta dig i utbildningen: The Brights Way.

”Det är verkligen bland det roligaste jag gjort. Väldigt utmanande och högt tempo, alla som gick programmet var väldigt drivna och vi tog oss igenom det tillsammans.” – Wilhelm, tidigare deltagare

Våra program är framtagna i nära samarbete med arbetsmarknaden och våra lärare. Under de två sista veckorna på utbildningen kommer du knyta ihop alla delar du lärt dig i ett slutprojekt där du och ditt team kan välja att utveckla exempelvis en app, en tjänst, en produkt, ett spel eller förverkliga det där hobbyprojektet du alltid drömt om. Programmet genomförs via hybridundervisning där du som deltagare kan delta antingen via vårt nya Campus i Hagastaden, Stockholm eller remote via digitalt klassrum. Utbildningen är lärarledd från måndag till fredag kl. 9-17. Oavsett boende- eller arbetsort välkomnar vi dig till vårt Campus i Life City, Hagastaden, Stockholm följande datum:

 • 1–2 juni
 • 7–8 juni
 • 13–14 juni alternativt 15–16 juni
 • 11–14 juli alternativt 17–20 juli
 • 4–6 juli alternativt 15–17 augusti alternativt 23–25 augusti
 • 8 september
Om Bravida

Om Bravida

Bravida är en ledande totalleverantör av service- och installations-tjänster i Norden, med över 13 000 medarbetare. Vi finns på ca 150 orter i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Bravida gör det möjligt för kunderna att utveckla fastigheters fulla potential. Genom service och installation ger vi fastigheter liv – och leder vägen mot ett hållbart och motståndskraftigt samhälle.

Ansökningsprocessen

MicrosoftTeams-image_(20).png

1. Digitala urvalstest

Starta din ansökan genom att göra de inledande testerna online som mäter logisk förmåga samt motivation. Detta avgör om du har vad som krävs för att gå en intensivutbildning.

MicrosoftTeams-image_(24).png

2. Skicka in ditt CV

Du får återkoppling om du klarat de första testen inom 7 dagar via mail. Klarade du testerna får du ett mail med länkar till ansökningsportalen där du laddar upp ditt CV.

MicrosoftTeams-image_(25).png

3. Telefonintervju

Går du vidare, bokar vi in dig på en telefonintervju. Här kan du berätta mer om dig själv och dina drivkrafter samt få mer information om programmet du söker till.MicrosoftTeams-image_(26).png

4. Intervju

Går du vidare från telefonintervjun kallar vi dig till en längre intervju för att undersöka dina personliga egenskaper. Hur du har löst problem i tidigare roller, hur du samarbetar med andra och varför du vill gå utbildningen, är exempel på vad vi kommer vilja veta mer om. 

MicrosoftTeams-image_(27).png

5. Referenstagning

Vi ringer till två personer som du jobbat med tidigare för att säkerställa att det verkligen är dig vi söker. Vilka personer dessa kommer vara bestämmer du själv och du lämnar in kontaktinfo till oss under intervjun.MicrosoftTeams-image_(28).png

6. Kundintervju

Söker du till en utbildning där vi redan har färdiga platser att jobba på hos företag efter examen, har du även en intervju hos respektive kund.

Vad säger tidigare deltagare? 🎓

Att byta karriär eller boosta kompetens via en intensivutbildning kan vara tufft men helt klart värt det. Låt våra alumner berätta om sina erfarenheter från Academic Work Academy och hur deras karriärer tagit fart efter examen! Du hittar fler stories här.FAQ

Happy group icon

VILL DU VETA MER OM VÅRA PROGRAM?

Har du frågor om programmen vi erbjuder, rekryteringsprocessen, eller något annat? Ta kontakt med oss på academy@academicwork.se. Vi svarar så snart vi kan!