My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Hero image

Bli en unik COBOL-utvecklare på 12 veckor!

Idag saknas tusentals personer med rätt IT-kompetens på den svenska arbetsmarknaden – inte minst inom programmeringsspråket COBOL. Motiveras du av att arbeta i en stabil och efterfrågad bransch, där du får utveckla kritiska system som är avgörande för många organisationers framgång? Nu finns möjligheten att utbilda dig till COBOL-utvecklare på 12 veckor och därefter påbörja uppdrag hos någon av våra spännande kunder inom exempelvis bankindustrin!

Stängt för ansökningar

Vad gör en COBOL-utvecklare?

COBOL, eller "Common Business-Oriented Language", skapades redan på 50-talet och är ett av de äldsta programmeringsspråken som fortfarande är i bruk. Som COBOL-utvecklare är du en viktig kugge i att upprätthålla och utveckla kritiska system, som är avgörande för många organisationers framgång. Det är en möjlighet att arbeta i en stabil och efterfrågad bransch, samtidigt som du får möjlighet att påverka och förbättra affärsprocesser hos företag runt om i världen.

Även om COBOL har funnits länge, betyder det inte att språket saknar moderna funktioner. COBOL har kontinuerligt uppdaterats för att anpassas till nya teknologier och behov, och som COBOL-utvecklare kan du dra nytta av integration med moderna databaser, webbtjänster och molnteknologi för att skapa robusta och säkra applikationer. Det som gör COBOL särskilt intressant är dess fokus på affärsapplikationer och datahantering. Språket är utformat för att vara läsbart och förståeligt för människor, vilket underlättar underhåll och vidareutveckling av stora och komplexa system.

Åh nej, vi tar inte emot ansökningar till detta program.

Men du är välkommen att registrera dig för vårt nyhetsbrev. Då kommer du få ett meddelande så snart vi lanserar nya utbildningar!

Programinnehåll

 • Introduktion till banksektorn
 • Mainframe / Stordator
 • COBOL
 • Programstrukturer och terminologi
 • Transaktionshantering (IMS)
 • Filhantering
 • Relationsdatabaser (DB2 och SQL)
 • SCRUM och agil metodik

Passar dig som

För att ha fallenhet för konsultrollen behöver du ingen tidigare erfarenhet av IT, men du måste ha rätt förmågor, personliga egenskaper och engagemang för att påbörja din nya karriär. Rollen som COBOL-utvecklare passar dig som är samarbetsinriktad, har god uthållighet och motiveras av att, tillsammans med dina kollegor, driva långsiktiga projekt som påverkar framtiden. Du är ansvarstagande och kan på ett strukturerat sätt säkerställa hög kvalitet i de arbetsuppgifter du genomför och inte minst ta initiativ och agera flexibelt när omständigheterna kräver det.

Är du en person som är framåtlutad, motiveras av att lära dig och är redo att lägga ner tid och engagemang för att erhålla kompetens som är högt eftertraktad? Då är denna möjlighet perfekt för dig!

Ansökan och antagningskrav

För att ansöka behöver du vara över 18 år och klara de två inledande testerna med fokus på förmågor. Du ska ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligen som skriftligen. Du ska kunna uttrycka ett genuint intresse för IT och system samt varför rollen som COBOL-utvecklare intresserar dig.

Så ansöker du

 1. Gör testerna
 2. Om du har klarat testerna är nästa steg att skicka in ditt CV
 3. Om du går vidare härifrån kallas du till intervju

Läs mer om ansökningsprocessen

Vi erbjuder

→ 12 veckors intensivutbildningar designade efter företags faktiska kompetensbehov.
→ Fast anställning som konsult genom Academic Work i 12 månader.
→ En effektiv väg till en ny karriär inom IT eller tech, utan krav på tidigare erfarenhet.

200+

genomförda program sedan 2015

3 500+

personer har framtidssäkrat sina karriärer tillsammans med oss

1 000+

företag och organisationer anställer våra konsulter för att få in rätt kompetens

Jag har länge varit nyfiken på att arbeta med programmering, men var osäker på vilket programmeringsspråk som passade mig bäst. När jag läste om COBOL förstod jag att jag hade hittat ett språk som bland annat används i finansbranschen, en bransch som intresserar mig mycket. Utbildningen var bra planerad och tack vare duktiga lärare med yrkeslivserfarenhet i COBOL samt bra input från kundföretagen fick jag lära mig det som var nödvändigt för att lyckas i min framtida yrkesroll. Jag rekommenderar denna utbildning starkt för dig är fokuserad och kunskapstörstig, och som känner dig redo att lära dig ett programmeringsspråk som kommer att göra dig riktigt eftertraktad för resten av ditt arbetsliv.

Minna Hautamäki, Academy-alumn

Den snabba vägen till en ny karriär – så funkar det!

1 Hitta rätt program för dig
Vi erbjuder olika utbildningar som alla leder till jobb inom IT eller tech.

2 Utveckla din kompetens
Om du blir antagen till utbildningen väntar 12 intensiva veckor med effektfullt lärande, branschens bästa lärare och högt motiverade studiekamrater.

3 Påbörja din nya karriär
Efter examen blir du fast anställd/tillsvidareanställd via Academic Work, uthyrd till ett attraktivt företag inom IT eller tech och får en bra start på din nya karriär.

Så funkar utbildningen

Våra program är framtagna i nära samarbete med arbetsmarknaden och våra erfarna lärare och ger dig optimala förutsättningar att börja bygga din nya karriär. Utbildningarna genomförs tillsammans med vår branschledande utbildningspartner Brights. Vi arbetar med utgångspunkt i metodiken Accelerated Learning, vilket innebär ett högt tempo, kortare teoretiska genomgångar och mycket praktiskt arbete, både enskilt och i grupp. Under de två sista veckorna av utbildningen kommer du att knyta ihop alla delar du lärt dig i ett slutprojekt där du och ditt team kan välja att utveckla exempelvis en app, en tjänst, en produkt, ett spel eller förverkliga det där hobbyprojektet du alltid drömt om. Läs mer om Brights och vad du kan förvänta dig av utbildningen.

Din framtida arbetsgivare

Efter examen börjar du jobba som konsult hos något av de kundföretag som har varit med och tagit fram utbildningen. Vi matchar dig med rätt arbetsgivare så du får bästa möjliga start på din karriär. Nedan ser du exempel på kundföretag.

 • Swedbank
 • Nordea
 • SEB

Läs om alla våra program

Är du fortfarande inte säker på vilket karriärskifte som passar dig? Här kan du läsa om alla våra aktuella utbildningar.

Vill du veta mer?

Du är såklart alltid välkommen att höra av dig till oss på academy@academicwork.se.