jobba med cyber security

Byt karriär på 12 veckor och jobba med Cyber Security

Funderar du på att byta karriär? Är du intresserad av cybersäkerhet och vill arbeta som IT-konsult? Kanske har du ägnat åtskilliga timmar till att titta på kriminalserier och drömt om att själv få stå på de godas sida och bidra till säkerheten? Nu välkomnar vi dig, oavsett tidigare förkunskap inom IT, till vårt Academy-program inom Cyber Security.

Stängt för ansökningar

Detta lär du dig

Under utbildningen får du rätt verktyg för att starta din karriär som Cyber Security-konsult. Du lär dig bland annat vilka de största hoten och riskerna är samt hur de kan hanteras. Du får även kunskap om vikten av att konfigurera ingående delar av ett IT-system på ett säkert sätt, penetrationstester, hantering av incidenter som kan uppstå samt olika plattformar och dess arkitektur. Utöver denna ämnesspecifika kunskap får du även lära dig mer om kommunikation, time management och självledarskap.

I slutet av programmet genomför du ett projektarbete i grupp. I detta projekt får du använda dina nya kunskaper och applicera dem på ett case. På din examensdag kommer din grupp att presentera projektet för en panel och övriga kursdeltagare.

Åh nej, vi tar inte emot ansökningar till detta program.

Men du är välkommen att registrera dig för vårt nyhetsbrev. Då kommer du få ett meddelande så snart vi lanserar nya utbildningar!

Karriärmöjligheter

Att jobba som IT-konsult och med Cyber Security ger dig en otrolig bredd, och eftersom det hela tiden utvecklas ny teknik är möjligheterna oändliga. Oavsett uppdragsgivare kommer ditt framtida arbete inkludera områden såsom strategisk säkerhet, operativ säkerhet och teknisk säkerhet. Eftersom fienderna ständigt hittar nya sätt att försöka få ut information från verksamheter och konsumenter, behöver processer kontinuerligt utvecklas, rutiner effektiviseras och tekniker kontrolleras, för att motverka dem. Detta är med andra ord en bransch som möjliggör för dig att återkommande lära dig nya saker och fortsätta utvecklas i din yrkesroll. Efter våra tidigare Academy-program inom Cyber Security har konsulterna bland annat arbetat i roller som Security Engineer, IT-säkerhetsspecialist, Penetration Tester och Cyber Security Operator.

Hur är det att jobba som Cyber Security-konsult och varför är det ett bra karriärval? Läs mer om Anitas och Sven-Rolands resa mot en ny karriär genom Academic Work Academy!

Programinnehåll

→ Introduction to Cyber Security
→ Networking
→ Soft Skills
→ Platforms
→ Security operations architecture and threat modeling
→ Offensive Security
→ Scripting
→ Incident respons and forensics
→ Graduation project

När chansen dock dök upp var det som att en bit föll på plats som jag inte visste att jag sökte. Både utbildningens fokus på praktiska och direkt användbara kunskaper, men även att den genomförs under en visserligen intensiv men ändå kort period. Det gör att man är tillbaka på banan omgående, jämfört med en mera traditionell utbildning via universitet eller högskola.

Sven-Roland, alumn Cyber Security

Passar dig som

 • Har bakgrund eller intresse inom IT samt en stor nyfikenhet kring området
 • Gillar att ta dig an ny information och lära dig ny teknik
 • Brinner för att undersöka saker
 • Har hög moral och gillar “rätt/fel”
 • Är analytisk och kan se en helhetsbild
 • Tänker utanför boxen
 • Accepterar risker och kan kompromissa

Ansökan och antagningskrav

För att ansöka behöver du vara över 18 år och klara de två inledande testerna med fokus på förmågor. Du ska ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligen som skriftligen. Du ska kunna uttrycka ett genuint intresse för IT och system samt varför rollen inom Cyber Security intresserar dig.

Så ansöker du

 1. Gör testerna
 2. Om du har klarat testerna är nästa steg att skicka in ditt CV
 3. Om du går vidare härifrån kallas du till intervju

Läs mer om ansökningsprocessen

Vi erbjuder

→ 12 veckors intensivutbildningar designade efter företags faktiska kompetensbehov.
→ Fast anställning som konsult genom Academic Work i 12 månader.
→ En effektiv väg till en ny karriär inom IT eller tech, utan krav på tidigare erfarenhet.

200+

genomförda program sedan 2015

3 500+

personer har framtidssäkrat sina karriärer tillsammans med oss

1 000+

företag och organisationer anställer våra konsulter för att få in rätt kompetens

Den snabba vägen till en ny karriär – så funkar det!

1 Hitta rätt program för dig

Vi erbjuder olika utbildningar som alla leder till jobb inom IT eller tech.

2 Utveckla din kompetens

Om du blir antagen till utbildningen väntar 12 intensiva veckor med effektfullt lärande, branschens bästa lärare och högt motiverade studiekamrater.

3 Påbörja din nya karriär

Efter examen blir du fast anställd/tillsvidareanställd via Academic Work, uthyrd till ett attraktivt företag inom IT eller tech och får en bra start på din nya karriär.

Så funkar utbildningen

Våra program är framtagna i nära samarbete med arbetsmarknaden och våra erfarna lärare och ger dig optimala förutsättningar att börja bygga din nya karriär. Utbildningarna genomförs tillsammans med vår branschledande utbildningspartner Brights. Vi arbetar med utgångspunkt i metodiken Accelerated Learning, vilket innebär ett högt tempo, kortare teoretiska genomgångar och mycket praktiskt arbete, både enskilt och i grupp. Under de två sista veckorna av utbildningen kommer du att knyta ihop alla delar du lärt dig i ett slutprojekt där du och ditt team kan välja att utveckla exempelvis en app, en tjänst, en produkt, ett spel eller förverkliga det där hobbyprojektet du alltid drömt om. Läs mer om Brights och vad du kan förvänta dig av utbildningen.

Din framtida arbetsgivare

Efter examen börjar du jobba som konsult hos något av de kundföretag som har varit med och tagit fram utbildningen. Vi matchar dig med rätt arbetsgivare så du får bästa möjliga start på din karriär. Nedan ser du exempel på kundföretag.

 • HM

 • Fujitsu

 • PwC

Läs om alla våra program

Är du fortfarande inte säker på vilket karriärskifte som passar dig? Här kan du läsa om alla våra aktuella utbildningar.

Vill du veta mer?

Du är såklart alltid välkommen att höra av dig till oss på academy@academicwork.se.