My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
jobba som data engineer

Byt karriär på 12 veckor och jobba som Data Engineer

Digitala assistenter, självkörande bilar, tvättmaskiner som fjärrstyrs och hallbelysning som tänds innan du kommer hem. All information som genereras av sensorer, interaktioner, transaktioner eller genom mobilen skapar stora och komplexa volymer data, som med hjälp av Big Data och Machine Learning kan omvandlas till insikter. Låter det spännande? Nu välkomnar vi dig, oavsett tidigare förkunskap inom IT, till vårt Academy-program inom Data Engineering.

Stängt för ansökningar

Detta lär du dig

Som Data Engineer arbetar du med datadriven innovation. Med hjälp av Big Data och Machine Learning ges tillgång till stora och komplexa volymer information, samt självlärande system som kan detektera beteenden och situationer som inte är uppenbara för ögat. Genom att omvandla data till insikter kan du leverera mer exakta prognoser, optimera kundupplevelse, effektivitet och produktion, syna olagliga transaktioner, ge bättre rådgivning, öka tryggheten och förbättra jordens klimat.

Under Data Engineer-programmet lär du dig använda agila metoder som Scrum för att utveckla effektiva datahanteringslösningar. Du lär dig hantera, bearbeta och analysera data med teknologier såsom molnbaserade verktyg, AI och maskininlärning. Du får även kunskap om databashantering, datamodellering och informationsarkitektur, samt praktisk erfarenhet genom projekt och övningar. Du kommer använda Python som centralt programmeringsspråk för att bygga datadrivna lösningar med fokus på hållbar användning av data.

Åh nej, vi tar inte emot ansökningar till detta program.

Men du är välkommen att registrera dig för vårt nyhetsbrev. Då kommer du få ett meddelande så snart vi lanserar nya utbildningar!

Karriärmöjligheter

Efter våra tidigare program inom Data Engineering har konsulterna efter examen bland annat arbetat i roller som Data Engineer, BI-Developer, Data Project Lead och Data Analyst.

Programinnehåll

→ Python
→ GIT
→ Agil metodik
→ SQL
→ ETL
→ Databas och Datawarehouse
→ Visualization
→ Cloud och Containarization
→ Machine Learning
→ Presentationsteknik

Passar dig som

Har du ett intresse för data- och informationshantering? Vill du lära dig mer om molnbaserade teknologier, AI och maskininlärning? Är du intresserad av programmering, datavetenskap, matematik och teknik i allmänhet? Då passar denna utbildning dig!

Ansökan och antagningskrav

För att ansöka behöver du vara över 18 år och klara de två inledande testerna med fokus på förmågor. Du ska ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligen som skriftligen. Du ska kunna uttrycka ett genuint intresse för IT och system samt varför rollen som Data Engineer intresserar dig.

Så ansöker du

  1. Gör testerna
  2. Om du har klarat testerna är nästa steg att skicka in ditt CV
  3. Om du går vidare härifrån kallas du till intervju

Läs mer om ansökningsprocessen

Vi erbjuder

→ 12 veckors intensivutbildningar designade efter företags faktiska kompetensbehov.
→ Fast anställning som konsult genom Academic Work i 12 månader.
→ En effektiv väg till en ny karriär inom IT eller tech, utan krav på tidigare erfarenhet.

200+

genomförda program sedan 2015

3 500+

personer har framtidssäkrat sina karriärer tillsammans med oss

1 000+

företag och organisationer anställer våra konsulter för att få in rätt kompetens

Den snabba vägen till en ny karriär – så funkar det!

1 Hitta rätt program för dig

Vi erbjuder olika utbildningar som alla leder till jobb inom IT eller tech.

2 Utveckla din kompetens

Om du blir antagen till utbildningen väntar 12 intensiva veckor med effektfullt lärande, branschens bästa lärare och högt motiverade studiekamrater.

3 Påbörja din nya karriär

Efter examen blir du fast anställd/tillsvidareanställd via Academic Work, uthyrd till ett attraktivt företag inom IT eller tech och får en bra start på din nya karriär.

Så funkar utbildningen

Våra program är framtagna i nära samarbete med arbetsmarknaden och våra erfarna lärare och ger dig optimala förutsättningar att börja bygga din nya karriär. Utbildningarna genomförs tillsammans med vår branschledande utbildningspartner Brights. Vi arbetar med utgångspunkt i metodiken Accelerated Learning, vilket innebär ett högt tempo, kortare teoretiska genomgångar och mycket praktiskt arbete, både enskilt och i grupp. Under de två sista veckorna av utbildningen kommer du att knyta ihop alla delar du lärt dig i ett slutprojekt där du och ditt team kan välja att utveckla exempelvis en app, en tjänst, en produkt, ett spel eller förverkliga det där hobbyprojektet du alltid drömt om. Läs mer om Brights och vad du kan förvänta dig av utbildningen.

Din framtida arbetsgivare

Efter examen börjar du jobba som konsult hos något av de kundföretag som har varit med och tagit fram utbildningen. Vi matchar dig med rätt arbetsgivare så du får bästa möjliga start på din karriär. Nedan ser du exempel på kundföretag.

  • Tietoevry

  • Swedish Match

  • Biometria

Läs om alla våra program

Är du fortfarande inte säker på vilket karriärskifte som passar dig? Här kan du läsa om alla våra aktuella utbildningar.

Vill du veta mer?

Läs mer om Data Engineering och hur det är att jobba som Data Engineer-konsult via Academic Work Academy.

Har du frågor? Du är såklart alltid välkommen att höra av dig till oss på academy@academicwork.se.