My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
E.ON Power Academy

E.ON Power Academy

Hos E.ON får du möjlighet att göra skillnad på riktigt och skapa en bättre morgondag. Var med på resan mot ett mer hållbart samhälle när E.ON går mot att endast producera och erbjuda 100% förnybar eller återvunnen energi!

Stängt för ansökningar

Om utbildningen

Med E.ON Power Academy välkomnar vi dig, oavsett bakgrund och tidigare förkunskaper, till att arbeta med utbyggnaden och moderniseringen av elnätet och bidra till elektrifieringen av samhället. Efter 12 spännande och intensiva utbildningsveckor på vårt Academyprogram går du in i någon av rollerna som nättekniker, anslutningstekniker, projektör eller dokumentationstekniker hos E.ON.

Nättekniker – Som nättekniker kommer du arbeta i en kommunikativ roll med projekt inom nyanslutningar, exploateringsområden, ledningsflyttar eller andra kundrelaterade ärenden som ska realiseras. Arbetet är omväxlande med en variation av arbete ute i projekt och på kontoret. Du kommer bland annat att handlägga kundärenden och vara med under hela projektet i en stödjande och rådgivande roll mot kund och entreprenör.

Anslutningstekniker – Som anslutningstekniker handlägger du kundärenden som kommer in via installatörer och har flera kontaktytor med nättekniker, projektörer, beställare med flera. Rollen som anslutningstekniker är varierande och består av allt från att ta emot föranmälan och rita in ärenden i E.ON:s kartsystem till att göra enklare beräkningar.

Projektör – Som projektör kommer du bland annat att genomföra riskanalyser och nätberäkningar av befintliga och planerade nät. Du analyserar och bedömer åtgärder samt projekterar elnätet för optimalt nyttjande. I rollen får du möjlighet att upprätthålla goda interna kontakter samt fungera som extern kontaktyta mot bland annat myndigheter, kommuner och entreprenörer.

Dokumentationstekniker – Som dokumentationstekniker kommer du utföra dokumentation av anläggnings- och nätinformation i E.ON:s digitala system. Du kommer arbeta i nära samarbete med andra dokumentationstekniker men även projektbeställare, projektörer, underhållsingenjörer och nättekniker vilket gör att du får spännande kunskaper om elnätets uppbyggnad.

Åh nej, vi tar inte emot ansökningar till detta program.

Men du är välkommen att registrera dig för vårt nyhetsbrev. Då kommer du få ett meddelande så snart vi lanserar nya utbildningar!

Vi erbjuder

 • Intensivutbildning som är lärarledd med praktiska studier med utgångspunkt i Accelerated Learning.
 • Efter examen från Academy blir du tillsvidareanställd som konsult via Academic Work.
 • En effektiv väg till en ny karriär på E.ON, utan krav på någon tidigare erfarenhet.

Utbildningens innehåll

 • Ellära
 • Elnät och elkraft
 • Regelverk och avtal
 • Grundläggande systemkännedom
 • Introduktion till rollen
 • Verksamhetsförståelse
 • Soft skills
text

Utbildningen passar dig som:

 • Har ett stort intresse för teknik och energibranschen

 • Har flytande muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska, eftersom utbildningen ges på båda språken

 • Är över 18 år

Det bästa med att arbeta på E.ON skulle jag säga är möjligheten att hela tiden utvecklas i sitt arbete. Jag började på E.ON Kundsupport 2014 som konsult och har sedan dess gjort resan därifrån till E.ON Energidistribution. Här fortsätter jag också utvecklas och lära mig nya saker varje dag i ett oerhört varierat arbeta vilket gör att arbetsdagarna flyger förbi.

- Anställd på E.ON

Varför ska du välja Academy?

Academys intensivutbildningar bedrivs i bootcamp-format, tillsammans med vår utbildningspartner Brights. Utbildningen sker med utgångspunkt i metodiken Accelerated Learning – vilket innebär ett högt tempo, kortare teoretiska genomgångar och mycket praktiskt arbete, både enskilt och i grupp. Din utveckling är viktig. Därför kommer du under utbildningen få stöttning från lärare och ha avstämningar med programansvarig för att säkerställa att du hänger med tekniskt och att du mår bra. Det är viktigt med systematisk uppföljning av deltagarnas kunskaper, färdigheter och kompetens. Genom det kan vi säkerställa hög kvalitet, skapa värde och ge dig den stöttning du behöver för att utveckla din lärandekurva. Detta för att du ska få de bästa förutsättningarna att börja bygga din nya karriär. Här kan du läsa mer om hur Brights ser på lärande och vad du kan förvänta dig i utbildningen: The Brights Way.

”Det är verkligen bland det roligaste jag gjort. Väldigt utmanande och högt tempo, alla som gick programmet var väldigt drivna och vi tog oss igenom det tillsammans.” – Wilhelm, tidigare deltagare

Detta program är framtaget i nära samarbete med E.ON och våra lärare. Programmet genomförs via hybridundervisning där du som deltagare kan delta antingen från E.ONs kontor i Malmö eller remote via digitalt klassrum. Utbildningen är lärarledd från måndag till fredag kl. 9-17. Det tillkommer under utbildningen några obligatoriska moment, då du behöver vara på plats på E.ONs kontor.

EON Power Academy

Om E.ON

E.ON är ett internationellt privatägt energiföretag. 75.000 medarbetare i 15 länder arbetar dagligen för utvecklingen av tekniska innovationer och användarvänliga kundlösningar för den nya energivärlden. E.ON är det första stora energibolaget som verkligen fokuserar på framtidens energilösningar genom deras affärsområden för smarta nät och kundlösningar.

Lär mer om E.ON här och om en karriär på E.ON här!

Ansökningsprocessen

MicrosoftTeams-image_(20).png

1. Digitala urvalstest

Starta din ansökan genom att göra de inledande testerna online som mäter logisk förmåga samt motivation. Detta avgör om du har vad som krävs för att gå en intensivutbildning.

MicrosoftTeams-image_(24).png

2. Skicka in ditt CV

Du får återkoppling om du klarat de första testen inom 7 dagar via mail. Klarade du testerna får du ett mail med länkar till ansökningsportalen där du laddar upp ditt CV.MicrosoftTeams-image_(25).png

3. Telefonintervju

Går du vidare, bokar vi in dig på en telefonintervju. Här kan du berätta mer om dig själv och dina drivkrafter samt få mer information om programmet du söker till.MicrosoftTeams-image_(26).png

4. Intervju

Går du vidare från telefonintervjun kallar vi dig till en längre intervju för att undersöka dina personliga egenskaper. Hur du har löst problem i tidigare roller, hur du samarbetar med andra och varför du vill gå utbildningen, är exempel på vad vi kommer vilja veta mer om. 

MicrosoftTeams-image_(27).png

5. Referenstagning

Vi ringer till två personer som du jobbat med tidigare för att säkerställa att det verkligen är dig vi söker. Vilka personer dessa kommer vara bestämmer du själv och du lämnar in kontaktinfo till oss under intervjun.MicrosoftTeams-image_(28).png

6. Kundintervju

Söker du till en utbildning där vi redan har färdiga platser att jobba på hos företag efter examen, har du även en intervju hos respektive kund.

Vad säger tidigare deltagare? 🎓

Att byta karriär eller boosta kompetens via en intensivutbildning kan vara tufft men helt klart värt det. Låt våra alumner berätta om sina erfarenheter från Academic Work Academy och hur deras karriärer tagit fart efter examen! Du hittar fler stories här.FAQ

Happy group icon

VILL DU VETA MER OM VÅRA PROGRAM?

Har du frågor om programmen vi erbjuder, rekryteringsprocessen, eller något annat? Ta kontakt med oss på academy@academicwork.se. Vi svarar så snart vi kan!