My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Kvinna som jobbar med industriautomation

Utbilda dig under 12 veckor och bli konsult inom industriautomation!

Sverige genomgår just nu en av de viktigaste omställningarna i samhället - automatisering! I synnerhet talas det om en återindustrialisering som går under benämningen Industry 4.0. Vill du vara med och öka Sveriges automationsgrad och resan mot att ta Sverige till ett av världens ledande länder inom industriautomation? Då ska du läsa mer om vårt program inom industriautomation!

Ansök här

Ansökan till Stockholm är nu stängd, men det är fortfarande möjligt att söka till resterande arbetsorter.

Introduktion

Efterfrågan på kompetens inom automation växer i Sverige, när vi nu tar nästa steg till att fullt ut automatisera våra produktionsmiljöer. Många företag har dock utmaningar när det gäller att hitta den här kompetensen. Därför svarar vi nu på den utmaningen genom en intensivutbildning på 12 veckor, med garanterad tillsvidareanställning och spännande uppdrag hos något av de företag som medverkat i framtagandet av programmet.   

Du kan arbeta ute på uppdrag, eller stationärt på en och samma avdelning. Genom maskinprogrammering ansvarar du som Automationsingenjör för att programmera, installera, driftsätta och/eller underhålla maskiner eller robotar ute på olika anläggningar.   

Det kan exempelvis handla om att automatisera maskiner som ska dela upp produkter i olika kategorier, såsom avfallshantering där sopor, glas och plast ska åt olika håll. Det kan också röra maskiner som tillverkar livsmedel eller medicin. Beroende på uppdrag kan du arbeta med samtliga steg i processen, eller fokusera på ett.  

Academic Work ansvarar för rekryteringsprocessen som börjar med att du skickar in din ansökan, följt av två tester, ett personlighetstest respektive ett problemlösningstest, där får du de första indikationerna på om du har vad som krävs för att bli konsult inom industriautomation på 12 veckor. Antar du utmaningen? Skicka in din ansökan idag! 

Praktisk information

Startdatum2024-06-10
Slutdatum2024-09-13
UtbildningsortHybridundervisning på distans eller på vårt campus i Hagastaden, Stockholm
ArbetsortGöteborg, Ulricehamn, Eskilstuna, Stockholm, Tobo, Sundsvall & Luleå
Digitalt uppstartsevent13 maj med efterföljande förstudier du lägger upp utifrån eget schema
Fysisk närvaroCa. 2–3 veckor med obligatorisk fysisk närvaro på campus i Stockholm. Exakta datum kommer längre fram. Vid dessa tillfällen står Academic Work för boende och resa för alla konsulter.
Förstudier13 maj – 9 juni
Första arbetsdag16 september 2024

Detta lär du dig

I programmet kommer du få en djupare förståelse för automationsbranschen i stort, hur projekt genomförs och hur produktionsprocessen ser ut. Du kommer bland annat få lära dig att beräkna elektriska parametrar och analysera problem inom ellära och elsäkerhet. Du kommer få kunskaper om mät- och reglertekniska system och dess kringutrustning samt lära dig att installera, konfigurera, driftsätta och underhålla styr- och reglertekniska komponenter och system. I programmet kommer du även få lära dig mer om digitalteknik och styrsystem samt få programmera operatörsgränssnitt, styra motorer och hantera analoga signaler.

Karriärmöjligheter

Som konsult inom industriautomation kan du arbeta i en mängd olika roller och branscher – allt ifrån exempelvis Life Science till processindustrin, energiteknik eller elektroteknik som berör olika processer eller produkter. Det kan röra sig om tillverkning av tunga maskiner till läkemedel, elektroniska komponenter eller livsmedel. Det gemensamma är arbetet för att automatisera industriella processer och öka automationsgraden i produktionsmiljöer.

Programinnehåll

→ Ellära
→ Mätteknik & Reglerteknik
→ Underhåll & Driftsäkerhet
→ System; Digitalteknik, PLC/HMI programmering, Nätverksteknik
→ Orientering inom automation
→ Orientering inom olika styrsystem; PLC, DCS & SCADA
→ Power Skills; Möten & kommunikation, affärsförståelse, agila arbetsmetoder och industri 4.0 och utveckling i branschen
→ Projektgenomförande

Jag tycker man ska söka om man vill gå en intensivutbildning med hög kvalité, som inspirerar och på nytt väcker din nyfikenhet inom ämnet. Alla deltagare är lika engagerade som du kommer vara så du kommer även att lära av andra. Det är ett bra komplement till dagens lärandesystem. Arbetsmarknaden skriker efter nya stjärnor och du kommer utan tvekan bli en av dem efter en examen från Academy.

Lärare på Academy

Det är verkligen bland det roligaste jag gjort. Väldigt utmanande och högt tempo, alla som gick programmet var väldigt drivna och vi tog oss igenom det tillsammans.

Wilhelm, tidigare deltagare

Passar dig som

Utbildningen och rollen som konsult inom industriautomation passar dig som har ett genuint intresse för teknik och som vill vara med på resan mot att automatisera industriella processer och öka automationsgraden i produktionsmiljöer. Du tycker det låter spännande att arbeta i en roll din arbetsdag varierar och består av såväl praktiska moment ute på fält som arbetsuppgifter framför datorn.

Du behöver ingen tidigare erfarenhet inom teknik men du behöver ha rätt förmågor, personliga egenskaper och ett högt engagemang för att påbörja en helt ny karriär.

Ansökan och antagningskrav

För att ansöka behöver du vara över 18 år och klarat de två inledande testerna med fokus på förmågor. Du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt. Du ska kunna uttrycka ett genuint intresse för teknik och för utbildningen samt varför rollen inom industriautomation intresserar dig. 

Så ansöker du

 1. Gör testerna
 2. Om du har klarat testerna är nästa steg att skicka in ditt CV
 3. Om du går vidare härifrån kallas du till intervju

Läs mer om ansökningsprocessen

Vi erbjuder

→ 12 veckors intensivutbildningar designade efter företags faktiska kompetensbehov.
→ Fast anställning som konsult genom Academic Work i 12 månader.
→ En effektiv väg till en ny karriär inom IT eller tech, utan krav på tidigare erfarenhet.

200+

genomförda program sedan 2015

3 500+

personer har framtidssäkrat sina karriärer tillsammans med oss

1 000+

företag och organisationer anställer våra konsulter för att få in rätt kompetens

Den snabba vägen till en ny karriär – så funkar det!

1 Hitta rätt program för dig

Vi erbjuder olika utbildningar som alla leder till jobb inom IT eller tech.

2 Utveckla din kompetens

Om du blir antagen till utbildningen väntar 12 intensiva veckor med effektfullt lärande, branschens bästa lärare och högt motiverade studiekamrater.

3 Påbörja din nya karriär

Efter examen blir du fast anställd/tillsvidareanställd via Academic Work, uthyrd till ett attraktivt företag inom IT eller tech och får en bra start på din nya karriär.

Så fungerar utbildningen

Våra program är framtagna i nära samarbete med arbetsmarknaden och våra erfarna lärare och ger dig optimala förutsättningar att börja bygga din nya karriär. Utbildningarna genomförs tillsammans med vår branschledande utbildningspartner Brights. Vi arbetar med utgångspunkt i metodiken Accelerated Learning, vilket innebär ett högt tempo, kortare teoretiska genomgångar och mycket praktiskt arbete, både enskilt och i grupp. Läs mer om Brights och vad du kan förvänta dig av utbildningen.

Din framtida arbetsgivare

Efter examen börjar du jobba som konsult hos något av de kundföretag som har varit med och tagit fram utbildningen. Vi matchar dig med rätt arbetsgivare så du får bästa möjliga start på din karriär. Nedan ser du exempel på kundföretag. 

 • ABB
 • Afry
 • Valmet
 • Actemium
 • AP&T
 • Badger Meter / D-Flow Technology
 • Munters
 • Green Cargo

Vill du veta mer?

Du är såklart alltid välkommen att höra av dig till oss på academy@academicwork.se.