My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Pega Intensivutbildning Academy

Pegautvecklare

Vill du lära dig en plattform som drivs av artificiell intelligens och robotautomation och som används av världens ledande företag? En plattform som gör det möjligt för företag att effektivisera komplexa processer och förbättrar kundhantering på en helt ny nivå? Dyk in i Pegaplattformens värld med Academic Work Academy och starta din nya karriär på Virtusa!

Stängt för ansökningar

Om utbildningen

Virtusa är ett globalt konsultbolag som levererar lösningar inom digital affärsstrategi, digital teknik och IT. De hjälper företag med modernisering och optimering av processer genom att kombinera djup branschexpertis med friktionsfri leverans av teknologi. I rollen som konsult hos Virtusa kommer du att arbeta på ett förbestämt uppdrag på en svensk storbank med fokus på utveckling av applikationer och tjänster. Detta kommer du göra med utgångspunkt i plattformen Pega, som är byggd med en teknik kallad low-code. Plattformen är vanlig inom banker och bygger på en teknik som markant snabbar upp utvecklingen av nya applikationer. Detta tack vare att de byggs i en visuell och automatiserad miljö, med drag & drop-tekniker. Tekniken gör det möjligt att snabbt bli en skicklig utvecklare. Rollen som Pega-konsult passar dig som gillar att se snabba resultat utan att tumma på kvaliteten.

På det förbestämda uppdraget på en svensk storbank kommer du som Pega-konsult jobba med KYC ('Know Your Customer'), vilket syftar till själva processen mot att säkerställa fullständig kundkännedom om de kunder som etablerar en affärsrelation med banken. Du kommer arbeta mycket ute på banken, där du snabbt går in i bankens verklighet och blir en del av utbildningsprocessen. 

Academic Work ansvarar för rekryteringsprocessen, som börjar med två tester: personlighetstest respektive problemlösningstest. Där får du de första indikationerna på om du har vad som krävs för att lära dig Pega-plattformen på 12 veckor. För denna process krävs ett utdrag ur belastningsregistret.

Är du nyfiken på jobbet som Pegakonsult? Här hittar du 3 anledningar till varför det är en god idé att lära sig Pegaplattformen.

Åh nej, vi tar inte emot ansökningar till detta program.

Men du är välkommen att registrera dig för vårt nyhetsbrev. Då kommer du få ett meddelande så snart vi lanserar nya utbildningar!

Vi erbjuder

 • Intensivutbildning som är lärarledd med praktiska studier med utgångspunkt i Accelerated Learning.
 • Efter examen från Academy blir du tillsvidareanställd som konsult via Academic Work.
 • En effektiv väg till en ny karriär inom IT, utan krav på någon tidigare erfarenhet.

Utbildningens innehåll

 • Java & objektorienterad programmering
 • Databas & SQL
 • PEGA
 • Agil metodik
 • Soft skills
 • Webbutveckling
text

Utbildningen passar dig som:

 • Har ett stort intresse för IT och programmering
 • Gillar problemlösning
 • Har flytande muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska, eftersom utbildningen ges på båda språken
 • Är över 18 år
Naturligtvis måste du vara modig för att fatta beslutet att ändra din karriär men med Academy är det ett mycket säkert sätt att vara modig på – du är inte ensam i detta, du har utmärkta lärare och stödjande klasskompisar. Mitt sista råd skulle vara: Gör det bara, du kommer inte ångra det!

- Fanny, tidigare deltagare på Academy

Så här fungerar utbildningen

Academys intensivutbildningar bedrivs i bootcamp-format, tillsammans med vår utbildningspartner Brights. Utbildningen sker med utgångspunkt i metodiken Accelerated Learning – vilket innebär ett högt tempo, kortare teoretiska genomgångar och mycket praktiskt arbete, både enskilt och i grupp. Din utveckling är viktig. Därför kommer du under utbildningen få stöttning från lärare och ha avstämningar med programansvarig för att säkerställa att du hänger med tekniskt och att du mår bra. Det är viktigt med systematisk uppföljning av deltagarnas kunskaper, färdigheter och kompetens. Genom det kan vi säkerställa hög kvalitet, skapa värde och ge dig den stöttning du behöver för att utveckla din lärandekurva. Detta för att du ska få de bästa förutsättningarna att börja bygga din nya karriär. Här kan du läsa mer om hur Brights ser på lärande och vad du kan förvänta dig i utbildningen: The Brights Way.

”Det är verkligen bland det roligaste jag gjort. Väldigt utmanande och högt tempo, alla som gick programmet var väldigt drivna och vi tog oss igenom det tillsammans.” – Wilhelm, tidigare deltagare

Våra IT-program är framtagna i nära samarbete med arbetsmarknaden och våra lärare. Under de två sista veckorna på utbildningen kommer du knyta ihop alla delar du lärt dig i ett slutprojekt där du och ditt team kan välja att utveckla exempelvis en app, en tjänst, en produkt, ett spel eller förverkliga det där hobbyprojektet du alltid drömt om. Programmet genomförs via hybridundervisning där du som deltagare kan delta antingen via vårt nya Campus i Hagastaden, Stockholm eller remote via digitalt klassrum. Utbildningen är lärarledd från måndag till fredag kl. 9-17. Det tillkommer under utbildningen två obligatoriska moment, då du behöver vara på Campus:

 • De två första dagarna: 1 & 2 juni
 • Den sista dagen i samband med examen: 8 september

Ansökningsprocessen

MicrosoftTeams-image_(20).png

1. Digitala urvalstest

Starta din ansökan genom att göra de inledande testerna online som mäter logisk förmåga samt motivation. Detta avgör om du har vad som krävs för att gå en intensivutbildning.

MicrosoftTeams-image_(24).png

2. Skicka in ditt CV

Du får återkoppling om du klarat de första testen inom 7 dagar via mail. Klarade du testerna får du ett mail med länkar till ansökningsportalen där du laddar upp ditt CV.

MicrosoftTeams-image_(25).png

3. Telefonintervju

Går du vidare, bokar vi in dig på en telefonintervju. Här kan du berätta mer om dig själv och dina drivkrafter samt få mer information om programmet du söker till.MicrosoftTeams-image_(26).png

4. Intervju

Går du vidare från telefonintervjun kallar vi dig till en längre intervju för att undersöka dina personliga egenskaper. Hur du har löst problem i tidigare roller, hur du samarbetar med andra och varför du vill gå utbildningen, är exempel på vad vi kommer vilja veta mer om. 

MicrosoftTeams-image_(27).png

5. Referenstagning

Vi ringer till två personer som du jobbat med tidigare för att säkerställa att det verkligen är dig vi söker. Vilka personer dessa kommer vara bestämmer du själv och du lämnar in kontaktinfo till oss under intervjun.MicrosoftTeams-image_(28).png

6. Kundintervju

Söker du till en utbildning där vi redan har färdiga platser att jobba på hos företag efter examen, har du även en intervju hos respektive kund.

Vad säger tidigare deltagare? 🎓

Att byta karriär eller boosta kompetens via en intensivutbildning kan vara tufft men helt klart värt det. Låt våra alumner berätta om sina erfarenheter från Academic Work Academy och hur deras karriärer tagit fart efter examen! Du hittar fler stories här.FAQ

Happy group icon

VILL DU VETA MER OM VÅRA PROGRAM?

Har du frågor om programmen vi erbjuder, rekryteringsprocessen, eller något annat? Ta kontakt med oss på academy@academicwork.se. Vi svarar så snart vi kan!