My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
byta karriär

Utbilda dig inom ServiceNow och påbörja din karriär hos Sofigate!

Öppna dörren till en framtid fylld av möjligheter genom Academic Work Academys program inom ServiceNow. Genom sin banbrytande teknologi och sitt globala genomslag erbjuder ServiceNow inte enbart ett spännande och dynamiskt arbetsfält, utan även en långsiktig karriär där du kan växa, utmana dig själv och vara del av den förändring som omdefinierar hur företag hanterar sina IT-tjänster och processer. Efter avklarad utbildning får du möjlighet att börja ditt uppdrag och fortsätta din utvecklingsresa hos Sofigate!

Stängt för ansökningar

Vad innebär rollen som ServiceNow-konsult?

Även om tekniken har blivit en sömlös del av människors vardag släpar digitaliseringen ofta efter på arbetsplatsen. Rutinuppgifter tar i genomsnitt upp till 60% av arbetstiden, vilket återspeglas i såväl effektivitet som välbefinnande. Lösningen ligger i digitala system som hjälper kunder transformera sina plattformar och effektivisera sina verksamheter. Ett av de hetaste systemen just nu är ServiceNow, som har utsetts till världens mest innovativa företag, och det råder i skrivande stund brist på experter.

Som ServiceNow-konsult har du ett viktigt uppdrag i att förstå företags affärsprocesser och förvandla deras affärsbehov till tekniska lösningar med hjälp av ServiceNow. Genom att behärska systemets viktigaste funktioner och applikationer (ITSM, CSM) kan du implementera, utveckla och skräddarsy plattformen på ett mångsidigt och hållbart sätt, för att möta kundernas behov. Hos Sofigate arbetar du dedikerat mot dina kunder i olika projekt. Den största delen av tiden kommer du arbeta i dialog med kund och resterande tid arbetar du ensam eller tillsammans med andra i ServiceNow-systemet för att komma fram till nya lösningar. Du kommunicerar med kunderna via workshops, presentationer och möten, och därför söker vi dig som har en analytisk förmåga samtidigt som du uppskattar mötet med andra människor.

Åh nej, vi tar inte emot ansökningar till detta program.

Men du är välkommen att registrera dig för vårt nyhetsbrev. Då kommer du få ett meddelande så snart vi lanserar nya utbildningar!

Programinnehåll

→ Grunderna inom ServiceNow Administration
→ ITSM
→ Scripting i ServiceNow
→ Grunderna inom CSM
→ Agila metoder (exempelvis Scrum)
→ Implementation av ServiceNow-plattformen
→ Implementation av ITSM
→ Grunderna inom Service Portal
→ Integrationer
→ CSA-certifiering

Passar dig som

Rollen som ServiceNow-konsult passar dig som är samarbetsinriktad och motiveras av att driva långsiktiga och anpassade kundprojekt tillsammans med dina kollegor. Du motiveras dessutom av att lösa problem och driva arbetet framåt mot planerat resultat. För att trivas hos Sofigate ser vi att du uppskattar goda relationer med dina kollegor och känner igen dig i värdeorden Dare, Care & Grow som genomsyrar den kultur som finns inom bolaget.

Ansökan och antagningskrav

För att ansöka behöver du vara över 18 år och klara de två inledande testerna med fokus på förmågor. Du har en eftergymnasial utbildning eller motsvarande minst tre års arbetslivserfarenhet. Du ska ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligen som skriftligen, eftersom utbildningen och efterföljande arbete kräver detta. Du ska även kunna uttrycka ett genuint intresse för IT och system samt varför rollen hos Sofigate lockar dig.

Så ansöker du

  1. Gör testerna
  2. Om du har klarat testerna är nästa steg att skicka in ditt CV
  3. Om du går vidare härifrån kallas du till intervju

Läs mer om ansökningsprocessen

Vi erbjuder

→ 12 veckors intensivutbildningar designade efter företags faktiska kompetensbehov.
→ Fast anställning som konsult genom Academic Work i 12 månader.
→ En effektiv väg till en ny karriär inom IT eller tech, utan krav på tidigare erfarenhet.

200+

genomförda program sedan 2015

3 500+

personer har framtidssäkrat sina karriärer tillsammans med oss

1 000+

företag och organisationer anställer våra konsulter för att få in rätt kompetens

Den snabba vägen till en ny karriär – så funkar det!

1 Hitta rätt program för dig
Vi erbjuder olika utbildningar som alla leder till jobb inom IT eller tech.

2 Utveckla din kompetens
Om du blir antagen till utbildningen väntar 12 intensiva veckor med effektfullt lärande, branschens bästa lärare och högt motiverade studiekamrater.

3 Påbörja din nya karriär
Efter examen blir du fast anställd/tillsvidareanställd via Academic Work, uthyrd till ett attraktivt företag inom IT eller tech och får en bra start på din nya karriär.

Så funkar utbildningen

Våra program är framtagna i nära samarbete med arbetsmarknaden och våra erfarna lärare och ger dig optimala förutsättningar att börja bygga din nya karriär. Utbildningarna genomförs tillsammans med vår branschledande utbildningspartner Brights. Vi arbetar med utgångspunkt i metodiken Accelerated Learning, vilket innebär ett högt tempo, kortare teoretiska genomgångar och mycket praktiskt arbete, både enskilt och i grupp. Under de två sista veckorna av utbildningen kommer du att knyta ihop alla delar du lärt dig i ett slutprojekt där du och ditt team kan välja att utveckla exempelvis en app, en tjänst, en produkt, ett spel eller förverkliga det där hobbyprojektet du alltid drömt om. Läs mer om Brights och vad du kan förvänta dig av utbildningen.

Din framtida arbetsgivare

Sofigate är ett snabbt växande managementkonsultbolag som hjälper Nordens ledande bolag att lyckas med sina digitala transformationer. De hjälper sina kunder genom hela resan: från strategi, expertrådgivning, projekt- och förändringsledning till faktiskt införande av moderna cloudplattformar.

Som konsult hos Sofigate välkomnas du in i en vänlig och peppande kultur med fokus på goda samarbeten, och en vardag som präglas av deras värdeord Dare, Care & Grow. Sofigate är ett företag som vågar utmana marknaden med nya koncept och digitala tjänster och som bryr sig om människa och miljö. Framförallt ser de till att du och dina medarbetare växer som individer och som team, samt att företaget växer, genom att arbeta tillsammans mot uppsatta mål. Här får du goda möjligheter att lära känna dina kollegor såväl på jobbet som utanför arbetet – bli inte förvånad om du blir inbjuden till såväl after works som sommarfester!

enter image description here

Läs om alla våra program

Är du fortfarande inte säker på vilket karriärskifte som passar dig? Här kan du läsa om alla våra aktuella utbildningar.

Vill du veta mer?

Du är såklart alltid välkommen att höra av dig till oss på academy@academicwork.se.