Checklista för onboarding på distans

Numera är det vanligt att företag genomför onboarding av nyanställda på distans. En utmanande, men ack så viktig uppgift för dig som chef. Vid avsaknaden av fysisk social interaktion, är det ännu viktigare att få en ny medarbetare att känna sig trygg, välkommen, och väl förberedd inför de första dagarna på jobbet.

Checklista för chefer

Geografiskt avstånd eller externa omständigheter som påverkar möjligheten till en fysisk onboarding behöver inte vara ett hinder. Med rätt verktyg och tankesätt kan en onboarding på distans vara minst lika bra och effektiv.

Vi har tagit fram en checklista för dig som ska onboarda en ny medarbetare på distans. Checklistan täcker in allt från tidiga förberedelser, såsom att beställa dator och e-postadress, till tips på hur du följer upp och stöttar din nya medarbetare genom framtida utmaningar.

Ladda ner checklistan och kom igång med föreberedelserna redan idag!

Ladda ner

Det här formuläret accepterar inte e-postadresser från gratis eller privata e-posttjänster. Använd e-postadressen till din företagsmail.

Uppgifterna du lämnar kommer hanteras av Academic Work och användas för att vidare kunna kommunicera med dig genom riktade epostutskick och inbjudningar till relevanta event. För mer information om hur vi hanterar dina personuppgifter, läs vår Privacy Policy


Så lyckas du med onboarding på distans

Med en bra onboarding-process skapar du förutsättningar för att dina nya medarbetare snabbt ska lära känna företaget och dess kultur, komma in i sina nya roller, och skapa resultat. Men hur lyckas du med onboardingen när den behöver göras på distans? Vi har listat ett gäng tips på hur du gör en bra onboarding digitalt.

Till artikeln
Tipsa en vän!