My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
onboarding distans

Checklista för onboarding på distans

Numera är det vanligt att företag genomför onboarding av nyanställda på distans. En utmanande, men ack så viktig uppgift för dig som chef. Vid avsaknaden av fysisk social interaktion, är det ännu viktigare att få en ny medarbetare att känna sig trygg, välkommen, och väl förberedd inför de första dagarna på jobbet.


Ladda ner ---------

Checklista för chefer

Geografiskt avstånd eller externa omständigheter som påverkar möjligheten till en fysisk onboarding behöver inte vara ett hinder. Med rätt verktyg och tankesätt kan en onboarding på distans vara minst lika bra och effektiv.

Vi har tagit fram en checklista för dig som ska onboarda en ny medarbetare på distans. Checklistan täcker in allt från tidiga förberedelser, såsom att beställa dator och e-postadress, till tips på hur du följer upp och stöttar din nya medarbetare genom framtida utmaningar.

onboarding distans

Så lyckas du med onboarding på distans

Med en bra onboarding-process skapar du förutsättningar för att dina nya medarbetare snabbt ska lära känna företaget och dess kultur, komma in i sina nya roller, och skapa resultat. Men hur lyckas du med onboardingen när den behöver göras på distans? Vi har listat ett gäng tips på hur du gör en bra onboarding digitalt.