My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
academicwork/hyr-först-rekrytera-sen

Hyr först, rekrytera sen

Kanske är du osäker på hur länge du behöver utökade resurser eller om du ska hitta rätt person för jobbet. Då kan du lösa ditt behov med bemanning - trivs både du och din medarbetare är det möjligt att rekrytera över personen och ta fullt arbetsgivaransvar.

Kontakta oss

När passar hyr-rekrytera som lösning på ditt kompetensbehov?

Hyr först, rekrytera sen, fungerar precis så som det låter – du hyr in en konsult under en överenskommen tid med målsättningen att rekrytera personen vid periodens slut. Hyr-köp kan också tillämpas när du vill rekrytera över en konsult under uppdraget, exempelvis om han eller hon har visat framfötterna och presterat utöver det vanliga, eller om det har dykt upp ett mer långsiktigt personalbehov.

Träffsäkerhet och minimal risk

En felrekrytering kan bli väldigt kostsam för ditt företag. Om du är orolig för att anställa fel medarbetare ska du ta hjälp av oss. Vi har jobbat med målgruppen young professionals i över 20 år och vet vad som tilltalar och attraherar dem. Vi hjälper er identifiera framtida talanger och tar arbetsgivaransvaret fram tills ni känner er säkra på att ni kan anställa resursen. Vi avgör dessutom om resursen är rätt person för jobbet, vilket innebär minimal risk för dig som arbetsgivare.Planera för framtiden

Ni bör redan nu börja fundera på er strategiska kompetensförsörjning på längre sikt, och vi hjälper gärna till. Konkurrensen om de mest attraktiva profilerna på arbetsmarknaden är hård och för att inte drabbas av kompetensbrist bör ni se över vilken personal ni behöver nu, men också i framtiden. Kanske är det en bra idé att hyra in en mer junior profil, för att därefter vidareutbilda medarbetaren och säkerställa att ni har både kapacitet och kompetens på sikt. Vi hjälper även till att reskilla medarbetare genom vår Academy.

Vad är skillnaden mellan bemanning och rekrytering?

Behovet av personal kan se väldigt olika ut och därför finns det flera lösningar att välja mellan – bemanning och rekrytering. Men vad är egentligen skillnaden? Klicka på länken för att ta reda på mer!

Young Professional Attraction Index

Vill du bli en mer attraktiv arbetsgivare? Tillsammans med Kantar genomför vi varje år undersökningen Young Professional Attraction Index (YPAI), i vilken vi kartlägger vad som tilltalar och attraherar morgondagens arbetskraft – young professionals. Tack vare vår gedigna kunskap om målgruppen och vad de söker hos en arbetsgivare kan vi säkerställa att vi hittar rätt medarbetare till er organisation.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom en dag

Är ditt företag i behov av personal? Fyll i dina uppgifter här nedan så hör vi av oss till dig och kikar på hur just ert behov av personal ser ut, oavsett om det är nu eller i framtiden. Om du vill ha snabbare hjälp, tveka inte att kontakta oss på 020-37 38 40 så hjälper vi dig direkt!

Är du kandidat och söker jobb? Här hittar du våra lediga jobb. Har du andra frågor klicka på jobbsökande. Du kan inte söka jobb eller komma i kontakt med någon av våra rekryterare om du använder detta formulär!