Onboarding

När rekryteringsprocessen är klar och ni har hittat rätt person för tjänsten är det dags för onboarding. Sett från medarbetarens perspektiv är det här en väldigt spännande period, men det kan också kännas läskigt och utmanande. Utöver att sätta sig in i helt nya arbetsuppgifter och bekanta sig med era system, ska medarbetaren även lära känna sina nya kollegor och er arbetskultur. För att hen ska känna sig trygg och komma in i rollen så snabbt som möjligt är det viktigt att du som arbetsgivare skapar en bra onboardingprocess.

Kontakt

För att lyckas med onboardingen är det viktigt att ni har en plan för er nya medarbetare. På så sätt ser ni till att hen känner sig väl omhändertagen och får en tydlig uppfattning över hur de första veckorna på jobbet kommer se ut.

Här har vi samlat det viktigaste du som arbetsgivare bör tänka på för att göra onboardingen så bra som möjligt.

Onboarding på distans

En av de saker vi lärt oss av pandemin är att det mest går att göra digitalt – så länge vi har rätt förutsättningar och verktyg. Även om det känns enklare att utföra onboardinen på kontoret, där du får chansen att träffa medarbetaren fysiskt, finns det lika goda förutsättningar att ge en bra introduktion på distans. Vi har satt ihop en checklista med saker att tänka på.

Ladda ner checklistan

1. Tydliga förberedelser

2. Introduktionsprogrammet

Det är viktigt att medarbetaren får veta vad hen ska göra under sin första tid på företaget. Ett introduktionsprogram ger en tydlig överblick och kan användas både i förberedelserna för och under själva onboardingen.

Introduktionsprogrammet bör innehålla:

3. Kurser och introduktionsmöten

Som ny medarbetare finns det mycket att lära, både om sin roll och om företaget i stort. Skapa därför en plan över vilka kurser och introduktioner medarbetaren ska delta i.

Förslag på teman och innehåll:

4. Pre-boarding

Den sociala arbetskulturen

Utöver att se till att medarbetaren får tillgång till all information och utbildning som krävs för att komma igång i rollen är det viktigt att ge en introduktion till den sociala arbetsmiljön. Initiera gärna sociala aktiteter för hela teamet, exempelvis ett quiz, en afterwork eller ett gemensamt träningspass. På så sätt får er nya kollega möjlighet att knyta kontakt med sina nya arbetskamrater.

Varför välja Academic Work som bemannings- och rekryteringspartner?

Academic Work är Sveriges största rekryterings- och bemanningsföretag på tjänstemannasidan och har över 20 års erfarenhet i branschen.

Läs mer om fördelarna här

Vi hjälper till med rekrytering och bemanning

Söker ni efter en ny medarbetare? Låt oss hjälpa till att hitta er nya kollega. Vi hjälper till med hela eller delar av rekryteringsprocessen – du bestämmer!

Läs mer om våra tjänster

Young Professional Attraction Index

Varje år genomför vi undersökningen Young Professional Attraction Index (YPAI), i vilken vi kartlägger vad som tilltalar och attraherar young professionals i valet av arbetsgivare.

Ladda ner rapporterna
Tipsa en vän!