My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
bemanning och rekrytering inom it

Rekrytering och bemanning inom IT

Att säkra tillgången till digital spetskompetens är en av de största utmaningarna för dagens företag och verksamheter. En lösning på utmaningen kan vara att samarbeta med ett rekryterings- och bemanningsföretag, som på ett flexibelt och riskfritt sätt hjälper ditt företag med kompetens och personal. Academic Work har över 20 års erfarenhet i branschen och hjälper företag att växa – inom allt från utveckling och drift till projektledning, dataanalys, DevOps och UX.

Kontakta oss
370

Antalet IT-rekryteringar 2022.

15,6%

Så stor är vår marknadsandel för IT-jobb inom bemanningsbranschen.

1 340

Antalet konsulter på uppdrag 2022.

Därför ska du välja Academic Work för rekrytering och bemanning inom IT

Det finns flera anledningar att välja Academic Work som partner inom IT-rekrytering och bemanning. Vi är ett av Sveriges största kompetensföretag på tjänstemannasidan och sedan starten har vi haft ett starkt fokus på IT- och tech-sektorn. Med andra ord hjälper vi dig och ditt företag att bygga upp den digitala spetskompetens ni behöver.

Med Academic Work som samarbetspartner kan du känna dig trygg. Ni har alltid har en dedikerad och IT-specialiserad konsultchef till hands genom hela rekryteringsprocessen. För dig som väljer vår bemanningslösning erbjuder vi även kompetensutveckling av IT-konsulten under uppdragets gång, inom allt från AWS till Azure, DevOps och annan eftertraktad teknologi.

rekrytering IT

Experter på rekrytering inom IT

Önskar ni attrahera medarbetare som besitter en viss spetskompetens? Vill ni ta fullt arbetsgivaransvar från start? Eller har ni helt enkelt svårt att avgöra vilken kompetens det är ni söker och saknar den tid som krävs för att genomföra en rekryteringsprocess? Vi brinner för att göra det lilla extra och för att du som kund ska bli hundra procent nöjd. Med oss garanteras du en kvalitetssäkrad och träffsäker process, där vi hjälper till med allt från att ta fram en kravprofil till annonsering, search, intervjuer, urval och avtalsskrivning.

hyr först, rekrytera sen

Hyr först, rekrytera sen

Kompetensförsörjning ska vara tillgängligt och flexibelt och i vårt avtal finns alltid möjlighet för er att rekrytera över konsulten och ta fullt arbetsgivaransvar. Vi kallar det Hyr först, rekrytera sen, vilket är ett sätt för er att säkerställa att ni hittar rätt person för jobbet. I ett hyrköp tar vi ansvar för hela rekryteringsprocessen och ansvarar för konsulten under hela bemanningsperioden. När ni känner er redo att rekrytera över konsulten hjälper vi givetvis till och ser till att övergången blir så enkel som möjligt.

it-studenter deltid

IT-studenter på deltid

Vill ni ligga steget före era konkurrenter och tidigt komma i kontakt med framtida talanger? Vi arbetar aktivt för att synas och upprätthålla vår relation med nyexaminerade studenter och akademiker – young professionals. Tack vare vår starka relation till studenter inom IT, data- och systemvetenskap hjälper vi dig och ditt företag med personal på deltid, som kan avlasta arbete med exempelvis utveckling, test och support. Det är också en möjlighet för er att visa upp ert arbetsgivarvarumärke och synas ut mot målgruppen.

Några IT-tjänster vi hjälper er hitta personal till:

  • Applikationskonsult
  • BI-utvecklare
  • Helpdesk och servicedesk
  • IT-support
  • IT-säkerhetskonsult
  • Kravhanterare och kravledare
  • Nätverkstekniker
  • Systemutvecklare
  • Projektledare
  • Testare

Vi hjälper även till med bemanning och rekrytering inom teknik!

Visste du att..?

Academic Work har Sveriges största databas av young professionals inom IT och Sveriges största nätverk för annonsering. Genom vår årliga undersökning Young Professional Attraction Index har vi djup kunskap om målgruppen, och vet vad de värderar högst vid valet av arbetsgivare.

Kompetensbristen – branschens största utmaning

Det råder kompetensbrist inom majoriteten av alla IT-verksamheter i Sverige. Därför krävs nya sätt att driva digitaliseringen och automatiseringen framåt. Sedan 2015 arbetar vi med lösningar för att komma åt grundproblemet till kompetensbristen – att för få individer väljer att utbilda sig inom området. Vi tror på människors vilja och förmåga att vidareutvecklas, och genom Academic Work Academy erbjuder vi intensivutbildningar inom IT. Sedan starten har vi utbildat över 3 000 personer till nya roller. Personer som idag hjälper verksamheter att driva digitaliseringsarbetet framåt.