Rekrytering och bemanning inom kommunikation och marknadsföring

Söker du nya medarbetare inom marknadsföring, kommunikation, media, PR eller journalistik? Dagens arbetsmarknad kräver ökad kompetens, speciellt inom den växande marknadsföringsbranschen. Academic Work har över 20 års erfarenhet av bemanning och rekrytering och hjälper dig hitta rätt person till rätt tjänst – flexibelt och skräddarsytt efter era behov.

Kontakta oss
31%
Vår totala marknadsandel inom marknadsföring och försäljning.
480
Antalet rekryteringar inom marknadsföring och försäljning 2021.
160k
Så många jobb har vi förmedlat sedan starten 1998.

Välj Academic Work för rekrytering och bemanning inom marknadsföring och kommunikation

Det finns flera anledningar att välja Academic Work som bemannings- och rekryteringspartner inom marknadsföring och kommunikation. Branschen är under ständig förändring och utvecklingen leder till att efterfrågan på skickliga marknadsföringsexperter och kommunikationsspecialister är högre än någonsin. Vi är Sveriges största kompetensföretag på tjänstemannasidan och har erfarenhet av bemanning och rekrytering av såväl kreativa marknadsförings- och informationsroller som tjänster inom digital marknadsföring och analys. Med andra ord hjälper vi dig och ditt företag att bygga upp den marknadsföringskompetens ni behöver – oavsett om behovet är lång- eller kortsiktigt.

Med Academic Work som samarbetspartner kan du känna dig trygg. Ni har alltid en dedikerad och marknadsspecialiserad konsultchef eller rekryteringskonsult till hands genom hela rekryteringsprocessen, som säkerställer att rätt person för tjänsten presenteras.

4 fördelar med att anlita Academic Work

Flexibelt: Vi skräddarsyr en lösning som matchar era unika behov, oavsett om ni söker personal på lång eller kort sikt. Om era behov förändras är vi flexibla och hjälper er hitta en bra lösning.

Trovärdigt: Vi har ägnat över 20 år åt att hjälpa våra kunder hitta rätt medarbetare. Vi är betrodda av över 3 000 företag och har 70 i Net Promotion Score.

Tidsbesparande: Academic Work tar ansvar för hela rekryteringsprocessen, från kravprofil och annonsering, till intervjuer, urval och avtalsskrivning. Att ta hjälp av ett rekryteringsföretag ger er mer tid att fokusera på kärnverksamheten än på rekrytering och tillhörande administrativt arbete.

Träffsäkert: Överlåt rekryteringen av er nya medarbetare till experter inom området. Genom att låta ett erfaret rekryterings- och bemanningsföretag ta ansvar för att identifiera och attrahera rätt kompetens till tjänsten minimerar ni risken för dyra felrekryteringar.

Academic Work har Sveriges största databas av young professionals och Sveriges största nätverk för annonsering. Genom vår årliga undersökning Young Professional Attraction Index har vi djup kunskap om målgruppen, och vet vad de värderar högst vid valet av arbetsgivare.

Experter på rekrytering inom marknadsföring och kommunikation

Söker du en marknadsföringsstudent som kan jobba deltid, eller en nyexaminerad marknadsförings- eller kommunikationsspecialist? Rekrytering passar när ert behov av personal är mer långsiktigt. Kanske har du också svårt att avgöra vilken kompetens det är ni söker eller saknar den tid som krävs för att genomföra en rekryteringsprocess. Vi brinner för att göra det lilla extra och för att du som kund ska bli hundra procent nöjd. Med oss garanteras du en kvalitetssäkrad process som ger dig tryggheten att rätt kandidat för tjänsten presenteras.

Läs mer om rekrytering

Hyr först, rekrytera sen – flexibel lösning

Kompetensförsörjning ska vara tillgängligt och flexibelt och när ni väljer oss som bemanningspartner finns alltid möjlighet att rekrytera över konsulten och ta fullt arbetsgivaransvar. Vi kallar det Hyr först, rekrytera sen, vilket är ett sätt för er att säkerställa att ni hittar rätt person för jobbet. I ett hyrköp tar vi ansvar för hela rekryteringsprocessen och ansvarar för konsulten under hela bemanningsperioden. När ni är redo att rekrytera över konsulten gör vi det så enkelt som möjligt för er. Efter ett år är det alltid kostnadsfritt att rekrytera över konsulten.

Läs mer om bemanning

Är du osäker på om bemanning eller rekrytering passar bäst för ditt företag? Kontakta oss gärna så hjälper vi er identifiera rätt behov och skräddarsy en lösning som passar just er.

Marknadsföring och kommunikation – förändrade kompetensbehov

Världen är under förändring och marknadsförings- och kommunikationsbranschen är inget undantag. Det behövs fortfarande traditionella marknadsförings- och kommunikationsexperter såsom copywriters, grafiska designers och varumärkesexperter. Utöver det finns även behov av specialister inom sökmotoroptimering (SEO), inbound marketing, analys, sociala medier och marketing automation – bara för att nämna några. Våra rekryterare har god erfarenhet av att attrahera experter inom marknadsföring, PR, information, försäljning och kommunikation.

Vi hjälper även till med bemanning och rekrytering inom ekonomi, inköp och försäljning!

Exempel på roller vi hjälpt kunder tillsätta:

 • Kommunikatörer
 • Kommunikationsspecialister
 • Marknadsföringsassistenter
 • Specialister eller samordnare inom digital marknadsföring
 • Automatiseringsspecialister inom marknadsföring
 • Experter på kommunikation, varumärke och marknad
 • Copywriters, content managers och content-specialister
 • Redaktörer och journalister
 • Grafiska designers
 • SEO- och SEM-specialister
 • Medarbetare inom information, PR, försäljning
 • Projektledare inom media
 • Specialister inom sociala medier
Tipsa en vän!