My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
bemanning och rekrytering teknik

Bemanning och rekrytering inom teknik

Kompetensbrist, expansion, avlastning, vikariebehov, konsultväxling eller successionsplanering? Oavsett vilken situation ni befinner er i hjälper vi till att hitta ingenjörer och tekniker inom hela teknikkedjan, från R&D till eftermarknad. Academic Work är ett rekryterings- och bemanningsföretag med 25 års erfarenhet av att attrahera rätt teknisk kompetens. Låt våra teknikspecialister konsultera dig till rätt upplägg!

Kontakta oss
1 700

Antalet konsulter på uppdrag 2022.

30%

Så stora är våra marknadsandelar för jobb inom teknikbranschen i Sverige, enligt siffror från 2022..

625 MSEK

Så stor var vår omsättning inom teknikområdet 2022.

Därför ska du välja Academic Work för bemanning och rekrytering inom teknik

Det finns många skäl att välja Academic Work som bemannings- och rekryteringspartner inom teknik. Ända sedan start har teknik varit ett av våra största affärsområden och idag är vi ett av Sveriges största kompetensföretag på tjänstemannasidan. Vi hjälper till med kompetensförsörjning inom både white- och blue-collar, inom allt från life science till automation, bygg, energi, miljö, infrastruktur, automotive, maskinteknik, elektronik och telekom.

Med Academic Work som samarbetspartner kan du känna dig trygg. Oavsett vilken rekryteringsmetod ni väljer har ni alltid en teknikspecialiserad rekryterare till hands genom hela rekryteringsprocessen. Denne talar samma tekniska språk som både er och de kandidater ni vill nå ut till och säkerställer att rätt person för tjänsten presenteras.

tech rekrytering

Kunniga rekryterare inom teknik

Önskar ni attrahera medarbetare som besitter en viss spetskompetens? Vill ni ta fullt arbetsgivaransvar från start? Eller har ni helt enkelt svårt att avgöra vilken kompetens det är ni söker och saknar den tid som krävs för att genomföra en rekryteringsprocess? Vi brinner för att göra det lilla extra och för att du som kund ska bli hundra procent nöjd. Med oss garanteras du en kvalitetssäkrad och träffsäker process, där vi hjälper till med allt från att ta fram en kravprofil till annonsering, search, intervjuer, urval och avtalsskrivning.

bemanning teknik

Hyr först, rekrytera sen

Kompetensförsörjning ska vara tillgängligt och flexibelt och i vårt bemanningsavtal finns alltid möjlighet för er att rekrytera över teknikkonsulten. Vi kallar det Hyr först, rekrytera sen, vilket är ett sätt för er att säkerställa att ni hittar rätt person för jobbet. Under konsultuppdragets gång tar våra konsultchefer hand om allt som rör anställningen, från coachning till uppföljningssamtal, tidrapportering och personaladministration. När ni känner er redo att rekrytera över konsulten hjälper vi givetvis till och ser till att övergången blir så enkel som möjligt.

Ingenjörsstudenter på deltid

Majoriteten av teknikbolagen i Sverige upplever stor brist på kompetens. Därför är det viktigt att ligga steget före sina konkurrenter och tidigt komma i kontakt med framtida talanger. Vi har en stark relation till ingenjörsstudenter från såväl gymnasium som yrkeshögskola, högskola och universitet. På så sätt kan vi förse ditt företag med personal på deltid, som kan hjälpa till med allt från teknisk dokumentation till CAD-ritning, test och support. Det är även en chans för er att visa upp ert arbetsgivarvarumärke och synas ut mot målgruppen.

Är du osäker på om bemanning eller rekrytering passar bäst för ditt företag? Kontakta oss gärna så hjälper vi er identifiera rätt behov och skräddarsy en lösning som passar just er.

Några roller vi hjälper er hitta personal till:

 • Automationsingenjör
 • Byggingenjör
 • Elektronikingenjör
 • Energiingenjör
 • Hårdvaruingenjör
 • Kemiingenjör
 • KMA-Specialist
 • Konstruktör (Bygg/El/Mek)
 • Kvalitetsingenjör (QA/QC)
 • Labbingenjör
 • Maskiningenjör
 • Miljöingenjör
 • Mjukvaruingenjör
 • Processingenjör
 • Produktionsingenjör
 • Projektör (Bygg/Fiber/Telekom)
 • Projektingenjör
 • Teknisk Dokumentatör
 • Teknisk Support
 • VVS-Ingenjör

Vi hjälper även till med rekrytering och bemanning inom IT!

Skräddarsydd kompetensutveckling – Reskilling och upskilling

Teknologin går allt snabbare framåt, och ingenjörer behöver anpassa sina kunskaper för att möta morgondagens behov. Det kan exempelvis röra sig om utveckling av affärssystem, hård- och mjukvara, elektronik eller CAD-program. Dessutom ställs det ofta höga krav på personliga attribut och egenskaper, såsom presentationsteknik, självledarskap och projektledning. Vi erbjuder både reskilling och upskilling av era medarbetare, och tillsammans sätter vi en plan för hur vi kan förse er med rätt kompetens och soft skills. Det här är inte bara ett sätt att fylla ert kompetensgap. Det möjliggör också att stärka ert arbetsgivarerbjudande, eftersom kompetensutveckling värderas högt av dagens young professionals.

Kompetensbristen – branschens största utmaning

Inom många tekniska områden råder akut brist på kompetens, och vi behöver hitta nya sätt att driva teknikutvecklingen framåt. Sedan 2015 arbetar vi med lösningar för att komma åt grundproblemet till kompetensbristen – att för få individer väljer att utbilda sig inom området. Vi tror på människors vilja och förmåga att vidareutvecklas, och genom Academic Work Academy erbjuder vi intensivutbildningar inom teknik. Sedan starten har vi utbildat över 3 000 personer till nya roller. Personer som idag har en aktiv roll som ingenjörer eller tekniker inom olika verksamheter.

Visste du att..?

Tusentals kandidater har de senaste 20 åren tagit nästa steg i sina teknikkarriärer med hjälp av oss, och idag har vi Sveriges största databas av young professionals inom tech. Tack vare vår årliga undersökning Young Professional Attraction Index har vi djup kunskap om målgruppen, och vet vad de värderar högst vid valet av arbetsgivare!