My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
ypai 2023

YPAI 2023 – Så blir ni en mer attraktiv arbetsgivare

Young professionals är en ovärderlig tillgång för arbetsgivare, men skilda perspektiv på karriär och arbetssätt kan skapa en klyfta mellan dem. Genom vår YPAI-undersökning förenar vi dessa grupper. Med kunskap om vad young professionals eftersträvar stöttar vi arbetsgivare i att locka, utveckla och behålla morgondagens arbetskraft samtidigt som vi hjälper framtidens talanger att blomstra i sina karriärer.

Skräddarsydd presentation för er organisation

Vill ni ha en skräddarsydd dragning av YPAI 2023 som är anpassad efter er organisations specifika behov och önskemål? Låt vår YPAI-expert guida er genom resultaten och ta reda på vad som kan göra just er, som arbetsgivare, mer attraktiv för morgondagens arbetskraft.

Vad ni får i en skräddarsydd dragning:

– Insikt i hur talangmarknaden ser ut i dagsläget.
– De viktigaste faktorerna för att locka young professionals, och deras påverkan på er organisation.
– Förståelse för era viktigaste målgrupper såsom IT, teknik eller ekonomi.
– Djupdykning i faktorer där ert agerande och ledarskap kan göra störst skillnad.
– Konkreta tips för att behålla era toppmedarbetare.

enter image description here

Ladda ner årets YPAI-guide

Vilka arbetsgivare vill young professionals helst arbeta hos? Och vad är viktigast för dem vid valet av arbetsplats? För att ge er insikt kring vad morgondagens talanger söker efter har vi sammanställt en lista över de 100 mest attraktiva arbetsgivarna enligt dem, och de tio viktigaste faktorerna som påverkar deras preferenser.

Är ni en av arbetsgivarna som tagit sig till topplistan? Hör av dig till din befintliga kontakt på Academic Work, eller skicka ett mail till ypai@academicwork.se för att få tillgång till företagsspecifikt kommunikationsmaterial att dela på Facebook och LinkedIn. Glöm inte att använda hashtaggen #ypai2023!

YPAI International

Vill du få större förståelse för vad young professionals utanför Sverige söker hos en arbetsgivare? Ladda ner vår undersökning YPAI International och ta del av insikter från respondenter i sju olika länder.

Om YPAI

Varje år genomför vi undersökningen Young Professional Attraction Index (YPAI), i vilken vi frågar young professionals – studenter och akademiker i början av karriären – vilken arbetsgivare de helst skulle vilja jobba hos och vad som gör en arbetsgivare attraktiv. Syftet är att hjälpa företag och organisationer att förstå, attrahera och utveckla morgondagens arbetskraft. Undersökningen har genomförts nio år i rad på samtliga marknader där vi är verksamma och baseras på data från över 3 790 respondenter. Studien ger värdefull insikt i vad som är viktigt för young professionals i Sverige vid valet av arbetsgivare samt vilka faktorer som påverkar deras beslut.

Ladda ner förra årets YPAI-guide

Vår YPAI-guide avslöjar svaren från tusentals young professionals. Ladda ner den idag och låt vår YPAI-expert guida er genom de mest värdefulla insikterna.

YPAI-guiden förser er med:

– Praktiska tips på hur ni attraherar, utvecklar och behåller young professionals.
– Tips på vad ni inte ska göra för att attrahera och behålla morgondagens talanger.
– En djupare förståelse för vad young professionals söker hos en arbetsgivare.
– Insikt i hur ni skapar ett Employer Brand som attraherar young professionals.

Samtliga guider och event (2015-2022)

Sedan 2015 har vi årligen genomfört Young Professional Attraction Index och erbjudit våra insikter kostnadsfritt till alla. Du kan enkelt ladda ner årets guide samt tidigare års guider och digitala events här.

Ladda ner guideexpand_more
Ta del av tidigare eventexpand_more