Young Professional Attraction Index

Varje år genomför vi undersökningen Young Professional Attraction Index (YPAI) i vilken vi kartlägger vad som tilltalar och attraherar young professionals i valet av arbetsgivare. På den här sidan har vi samlat alla rapporter samt information om undersökningen och hur den kan hjälpa dig och ditt företag att bli bättre på att attrahera och utveckla morgondagens arbetskraft.

Ladda ner 2020 års rapporter

Resultaten från YPAI 2020 är uppdelade i tre rapporter med skilda fokusområden. Ladda ner alla, eller den del du finner intressant, och låt resultaten guida dig och din organisation till att bli en än mer attraktiv arbetsgivare.

1. De mest attraktiva arbetsgivarna: de 100 mest attraktiva arbetsgivarna i Sverige enligt young professionals. 

2. Viktigast vid valet av arbetsgivare: de viktigaste faktorerna för young professionals när de väljer arbetsgivare.  

3. Så blir du en attraktiv arbetsgivare: analys av resultaten, trender och lärdomar om hur du blir en attraktiv arbetsgivare.
Kommer snart!

Skräddarsydd presentation för er organisation

Vill ni ha en skräddarsydd dragning av YPAI 2020 för chefer och medarbetare i er organisation? Våra YPAI-experter presenterar gärna YPAI-resultatet anpassat efter er organisations specifika behov och önskemål, ger er värdefulla tips och berättar mer om morgondagens arbetskraft – young professionals.

Vad ni får i en skräddarsydd dragning:

  • Presentation och analys av resultatet.
  • Resultat inom specifika affärsområden – till exempel IT, teknik eller ekonomi.
  • Praktiska tips och diskussioner kring målgruppen och hur ni blir en än mer attraktiv arbetsgivare.

Är ni med på topp 100-listan? Grattis! Då presenterar vi era resultat och ni får möjlighet att jämföra er med 3 andra arbetsgivare på listan.

Läs mer & anmäl intresse här

Om undersökningen

Young Professional Attraction Index genomförs i samarbete med Kantar Sifo och mäter arbetsgivares attraktivitet hos målgruppen young professionals - studenter och akademiker i början av karriären. Undersökningen är unik i förhållande till liknande studier då målgruppen, i en förundersökning, själva definierar svarsalternativen till undersökningen.

Läs mer om undersökningen

Samtliga rapporter (2015-2020)

Sedan 2015 har vi årligen genomfört Young Professional Attraction Index. Syftet med undersökningen är att hjälpa arbetsgivare att förstå, attrahera och utveckla morgondagens arbetskraft - young professionals. Därför är våra insikter tillgängliga och kostnadsfria för alla.

Ny! YPAI 2020 Del 1: De mest attraktiva arbetsgivarna
Ny! YPAI 2020 Del 2: Viktigast vid valet av arbetsgivare
YPAI 2019
YPAI 2018
YPAI 2017
YPAI 2016
YPAI 2015

Tipsa en vän!