Young Professional Attraction Index

Varje år genomför vi undersökningen Young Professional Attraction Index (YPAI) i vilken vi kartlägger vad som tilltalar och attraherar young professionals i valet av arbetsgivare. På den här sidan har vi samlat alla rapporter samt information om undersökningen och hur den kan hjälpa dig och ditt företag att bli bättre på att attrahera och utveckla morgondagens arbetskraft.

Ladda ner 2020 års rapporter

Resultaten från YPAI 2020 är uppdelade i fyra rapporter med skilda fokusområden. Ladda ner alla, eller den del du finner intressant, och låt resultaten guida dig och din organisation till att bli en än mer attraktiv arbetsgivare.

 1. De mest attraktiva arbetsgivarna: de 100 mest attraktiva arbetsgivarna i Sverige enligt young professionals. 
 2. Viktigast vid valet av arbetsgivare: de viktigaste faktorerna för young professionals när de väljer arbetsgivare.
 3. Så blir du en attraktiv arbetsgivare: analys av resultaten, trender och lärdomar om hur du blir en attraktiv arbetsgivare.
 4. YPAI International: jämför resultaten från 6 olika länder, för att förstå likheter och skillander i vad som tilltalar och attraherar young professionals.
 5. NY! Leadership is key: insikter, trender och tips som hjälper dig som ledare och ditt företag att ligga steget före i jakten på talanger.

YPAI 2020 casestudier

Young Professional Attraction Index (YPAI) är ett viktigt verktyg för företag och organisationer som vill lära sig mer om morgondagens arbetskraft – young professionals. Vi har tittat närmare på fem olika företag. Hur lyckas de sticka ut från mängden? Vad kan vi lära av dem när det kommer till att skapa ett starkt employer brand som tilltalar young professionals? Ta del av casen och lär dig hur ni kan skapa ett starkare employer brand med hjälp av YPAI.

Läs mer om följande företag:

 • AFRY
 • Northvolt
 • Nordea
 • DNV
 • Konecranes
Ta del av casen här

Presentation av årets resultat

Missade du presentationen av årets YPAI-resultat? Ingen fara! I vår inspelade presentation kan du ta del av resultaten från årets undersökning i efterhand. Ladda ner den redan idag och låt vår YPAI-expert Julia Granström guida dig genom de viktigaste insikterna.

Ta del av presentationen

Om undersökningen

Young Professional Attraction Index genomförs i samarbete med Kantar Sifo och mäter arbetsgivares attraktivitet hos målgruppen young professionals - studenter och akademiker i början av karriären. Undersökningen är unik i förhållande till liknande studier då målgruppen, i en förundersökning, själva definierar svarsalternativen till undersökningen.

Läs mer om undersökningen

Skräddarsydd presentation för er organisation

Vill ni ha en skräddarsydd dragning av YPAI 2020 för chefer och medarbetare i er organisation? Våra YPAI-experter presenterar gärna YPAI-resultatet anpassat efter er organisations specifika behov och önskemål, ger er värdefulla tips och berättar mer om morgondagens arbetskraft – young professionals.

Vad ni får i en skräddarsydd dragning:

 • Presentation och analys av resultatet.
 • Resultat inom specifika affärsområden – till exempel IT, teknik eller ekonomi.
 • Praktiska tips och diskussioner kring målgruppen och hur ni blir en än mer attraktiv arbetsgivare.

Är ni med på topp 100-listan? Grattis! Då presenterar vi era resultat och ni får möjlighet att jämföra er med 3 andra arbetsgivare på listan.

Läs mer & anmäl intresse här

Samtliga rapporter (2015-2020)

Sedan 2015 har vi årligen genomfört Young Professional Attraction Index. Syftet med undersökningen är att hjälpa arbetsgivare att förstå, attrahera och utveckla morgondagens arbetskraft - young professionals. Därför är våra insikter tillgängliga och kostnadsfria för alla.

Tipsa en vän!